053

657 24 1
                                    

Niall weet dat Jaslyn iets bijzonders verdient voor haar aanzoek. Hij weet al honderd procent zeker dat ze de ring geweldig gaat vinden, maar voor het verzinnen van het aanzoek zelf heeft hij nog al wat moeite gehad. Totdat hij het opeens wist. Nu is het slechts een kwestie van zijn management overhalen.

'Mike, alsjeblieft.'
'Niall, waarom denk je in hemelsnaam dat ze hier toestemming voor gaan geven?'
Niall vouwt zijn handen ineen. 'Wees blij dat ik überhaupt naar jullie toekom, ik kan dit ook zomaar doen. Ik wil in ieder geval dat jullie voorbereid zijn.'
Mike zucht diep en zet zijn bril af. Hij wrijft wat over zijn gezicht en zucht nog een keer diep.
'Oké, best. Doe je best, maar kom niet naar me toe als ze nee zeggen. Ik heb je gewaarschuwd.'
Hij buzzt Niall naar binnen en Niall blaast hem snel een kushandje. Snel haalt Niall nog een hand door zijn haar en dan staat hij al voor het bureau van Richard. Die lijkt druk bezig te zijn met het doorlezen van een nieuw contract, maar Niall weet wel beter. Richard leest geen contracten, daar heeft hij mensen voor.

'Niall Horan, waar dank ik deze eer aan?' De man kijkt op van de papieren en legt zijn vingertoppen tegen elkaar, leunt achterover in zijn bureaustoel.
'Ik wilde je waarschuwen.'
Een wenkbrauw wordt opgetrokken. 'Oh?'
'Ja. Ik kwam hier eigenlijk met de bedoeling om toestemming te vragen, maar fuck dat. Dus ik wilde je waarschuwen. De Brits is ons laatste optreden en ik wilde die kans mee pakken om... euh.' Niall voelt zich plots wat nerveus en moet even diep ademhalen. 'Ik wilde die kans pakken om Jaslyn ten huwelijk te vragen. Ze verdiend iets speciaals, dus. Dat je het even weet.' Niall knikt en maakt dan aanstalten zich om te draaien om weer te vertrekken. Richard lacht.
'Och arme. Wil je haar echt zo publiekelijk ten huwelijk vragen?'
Niall draait zich als gestoken door een wesp weer om. 'En wat dan nog?'
Richard houdt zijn handen omhoog en lacht nog zachtjes na. 'Jouw keuze, Horan. Waarschuwing ontvangen. Succes.' De man buigt zich weer over het contract en het is Niall duidelijk dat het gesprek weer afgelopen is. Met een zwaar hart verlaat hij het kantoor.

Richards woorden knagen aan Niall de gehele weg naar huis. Plots begint hij te twijfelen aan zijn plan om Jaslyn ten huwelijk te vragen na het optreden bij de Brits. De ene kant van hem weet dat het absurd is, want waarom zou hij zich zorgen maken? Het is hem duidelijk dat Jaslyn geen nee zal gaan zeggen. De andere kant van hem zeurt maar door, want wat als ze dat wel doet? Dan staat hij maar mooi voor lul voor miljoenen kijkers. Niall schudt zijn hoofd en verandert zijn koers. Niet veel later is hij op zijn nieuwe bestemming en zet hij de motor uit. Hij bijt op zijn lip en grabbelt dan zijn telefoon uit de middenconsole. De telefoon gaat slechts een keer over voordat er wordt opgenomen.
'Nialler, waarvoor dit belletje?' klinkt er aan de andere kant van de lijn. Niall haalt even diep adem.
'Ben je thuis?'
'Ja, hoezo?'
'Dan sta ik binnen drie minuten voor je deur.'
'Euh, oké? Niall, is alles goed?' wordt er gevraagd.
'Ja. Nee. Weet ik niet. Ik kom naar boven, oké?'
'Ja. Ja prima. Ik zie je zo.'
'Oke, tot zo.' Niall hangt op en verlaat zijn auto. Hij kijkt even het flatgebouw op en knikt dan. Dit is de beste beslissing, zo weet hij zeker dat al zijn twijfels zullen verdwijnen. Niall knikt nog een keer en loopt het gebouw in. De rit in de lift gaat bijna net zo snel voorbij als het gesprek met Richard en voordat hij het weet staat hij voor de juiste deur. Hij hoeft niet eens te kloppen want de deur wordt al voor zijn neus open getrokken.
'Kom binnen, ga zitten en vertel op.'

Een glas water later zit Niall op de bank, armen over elkaar geslagen.
'Oke, Deonne. Zo zit het dus,' zegt hij dan na lang twijfelen. Het meisje luistert aandachtig naar het verhaal dat Niall uit de doeken doet en slaat hem dan voor de schouder.
'Idioot! Hoe kan je het überhaupt in je hoofd halen dat Jaslyn ooit nee zegt? Die vrouw zou nog een mes in haar eigen buik steken als ze daarmee jouw leven kon redden.' Deonne slaat hem nog een keer voor de schouder. Niall fronst en wrijft wat over zijn schouder, maar zijn hart is alweer tien ton lichter.
'Dus ze gaat me niet voor schut zetten voor miljoenen kijkers en fans?'
'Nee!' roept Deonne luid. 'Jij gaat haar eerder voor schut zetten omdat ze waarschijnlijk keihard gaat janken!'
Niall glimlacht wat. 'Denk je?'
'Ik weet het vrijwel zeker,' knikt Deonne. Niall ademt opgelucht uit en drinkt het laatste beetje water uit zijn glas.
'Oké, mooi. Dan weet ik in ieder geval dat ik mijn plan gewoon door kan zetten. Sorry dat ik zo langs kwam vallen. Ik moest het gewoon even zeker weten voor mezelf.' Hij glimlacht licht. 'Soms ben je niet sterk genoeg om je eigen gedachten te overwinnen.'
Deonne legt een geruststellende hand op zijn knie. 'Het is niet erg, Ni. Iedereen heeft soms bevestiging nodig. En het is niet alsof dit een heel licht onderwerp. Het is wel een trouwerij waar we het over hebben! En niet te vergeten je ego!'
Ze lachen samen wat en Niall geeft Deonne een knuffel. 'Dank je, D. Je bent een goede vriendin. Voor mij, Jaslyn en al helemaal voor Lou.'
Het meisje glimlacht en geeft Niall een kneepje in zijn schouder. 'Dank je wel, Ni. Maar dat kan ik ook over jou zeggen.'

Nu hij zo toch op weg is, besluit Niall ook maar meteen even langs te rijden bij het kantoor waar ze druk bezig zijn om het hele schema voor de Brits uit te dokteren. Hij is er gisteren nog geweest om hun blok te bespreken voor het laatste optreden, maar Niall vermoedt dat ze misschien nog wat extra tijd nodig hebben. Hij glimlach. Beter dat hij er nu mee komt dan over een week, wanneer het schema al klaar moet zijn. Niall humt wat mee met de radio terwijl hij door Londen rijdt, onder weg naar het juiste kantoor. Zelfs als hij in de lift staat naar de juiste verdieping is hij nog aan het neuriën. Nu alle zorgen weer verdwenen zijn, is Niall terug in de opperste staat van vrolijkheid, want nu duurt het niet lang meer voordat hij Jaslyn zijn verloofde mag noemen. De lift dingt om aan te geven dat hij is gearriveerd en met een glimlach op zijn lippen verlaat Niall de lift. De vergaderzaal aan het eind van de hal zit vol met mensen en is precies waar Niall naar op weg is. Hij klopt op de deur, maar weet heus wel dat ze hem allang hebben gezien. Dat is namelijk niet zo moeilijk met een geheel glazen wand.
'Goedemorgen, Niall. Waar hebben we dit bezoekje aan te danken?' vraagt Edith. Edith is hoofd van het schema al sinds Niall en zijn vrienden de Brits mogen aandoen. Ze zijn ondertussen wel bekend met elkaar.
'Ik had een klein verzoekje, eigenlijk. Ik weet dat het schema nog volop in ontwikkeling is, dus ik hoopte door nu te komen dat het wat makkelijker ingewilligd zou kunnen worden.'

Edith tuit haar lippen even en laat een groot deel van de groep gaan. Alleen de echt belangrijke mensen blijven achter. Ze gebaard naar een stoel en Niall gaat zitten. Hij wringt zijn handen wat ineen.
'Vertel, meneer Horan. Wat zouden we voor je kunnen betekenen?'
'Ik euh.' Niall neemt even een paar seconden om zijn gedachten op een rijtje te zetten. 'Ik wilde wat extra tijd na ons optreden. Om, nou ja. Mijn vriendin ten huwelijk te kunnen vragen.'
De nog aanwezige mensen in de ruimte krijgen meteen een glimlach rond hun lippen. Ook Edith kan een licht geamuseerde uitdrukking niet onderdrukken.
'Ik denk dat we daar vast wel wat ruimte voor kunnen maken. Liefde kan bij ons altijd tijd krijgen.'
Niall ademt opgelucht uit.
'Wil je nog dat we iets aparts regelen met vormgeving? Rozenblaadjes uit het plafond, leuk licht, weet ik wat?' vraagt Edith dan. 'Ik kan het allemaal regelen met de organisatie.'
Niall lacht even en schudt dan toch maar zijn hoofd. 'Nee, dank je, Edith. Dat zal niet nodig zijn. Ik wil het, ondanks de locatie, toch zo simpel mogelijk houden als je het niet erg vindt.'
'Helemaal prima. Wat extra tijd gaan we voor je regelen, Ni. Dat gaat helemaal goed komen.'
Niall staat op en schudt Edith dankbaar de hand. Ook de andere aanwezigen krijgen een hand van hem en dan is hij weer op weg.

Met een glimlach van oor tot oor is Niall op weg naar huis. Het plan is in werking gezet, hij weet weer honderd procent zeker dat Jaslyn ja gaat zeggen en er ligt een prachtige ring te wachten totdat hij gedragen mag worden. Niall humt mee met de muziek op de radio en voelt zich lichter en vrolijker dan ooit. Hij kan nu al niet meer wachten totdat het tijd is voor de Brits en hij Jaslyn tot zijn verloofde kan maken. Nu is het enkel nog een kwestie van een speech voorbereiden. Dat is echter niet iets waar Niall zich zorgen om maakt, want als hij een ding kan, dan is het wel schrijven. 

The Other Side || N.HWo Geschichten leben. Entdecke jetzt