046

745 23 1
                                    

De eerste dagen na het verliezen van haar kindje, wat nog niet eens meer was dan een klompje cellen, voelt Jaslyn zich vreemd. Ze heeft geen zin om het huis te verlaten, heeft eigenlijk nergens zin in en hangt dan ook voornamelijk wat rond op de bank. Zo ook vandaag, drie dagen na de miskraam. Er ligt een lege zak chips op de grond. Haar been hangt over de rugleuning en haar hoofd hangt over de armleuning heen. De wereld ziet er wat vreemd uit, zo op z'n kop. Niall is met de jongens in de studio, ook al is het een zaterdag, en Jaslyn weet niet wat ze wilt doen. Precies op dat moment gaat de bel. Jaslyn duwt zich wat ongemakkelijk overeind, trekt haar been van de rugleuning en fronst even. Ze kan zich niet herinneren dat ze iemand heeft uitgenodigd. De bel rinkelt nog een keer.
'Ja, ja,' mompelt Jaslyn. Ze staat op van de bank en doorkruist al sloffend het appartement. Als ze de deur open trekt, valt haar mond open.
'Wat doen jullie nou weer hier?!' roept ze verbaasd uit. De groep voor de deur steekt de handen in de lucht.
'Surprise!' roepen ze in koor. Jaslyn kan een brede grijns niet onderdrukken en wordt dan bedolven in een groepsknuffel.
'We dachten dat je wel wat steun kon gebruiken,' zegt Stefani met een glimlach. Ze houdt een tas omhoog. 'Ik heb de drank meegenomen.'
'En ik het ijs,' voegt Maude toe. Jaslyn voelt tranen in haar ogen branden en Jaye wrijft over haar rug.
'Jullie zijn de beste,' snottert Jaslyn. Deonne is de eerste die haar weer in een knuffel trekt en de anderen volgen al snel. Als ze uit geknuffeld zijn veegt Jaslyn haar tranen weg.
'Nou, kom snel binnen!' zegt ze dan vlug, en trekt de meiden het appartement in.

Als Niall later die middag thuis komt, gebeurd dat in een appartement waar de meiden net iets teveel hebben gedronken. Waar de ijsbakken al half leeg zijn en er een aantal tissues de vuilnisbak vullen.
'Goedenavond, dames,' zegt hij geamuseerd. De groep kijkt op van de ingenomen banken. Jaslyn glimlacht breed.
'Hubbie!' roept ze enthousiast. Niall lacht en schudt dan zijn hoofd als Jaslyn grijphandjes naar hem maakt. Hij komt achter haar staan, leunt met beide handen op de rugleuning van de bank.
'Ik zie dat jullie het gezellig hebben?'
Jaslyn knikt en kijkt Niall even aan. 'Jij ook?'
'Ik heb het ook erg gezellig gehad ja.' Niall kust haar even op haar voorhoofd. 'Zal ik wat lekkers koken? Jullie hebben vast wel honger.'
De meiden kijken even naar de ijsbakken, de lege chips zakken en de Jack Daniels flessen.
'Ja hoor, wij lusten wel wat!' zeggen ze dan bijna tegelijkertijd. Niall lacht even en wrijft Jaslyn over haar hoofd. Dan verdwijnt hij de keuken in en keren de meiden meteen weer terug naar het luidkeels roddelen. Niall kijkt vanuit de keuken toe, is stiekem toch best wel blij met zichzelf dat hij de meiden hier heeft weten krijgen. Jaslyn heeft zo'n avond echt nodig. Niall kijkt nog even naar de vijf meiden en draait zich dan om. Hij trekt wat ingrediënten uit de koelkast en de kastjes en slaat aan het koken.

Niall trekt met een zucht de deur naar de slaapkamer achter zich dicht. Jaslyn ligt al zachtjes te snurken , dekens halverwege haar benen. Haar slaapshirt is wat omhoog gekropen en Niall schudt even zijn hoofd.
'Het was niet de bedoeling dat jullie dronken zouden worden,' fluistert hij zacht. Hij kust Jaslyn zachtjes op haar voorhoofd en trekt haar shirt wat goed. Dan dekt hij haar toe met de lakens en wrijft even over haar krullen heen.
'Gelukkig was je nog wel zo wijs om je haar op te steken,' fluistert hij haar toe. Jaslyn mompelt wat en duikt wat verder onder de lakens. Niall glimlacht, loopt dan het bed rond en gaat voorzichtig zitten. Hij rekt zich uit en gaapt even. Dronken mensen verzorgen is een stuk zwaarder als je zelf niks op hebt. Niall haalt even een hand over zijn gezicht en trekt dan zijn shirt uit, gevolgd door zijn broek en sokken. In niks meer dan zijn boxer duikt dan ook hij onder de lakens. Hij kijkt even naar Jaslyn, die nog steeds lekker slaapt.
'Hopelijk heeft je dit wat geholpen, Jas.' Hij laat zijn arm rond haar middel glijden, glimlacht als ze als vanzelf naar hem toe trekt. Voorzichtig kust hij haar schouder en sluit dan ook zelf zijn ogen.
'Slaap lekker, Jas.'

Niall is de eerste die de volgende ochtend wakker is. Het verbaasd hem niet heel veel als hij de woonkamer in komt en nog eens een blik werpt op de bende rondom de salontafel.
'Je kan veel zeggen over mijn meid, maar drinken kan ze,' grinnikt Niall. Hij grijpt de flessen van de tafel en dumpt ze in de krat van de lege flessen. De wijnflessen van een week eerder rammelen tegen de Jack Daniels. Vervolgens pakt hij een vuilniszak en ruimt hij alle lege zakken en bakken op. Ook de lege tissuedozen verdwijnen de vuilniszak in. Niall knikt tevreden over de opgeknapte woonkamer en dumpt de zak naast de vuilnisbak. Vanuit de slaapkamer of de logeerkamers komt er nog geen enkel geluidje. Niall vermoedt dat de dames het echter niet erg zullen vinden om te ontwaken met een lekker ontbijtje. De jongen trekt wat eieren uit de koelkast, wat brood uit de kast en steekt de broodrooster in het stopcontact. Terwijl het apparaat wat opwarmt en de boter in de koekenpan aan het smelten is, dekt hij vast de tafel. Vijf van de zes borden krijgen er twee aspirines naast. Ook een glas water wordt er bij geplaatst en dan keert Niall terug naar de keuken om de eerste eieren te breken en te klutsen. Ze liggen net in de pan als Niall ergens in het appartement een deur hoort open gaan. Het wordt al snel duidelijk wie het is als er twee armen rond zijn middel glijden.
'Goedemorgen,' zegt hij zacht. Jaslyn humt wat en spiekt om hem heen.
'Eieren?'
'Katerontbijt.' Niall kijkt haar aan en glimlacht. 'Kan je wel gebruiken denk ik?'
Jaslyn knikt, laat Niall achter in de keuken en schuift bij de tafel aan. Hij serveert haar de eerste lading eieren en toast en dankbaar valt ze aan.

Het duurt niet lang voordat de rest van de dames ook aan tafel zitten. Dankbaar maken ze gebruik van Niall's ontbijtje en klaar gelegde aspirines. Jaslyn neemt een slok van haar koffie en wrijft over haar slaap.
'Volgens mij zijn we iets te hard gegaan,' zegt ze. De andere meiden knikken instemmend. Jaslyn neemt nog een slok van haar koffie. Dan draait ze zich om en kijkt Niall aan die bezig is aan een nieuwe lading eieren. 'Ni, waarom heb je ons niet tegengehouden?'
De jongen kijkt op van de pan en trekt enkel een wenkbrauw op. Jaslyn zucht.
'Fair enough.'
'Ik vind het wel lief van Niall dat hij een ontbijtje voor ons maakt,' zegt Maude dan. De rest van de tafel knikt instemmend. Jaslyn kijkt even om naar haar vriendje en glimlacht dan.
'Hij is ook lief.' Ze richt haar blik even op haar halflege bord met eieren. 'Ik heb veel steun aan hem, wanneer dan maar ook. Hij zou voor me sterven volgens mij.'
'Niks te volgens mij-en,' zegt Niall dan. Hij plaatst een kus op haar hoofd en plaatst dan een laatste schaal met eieren in het midden van de tafel. De meiden vallen opnieuw aan, scheppen hun bord vol. Jaslyn volgt.
'Kom je erbij zitten, Ni?' vraagt ze.
'Nee, ik laat jullie wel even alleen. Ik moet toch nog wat boodschappen doen.' Hij glimlacht even naar de groep, plaatst nog een kus op Jaslyn's hoofd en verlaat dan het appartement.

Nadat de meiden zich allemaal weer wat gefatsoeneerd hebben (koffie, meer koffie en een goede douche) is het tijd om weer te vertrekken. Jaslyn heeft geen moeite gedaan zich over de top aan te kleden en neemt dan ook afscheid van haar vriendinnen en een joggingbroek en een te grote tanktop.
'Dank jullie wel. Ik had dit echt even nodig,' zegt Jaslyn dan tegen de meiden. Die staan al bepakt in het halletje van het appartement. Ze glimlachen naar hun vriendin.
'Dat is mooi. Voel je je nu beter?' vraagt Stefani.
'Ja,' knikt ze, 'veel beter. Ik weet niet wat het was, want ik wilde het helemaal niet maar alsnog was het gewoon vreemd. Maar jullie hebben me veel geholpen en als ik een dipje krijg weet ik jullie te vinden. Daniels squad.'
De meiden lachen even als Jaslyn de naam van hun gezamenlijke whatsapp-groep noemt.
'Dat is mooi,' zegt Maude. Ze heeft een lichte glimlach rond de lippen en valt Jaslyn dan om de nek. 'Je bent zo sterk. Ik houd van je.'
'Ik houd ook van jou, Mau. Veilige vlucht naar huis.'
Maude knikt en ook Stefani krijgt een knuffel en een veilige vliegreis toegewenst. Deonne en Jaye volgen.
'Ik ben nog een paar dagen bij Deonne, gaan we nog iets leuks doen?' vraagt Jaye. Jaslyn knikt en dan is het toch echt tijd voor de meiden om te gaan. Jaslyn zwaait ze na totdat ze de lift in zijn verdwenen. Ze sluit de deur achter zich en slaakt een diepe zucht. Afgezien van haar zware katerhoofd heeft ze het idee alsof er een last van haar schouders is gevallen. Ze knikt even naar zichzelf, wrijft wat in haar handen en loopt dan in de richting van de eetkamer, waar de restanten van het ontbijt staan te wachten totdat ze opgeruimd worden. 

The Other Side || N.HWhere stories live. Discover now