025

1.1K 29 1
                                    

Twee weken na haar uitje met haar vriendinnen is ze weer in Mullingar. Ditmaal is ze alleen in het winkelcentrum. Ze heeft een koffie in haar ene hand en haar telefoon in haar andere hand. Ze wisselt het kijken op haar telefoon af met het rondkijken van het winkelcentrum. Het is de bedoeling dat ze Niall hier ontmoet, waarna ze naar zijn huis gaan om samen rond te hangen. Niall is echter nog nergens te zien. Jaslyn zucht en kijkt het winkelcentrum nog eens rond.
'Nou Ni, je mag wel eens gaan werken aan je punctualiteit.'
Twee handen worden over haar ogen geslagen en Jaslyn voelt zichzelf verstijven. Voordat haar fight instinct echter opstart, wordt er gesproken. 'Raad eens wie.'
Jaslyn voelt haar spieren weer ontspannen en glimlacht. 'Hey, Ni.'
Ze draait zich om en glimlacht naar hem. Niall grijnst breed terug en trekt Jaslyn in een knuffel.
'Volgende keer niet meer doen, dan krijg je een klap voor je hoofd,' zegt Jaslyn gesmoord. Ze voelt Niall lachen en glimlacht weer.
'Zullen we gaan?' vraagt ze dan. Ze trekt zich terug uit de omhelzing en kijkt Niall afwachtend aan.
'Eerst nog wat snacks kopen,' zegt hij. Jaslyn rolt haar ogen en schudt haar hoofd.
'Natuurlijk.'
Niall zegt niks, haalt alleen maar zijn schouders op en begint richting de Tesco Express te lopen. Jaslyn volgt hem vlug.

Als ze genoeg snacks hebben, zetten de twee tocht naar Niall's huis. Het ligt redelijk aan de buitenrand van Mullingar en zodra ze zijn oprijlaan oprijden en Jaslyn het huis in het oog krijgt, valt haar mond open.
'Dude.'
Niall werpt snel een blik op haar en trekt vragend een wenkbrauw op.
'Woon je hier alleen?'
Niall knikt. Jaslyn kijkt verwonderd naar het huis voor haar. Het is een statig herenhuis, met donkere stenen en zwarte kozijnen. Chique, ze kan het niet anders omschrijven. Niall parkeert de auto in de garage en zet de motor uit.
'Klaar voor?' vraagt hij.
'Euh, ja,' zegt Jaslyn enthousiast. 'Laat me dit enorm prachtige huis maar eens zien.'
Niall lacht en verlaat de auto. Jaslyn ziet hoe hij de auto rond jogt en dan de deur voor haar open houdt. Ze glimlacht en verlaat de auto.
'Dat is lief, Ni. Hoef je niet te doen.'
Niall haalt zijn schouders op en gooit de deur achter haar dicht. Hij doet de auto op slot en leidt haar dan naar een deur die, zoals Jaslyn tenminste vermoedt, naar het huis leid. Hij opent de deur en Jaslyn kan bijna niet stil staan, zo enthousiast is ze om het huis te zien. De buitenkant is al zo mooi en ongelofelijk maar waar ze heeft haar droomhuis altijd voorgesteld met zo'n buitenkant. Zodra de deur helemaal open is, wordt Jaslyn al van haar voeten geblazen. Het tussengangetje baadt in het licht, mede veroorzaakt door de enorme glazen wand die uitzicht biedt op Niall's enorme achtertuin. De muur aan de andere kant van het halletje is behangen met de vele gouden platen die de jongens al hebben verkregen.
'Wow.'  Ze hoort Niall zacht grinniken en loopt langzaam de hal door. De gouden platen schitteren in het licht. Jaslyn laat een vinger voorzichtig over de plaat voor Take me Home glijden.
'Als je zo reageert op de hal, kan ik niet wachten om je het huis te laten zien,' lacht Niall. Hij opent de deur richting het huis en kijkt Jaslyn afwachtend aan.

Jaslyn werpt nog een laatste blik door de ramen, op Niall's achtertuin en haast zich dan naar hem toe. Hij laat haar de deur doorstappen voordat hij deze sluit en gebaard dan de enorme ruimte rond.
'Welkom in mijn stulpje.'
Jaslyn kijkt de hal rond. Een grote trap domineert het midden, bevindt zich recht tegenover de voordeur. Dat is ook een van het weinige wat zich in deze ruimte bevindt. Jaslyn neemt een stap naar voren. Dan nog een. Haar hakken tikken op de marmeren vloer. Het huis ruikt fris, wat Jaslyn eigenlijk verbaasd. Na Niall's twee weken van opladen had ze verwacht dat het wat minder fris zou ruiken. Jaslyn's blik glijdt over de muren, die overigens redelijk vol hangen met foto's, naar het plafond. Haar mond valt open bij de enorme hoeveelheid meters die er tussen haar en het plafond zitten. Een enorme kroonluchter siert het midden van het plafond. Jaslyn spot een aantal confettislingers. Niall volgt haar blik en lacht.
'Ja, dat eh. Dat is dus een leuk verhaal.' Hij krabt even op zijn achterhoofd. 'We hadden een feestje voor de lancering van ons derde album. En toen had Harry het briljante idee een confetticanon vanaf de eerste af te schieten. Die slingers krijg ik er dus nooit meer af.'
Jaslyn lacht en Niall gaat haar voor naar een paar dubbele deuren die zich achter de trap verschuilen. Ze zijn opengeschoven en bieden zicht op de ruime woonkamer en, daarachter, de tuin.
'Wow, Ni. Ik ben echt verliefd op je huis.'
Niall laat haar in stilte de woonkamer in zich opnemen. Jaslyn laat haar hand over de rand van de zwarte bank glijden, voelt de stof onder haar vingers. Het marmer van de hal is hier doorgetrokken en haar hakken klikken er rustig op los als Jaslyn zich door de kamer beweegt. Ze kan voelen hoe Niall haar volgt.
'En?' hoort ze hem vragen. Jaslyn blijft staan voor de glazen pui en staart de tuin in. Een aantal meter de tuin in kan ze een zwembad zien. Het water glinstert in het zonlicht.

'Je huis is echt heel mooi.'
Ze draait zich om en kijkt Niall aan. Die heeft het zich al gemakkelijk gemaakt op de enorme hoekbank. Hij lijkt plotseling nerveus te zijn.
'Dat is mooi,' zegt hij dan. Jaslyn knikt en trekt voorzichtig haar hakken uit. Dan loopt ze richting de bank, voelt het kleed tussen haar tenen kriebelen voordat ze bij de bank belandt. Ze laat zich met een zucht naast hem vallen en glimlacht dan.
'Wat is er?' vraagt ze dan. Niall kijkt haar vragend aan. Zijn vinger tikt een ritme op zijn bovenbeen.
'Je bent nerveus, ik kan het zien. Wat is er?' dringt Jaslyn aan. Niall zucht en zijn vinger stopt met tikken. Hij draait zich iets naar haar toe. Jaslyn trekt vragend een wenkbrauw op en Niall zucht.
'Oké, oké. Ik wilde je eigenlijk iets vragen,' zegt Niall dan voorzichtig. Jaslyn knikt.
'Zou je eh...' Zijn stem valt weg en Niall wendt zijn blik af, kijkt de tuin in. Jaslyn fronst.
'Wat is er?' vraagt ze zacht. Niall wuift wat met zijn hand.
'Het is niks. Laat maar.'
'Ni, doe niet zo dom. Wat is er?'
'Ik vroeg me af of je bij mij wilde komen wonen,' zegt hij dan vlug. Jaslyn kijkt hem verschrikt aan.
'Ik weet dat je zei dat je aan het sparen was voor een eigen huisje, maar je zou hier niets hoeven te betalen en mijn huis staat toch leeg de helft van het jaar en ik zou het wel fijn vinden als er dan iemand is en dan ben jij wel op jezelf maar toch niet helemaal dus ja zou je bij-'
Jaslyn lacht zachtjes en Niall stopt abrupt met ratelen.
'Ben je er zeker van? Dat betekent wel dat je een vrouw in je huis krijgt, weet je dat?'
Niall knikt.
'Met al haar spulletjes en kleding en emoties?'
Niall knikt weer. Jaslyn lacht en valt hem dan om de hals.
'Dank je wel, Ni.'
Niall knuffelt haar terug en ze zijn even stil. 'Betekent dat een ja?' vraagt hij dan.
'Ja, Ni. Dat betekent een ja,' zegt Jaslyn met een glimlach.

Ze knuffelen nog even en dan neemt Niall haar mee naar boven. De bovenverdieping is al bijna even mooi als beneden, met een groot kantoor en verschillende slaapkamers. Jaslyn houdt er nu al van.
'En dit,' Niall legt zijn hand op de deurkruk van de laatste kamer, 'wordt dan jouw kamer.'
Hij duwt de deur open en laat Jaslyn naar binnen stappen. Haar mond valt open. Net zoals de andere kamers op de verdieping is de kamer ruim, enorm ruim. Ze spot een enorme zwarte kledingkast en een deur in de rechterhoek van de kamer. Ze kijkt Niall even aan, maar voordat ze iets kan vragen geeft hij al antwoord.
'Badkamer. Hoef je niet met mij te delen.'
'Gelukkig,' lacht Jaslyn.
'Voor jou dan,' voegt ze toe. 'Deze krullen hebben nog al wat onderhoud nodig.'
'Dat verbaast me niks,' lacht Niall. Jaslyn stapt verder de kamer in en kijkt verwonderd rond. Ze weet vrijwel zeker dat deze kamer even groot is als de gehele woonkamer bij haar ouders thuis. Het tweepersoons bed ziet er bijzonder uitnodigend uit en ze kan niet wachten het uit te proberen. Niall is haar voor en racet langs haar heen. Met een sprong belandt hij op het bed en grijnst dan.
'Ik weet dat je het wil doen.'
Jaslyn kijkt hem even aan, zucht dan en loopt richting het bed. Met een sprong belandt ze naast hem. Ze veert iets op en neer en zucht dan diep.
'Dit is het beste bed waar ik ooit in heb gelegen.'
Niall lacht luid en Jaslyn lacht met hem mee. Deze man, echt waar. Dit matras is trouwens ook echt helemaal top. Kan mijn lichaam wel aan wennen hoor. Ze sluit haar ogen even en zucht tevreden. Dit wordt een mooi hoofdstuk van mijn leven. 

The Other Side || N.HWhere stories live. Discover now