58. Rod rúže

1.3K 77 10
                                    

rok 1517

,,Florence?" Spýtala sa ženy jej sestra, čo sa spomínaná otočila a ich belasé oči sa spojili.

,,Čo sa deje?" Spýtala sa jej, čo Florence sa zahľadela do neznáma záhrady.

,,Vidím ju," šepla a Eselia si so starosťou prisunula stoličku vedľa jej sestry.

,,A čo presnejšie vidíš, Flore?" Povedala a upravila si svoje blonďaté kučery.

,,Vidím ženu, veľmi krásnu," šepla. ,,Kráča po rúžach, jej havranie vlasy vejú vo smere vetra a i cez to, že jej chodidlá krvácajú od tŕňov, ktoré jej narobili rany na chodidlách, vznáša sa ako anjel... Za jej uchom je zastrčená taktiež rúža. V ruke drží luk a na hlave má korunu... Je nádherná a vyzerá mocne... Kráľovskej krvi," šepce, až Eselia sa skúmavo zahľadí na svoju sestru, neprítomiac hovoriť.

,,Čo to znamená?" Spýta sa.

,,Mám pocit, že je to jedna z prezvestí budúcnosti," povedala a jej modré oči zaiskrili.

,,Takže stará mama Ophelia mala pravdu o tvojom dare?" Spýtala sa šokovane Eselia a Florence sa na ňu pozrela ešte viac okatým pohľadom.

,,Áno... Mám pocit, že časom sa to všetko vykryštalizuje na niečo konkrétne..." vzdychla si a poupravila si jej sukňu.

A ako si Florence myslela, tak sa i o pár dní stalo.

Jej myseľ sa ocitla na neznámom mieste, vytiahlo ju to z okolitého sveta, videla budúcnosť i minulosť, oči jej nedovolili otvoriť všetky tie veci, ktoré momentálne mala položené sťa na dlani.

Videla znova tú ženu, ako nosí Malfoyovský prsteň, videla ako sa jej meno vrylo do rodokmeňu, no nezapamätala si ho. Videla, ako ich rod zaniká, bez jej prítomnosti a videla aj jej moc, ktorá naberala intenzite.

A tak sa vynorila z predstavy budúcnosti, ktorá dievča zmenilo na nepoznanie.

,,Príde v budúcnosti, Eselia," pribehla k jej sestre, ktorá nechápala zneniu jej slov.

,,Príde žena. Bude mať havranie vlasy a bude spojená s rúžami. Na záhrade, čo je tá jedna jediná červená rúža pomedzi tie biele... Keď rozkvitne, bude to znamenať jej príchod s členom Malfoyovskej rodiny... V momente, ako rúža začne vädnúť, bude to znamenať nenaplnený osud nášho rodu... To dievča je pokračovateľ Malfoyovského rodu v budúcnosti bez okolnosti, no ak sa jej nepodarí zrodiť potomka, bude Malfoyovský rod rútený do záhuby... Je predpísana v našom rode a to sa ešte ani nenarodila... Keď príde čas a ona spozná svoje predurčenie, jej meno vykvitne na našom rodokmeni... Eselia..." povedala v šoku Florencia.

,,To mi chceš povedať, že to všetko si videla v tej vízii?" Spýtala sa v šoku a ona len jemne prikývla.

,,Bude mocná a veľmi... Bude ako rúža rozkvitnutá v našom Malfoyovskom rode, bude nosiť naše meno a titul rúže... Chápem, že je pokračovateľ nášho rodu, ale tie rúže tam zohrávaju taktiež veľkú úlohu... Ale bude mocná a už teraz, i keď sa ešte ani nenarodila, je naša jediná nádej v našom rode."

Černokňažníčka ✔ [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now