63. Laň

1.2K 74 6
                                    


A tak Severus Snape švihol prútikom a poslal aj s ukradnutým predmetom svoju laň osvietiť jazero, neďaleko stanu chlapca, ktorý prežil.

,,Čo sa tu dopekla deje!" Zvriesklo dievča, ktorému dochádzali nervy už len z jedného mena- Ronald Weasley.

,,Zjaví sa tu ako totálny idiot, naklusá si sem a povie si... Ahoj!" Nahnevane na neho zagánila Hermiona a Madison si len povzdychla.

,,Dobre, poporiadku... Najprv prečo ste práve v tomto lese, prečo má Harry tvoj prútik a ako sa tu Ron zjavil so zničenym horcruxom a mečom Chrabromila..." povedala Madison a jemne si pomasírovala spánky, pretože sa premiestnila na miesto, o ktorom ju informoval Harry pomocou jedného kúzla, v tom momente, keď to medzi dvomi Chrabromilčanmi začalo bublať a oni si ostro začali vymieňať názory, alebo skôr Hermiona fušovala Rona, bez ohľadu na to, aké slová použije.

,,Včera sme boli v Godricovej úžlabine a stretli sme Bathildu Bagshotovú, no mysleli sme si, že to je ona... Bol to nakoniec ten jeho had, ktorý sa nás pokúsil zabiť a ako sme sa išli odmiestniť, vrhla som zaklínadlo a jednoducho... Som mu ho zlomila... Musela som mu dať niečo do zálohy, keď strážil, počas toho, ako som spala..." priznala sa Hermiona a Madison len prikývla hlavou.

,,Dobre, takže jedna vec by vyjasnená bola..." skonštatovala sucho Madison a pohľadom sa presunula na Ronalda, ktorý sa jemne bál pohľadu tejto Chrabromilčanky, no úprimne nevedel, či ho viac páli ten Hermionin alebo Madisonin.

,,Počúvam a čakám, Ronald," vyzvala ho Mad a Ron si len povzdychol.

,,Tá zlosť z toho večera ma prešla, aj som sa chcel vrátiť, no problém bol v tom, že som nevedel ako... A ráno na vianoce, keď som sa skrýval v jednej krčme pred lapačmi, začul som ho... Ten hlas... Bol to tvoj hlas Hermiona," povedal Ron vážným hlasom, čo sa Hermione skrútil žalúdok.

,,A čo také som ti povedala?" Zatŕpknuto prehovorila.

,,Nič... Iba moje meno... Šlo to z tejto vecičky, čo mi zanechal Dumbledore a úprimne... Keď sa mi z hrude, priamo z tadeto," poklepkal po svojej hrudi na ľavej strane. ,,vynorila svetelná guľa, vedel som, že mi pomôže nájsť cestu späť... A tak som sa ocitol v tomto lese a zbadal tú laň..." povedal a zamerial sa na Harryho Pottera, ktorý si pred očami prehrával tú spomienku.

,,Laň? Akože živá?" Spýtala sa Madison a Harry okamžite pokrútil hlavou.

,,Patronus," šepol a v tom momente sa jej žalúdok zakrútil ako na horskej dráhe, pretože poznala len jedného človeka, ktorý mal patronusa šlachetnú laň.

,,A potom ste našli ten meč a rozhodli sa zničiť ten horcrux," skonštatovala Madison a chlapci prikývli.

,,No počkať, teraz mi vypádáva tá časť, ako ste sa presnejšie dostali k tomu meču," zastavila ich Hermiona a preskakovala medzi nimi pohľadom.

,,Sami nevieme," zamrmlal Harry.

,,Hermiona, tak ti poviem... Obidvaja sme uvideli tú laň a ja som zbadal ten meč vo vode, kam som skočil za ním, no ten medailón ma začal škrtiť, preto Ron po mňa skočil do vody a aj vylovil meč. Nevieme obidvaja, no ako sa tam zjavila tá laň, zjavil sa tam aj ten meč," povedal Harry a Hermiona sa nakoniec uspokojila i s takouto odpoveďou, i keď by bola radšej za nejakú rozsiahlejšiu, možno podrobnejšiu, no i tak ju stále zastavovala zlosť na prítomného Rona Weasleyho.

Černokňažníčka ✔ [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now