054

633 26 0
                                    

Terwijl Jaslyn nietsvermoedend door studeert bij het Centre, zijn Niall en de jongens in volle voorbereiding voor het laatste optreden. Hij is al een tweetal weken in Amerika geweest voordat de jaarwisseling kwam en nu vliegen de jongens door Europa voor hun laatste persoptredens. Ondertussen heeft Niall de jongens ook maar op de hoogte gebracht van zijn plan. Dat vindt hij wel zo slim, anders verdwijnen ze misschien vroegtijdig van het podium en dan gaat het niet goed komen natuurlijk. Zo verstrijken de weken dus snel, Niall overal en nergens in Europa en Jaslyn aan het studeren. Voordat ze het allemaal dan ook doorhebben is hun laatste optreden nog maar een dag van hen verwijderd.
'Shit man,' mompelt Zayn dan. Ze zitten in een achterafkamertje in een van de wat rijkere kledingwinkels van Londen, waar ze hun doorpas hebben voor hun nieuwe pakken.
'Ik begin me nu eigenlijk pas echt te beseffen dat we morgen voor het laatst samen optreden.' Hij slaat het laatste restje van zijn koffie achterover en staart dan wat het kopje in.
'Ja. Gaat wel even wennen zijn denk ik,' voegt Liam toe. Hij trekt de mouwen van zijn overhemd even recht en kijkt dan in de spiegel. De diepblauwe kleur van zijn pak staat hem fantastisch. Als hij even vragend om kijkt naar de groep steekt Harry een duim op. Liam glimlacht.
'Ja, ik denk dat het ook wel wat onwennig zal zijn, maar zo kunnen we groeien, toch?' zegt Niall dan. Hij roert wat door zijn koffie en geeft dan ook een duimpje als Liam hem vragend aan kijkt. 'Ik weet in ieder geval dat we ons allemaal al een tijdje geboeid vinden aan een bepaald verwacht patroon van ons. Ik ben er in ieder geval wel klaar voor een andere kant van mijn muziek te ontdekken,' voegt Niall dan toe. Liam, die zich ondertussen uit zijn jasje wurmt, knikt instemmend. 'Ik wil ook wel wat nieuws ontdekken.'

Louis, die ondertussen zichzelf ook in een pak heeft gehesen, stapt uit het pashokje. 'Ik denk vooral dat we ons eerst op onszelf moeten richten. Ik weet in ieder geval voor me zelf dat ik eerst moet wennen aan wie ik ben buiten dit.' Hij gebaard wat om zich heen. Dan richt hij zijn blik in de spiegel, draait wat rond en kijkt goedkeurend naar zijn silhouet. De groep is even stil.
'We blijven wel contact houden, toch?' vraagt Harry dan. Hij bijt op de nagel van zijn duim en glimlacht even kort als een werknemer zijn pak komt brengen.
'Ja tuurlijk!' is Niall snel om te zeggen. 'Jullie zijn mijn vrienden, ik ga jullie niet in de steek laten.'
Louis knikt instemmend. 'Ja, jullie zijn niet zo makkelijk van me af hoor.'
'Ja daar zijn we ondertussen wel achter hoor,' lacht Harry. Het groepje is weer stil terwijl Harry en Zayn zich als laatste in hun pak kleden.
'Ik wil jullie in ieder geval al bedanken voor de enorm leuke tijd die we hebben gehad samen,' zegt Niall dan. 'Als ik dat morgen doe ga ik janken.'
De groep lacht.
'Ja, ik ook hoor denk ik. Ik ga denk ik toch wel huilen,' zegt Harry dan. 'Hoewel dat ook kan komen door jouw verrassing, Ni.'
'Ja, ik denk ook dat ik eerder daarom ga huilen. Hoewel ik jullie ook wel ga missen hoor,' stemt Liam in. De anderen stemmen ook in en dan is alles goed.

Met een kledingzak over zijn schouder gehangen, loopt Niall het gebouw in waar het appartement zich bevind. Fluitend stapt hij de lift in en rinkelt hij zijn sleutels wat. Als hij de lift uitstapt en de hal inkijkt, vindt hij Jaslyn voor de deur van het appartement. Hij fronst even.
'Hey, babe. Wat ben je aan het doen?'
Jaslyn kijkt op van haar telefoon en glimlacht als ze Niall ziet. 'Hey, cutie!'
'Wat ben je aan het doen?' herhaalt Niall dan. Hij glimlacht naar zijn vriendin en helpt haar overeind. Jaslyn haalt haar schouders op en hijst haar sporttas op haar schouder.
'Ik kwam erachter dat ik mijn sleutel ben vergeten.'
Niall schudt lachend zijn hoofd en opent de deur. 'Hoe lang zit je hier al?'
'Uurtje? Twee uur? Zoiets denk ik.'
Niall draait geschrokken naar haar om en trekt haar het appartement in. Terwijl hij zijn schoenen uitschopt spreekt hij haar streng toe. 'Waarom heb je me niet gebeld?'
Jaslyn haalt haar schouders op, keilt haar tas door de woonkamer heen. 'Ik wist dat je met de jongens op stap was voor morgen, ik heb me wel vermaakt.'
Niall fronst en wilt er tegenin gaan, maar Jaslyn draait zich om en legt een vinger op haar lippen, ten teken dat hij stil moet zijn. Hij kijkt toe hoe Jaslyn haar schoenen uitschopt en op de bank ploft en kan dan niet anders dan glimlachend zijn hoofd schudden.
'Houd van je.'
Jaslyn steekt haar hoofd boven de rand van de bank uit. 'Ik ook van jou. Maar nog meer als je me een glas water komt brengen.'

Niall is 's avonds aan het koken, terwijl Jaslyn op de bank zit en haar nagels aan het lakken is. Ze heeft haar telefoon tussen haar schouder en oor geklemd en af en toe hoort Niall haar luid lachen. Al ruim een uur is ze aan het bellen met het thuisfront en voor zover Niall weet is dat al een uur met Stefani. Hij glimlacht even en schept het gehakt-en-groentemengsel even door. Snel daarna tilt hij het deksel van de pan af voordat de rijst overkookt. Jaslyn lacht weer in de woonkamer en Niall kijkt even op. Haar krullen staan alle kanten op, veroorzaakt door zijn eigen handen toen ze vanmiddag flink hebben gezoend. Niall vindt haar zo het mooist, wanneer ze niets geeft over hoe ze eruit ziet en gewoon zichzelf is. Hij richt zijn aandacht weer op het eten, voelt niet veel later een hand over zijn rug glijden. Met een glimlach kijkt Jaslyn hem aan, waarna ze antwoordt geeft op de gestelde vraag aan de andere kant van de lijn. Ze hijst zich op het aanrecht en Niall glimlacht even naar haar. Terwijl Jaslyn langzaam het gesprek begint af te ronden, doet Niall hetzelfde met het eten, voelt hoe Jaslyn hem af en toe plagend aantikt met haar voet. Ondanks dat weet hij het eten toch af te krijgen en plaatst twee volle borden op de bar.

Terwijl de twee hun avondeten naar binnen schuiven, haakt Jaslyn haar enkel rond die van Niall. Ze kijkt hem even aan. 'Ben je nerveus? Voor morgen?'
Niall haalt zijn schouders op en rolt wat rijst rond met zijn vork. 'Weet ik niet. Nu nog niet volgens mij, maar het is raar.' Hij glimlacht even. 'We hadden het er vandaag nog over, toen we onze pakken aan het passen waren.'
Jaslyn kijkt hem nieuwsgierig aan, stopt ondertussen een hap eten in haar mond. Niall grinnikt.
'We hadden het erover dat we elkaar niet uit het oog wilde verliezen en zo. We kwamen erop dat we eigenlijk allemaal wat tijd nodig hebben om te ontdekken wie we zijn.'
'Oh?'
'Ja.' Niall haalt zijn schouders weer op. 'Ontdekken wat we willen doen, weet je wel? We zijn toch allemaal opgegroeid in dit boyband gedoe. We willen onze eigen geluid ontdekken.' Hij eet wat en kijkt Jaslyn dan aan, die bedenkelijk terug staart.
'Wat?' vraagt hij.
'Je gaat toch niet je haar laten groeien en wiet roken en zo?'
Niall lacht luid. 'Nee, nee maak je geen zorgen. Ik heb andere plannen.'
Hij ziet hoe Jaslyn opgelucht uitademt en lacht weer. Jaslyn geeft hem enkel een duwtje en richt dan met een lach om haar lippen haar aandacht weer op het eten.

Als Jaslyn iets later op de avond onder de douche staat, diept Niall de ring op uit het kluisje achterin de inloopkast. Hij opent het doosje en glimlacht als de gouden band glinstert in het licht van de kast. De subtiele saffieren steen is prachtig en Niall krijgt weer een brok in zijn keel als hij het ziet. Vanaf de allereerste keer dat hij de steen zag, moest hij meteen aan Jaslyn denken. Aan het jurkje dat ze aanhad toen hij haar voor het eerst zag. Niall knikt goedkeurend en sluit het doosje dan weer. Hij staat op, ritst de kledingzak van zijn pak open en stopt het doosje veilig in de binnenzak. Het bed deukt net in onder hem als Jaslyn de kamer inkomt en ongemerkt ademt hij opgelucht uit. Net op tijd. Jaslyn knijpt haar ogen even samen.
'Alles goed?'
Niall knikt heftig. 'Ja hoor.'
Jaslyn kijkt hem nog even wantrouwig aan, maar besluit het dan toch maar te laten gaan en gaat aan haar make-up tafel zitten. Ze pakt een borstel op, haalt hem langzaam door haar krullen heen en kijkt Niall via de spiegel aan.
'Ik schuif dit maar af op zenuwen voor morgen, weirdo.'
'Doe dat.' Niall trekt zijn trui over zijn hoofd en zijn broek over zijn enkels en duikt enkel in zijn boxer onder de dekens. Hij vouwt zijn armen achter zijn hoofd en kijkt toe hoe Jaslyn de klitten uit haar krullen kamt.
'Wat?' vraagt ze lachend. Ze draait zich even om en kijkt Niall aan. 'Wat ben je aan het staren?'

'Ik ben niet aan het staren,' krijgt ze als antwoord. Jaslyn schudt haar hoofd en draait weer terug richting de spiegel. Ze begint te vlechten, kijkt toe hoe Niall gekke bekken naar haar trekt.
'Ni, mafkees die je bent.' Ze lacht zachtjes en maakt haar vlecht vast met een elastiekje.
'Ben je klaar? Ik wil met je knuffelen en slapen,' zeurt Niall. Jaslyn rolt haar ogen en draait zich om.
'Ik ben klaar, rustig aan.'
Niall slaat de dekens al open en Jaslyn kruipt vlug naast hem. Ze maakt het zich comfortabel in zijn armen en glimlacht als ze voelt hoe hij op haar hoofd kust.
'Je bent een mafkees, maar gelukkig ben je mijn mafkees,' mompelt Jaslyn hem toe.
'Houd van je,' mompelt Niall terug. Hij plaatst nog een kus op haar hoofd en glimlacht. Heel veel meer dan je vermoedt. 

The Other Side || N.HWhere stories live. Discover now