044

752 22 0
                                    

Nerveus friemelt ze met haar vingers. Om ervoor te zorgen dat er geen onnodige roddels de ronde gaan doen, is Jaslyn vandaag alleen gekomen, diep verscholen in haar capuchon met een enorme zonnebril op haar neus. Nu is ze duimen aan het draaien in de wachtruimte van de kliniek, waar ze binnen nu en tien minuten een gesprek in gaat over de abortus. Jaslyn vervloekt de verstandige keuze om Niall thuis te laten. Het liefst had ze hem nu hier naast haar gehad, zijn hand stevig in de hare. Ze slikt en knijpt haar handen stevig ineen. Het voelt alsof haar maag zichzelf aan het opeten is. Jaslyn haalt diep adem en springt dan nerveus op als een zuster haar schuilnaam roept. Met de capuchon nog steeds over haar hoofd getrokken volgt Jaslyn de jonge vrouw richting een van de spreekkamers.
'De dokter komt zo bij u.'
Jaslyn knikt en laat zich op een van de twee stoelen voor het bureau zakken. Ze knijpt haar handen fijn tussen haar bovenbenen en kijkt de ruimte even rond. Het is een redelijk kale kamer, met een behandeltafel onder een raam met lamellen ervoor. Achter het bureau, met daarop een computerscherm, staat een kast gevuld met boeken. Op de een-na-hoogste plank staat een model van een baarmoeder. Jaslyn slikt en laat haar blik verder door de kamer glijden, maar heel veel meer is er niet te zien. Dan opent de deur en stapt er een vrouw naar binnen, een witte doktersjas rond haar schouders. Ze lijkt vriendelijk, steekt haar hand uit om Jaslyn te groeten.
'Welkom, ik ben dokter Evanson. Wat kan ik vandaag voor je doen?'

Met een duizendton van haar hart gelicht stapt Jaslyn zo'n drie kwartier later de kliniek weer uit. De zonnebril staat weer stevig op haar neus. Ze kijkt even naar de lucht, die slecht wat lichte schapenwolkjes laat zien en loopt dan met stevige pas richting Baker street. Pas als ze voor de Dunkin Donuts staat durft ze het aan de capuchon af te zetten. Ze haalt het elastiekje uit haar krullen en schudt ze dan even uit. Ze ademt even diep in. Dat viel allemaal wel mee. Ze spiekt even binnen bij het donutzaakje en besluit dan dat ze er wel een verdiend heeft. Met een lichte tred stapt ze naar binnen, besteld een donut en staat twee minuten later weer buiten. Ze kijkt even om zich heen, bijt ondertussen een stuk uit de donut en denkt even na over wat ze nu zal gaan doen. Eigenlijk wil ze gewoon naar huis, tegen Niall aankruipen en haar ervaringen delen. Alsof de jongen haar gedachten kan lezen, gaat haar telefoon over. Een blik op het scherm laat zien dat het Niall is die belt.
'Met Jaslyn.'
'Babe,' klinkt het door de telefoon. Jaslyn kan een domme grijns niet van haar gezicht houden.
'Hey.'
'Hoe ging het?'
Jaslyn bijt even op haar lip. 'Goed wel, eigenlijk. Beter dan ik verwacht had. Het viel allemaal wel mee.'
'Dat is mooi,' antwoordt Niall. 'Kom je snel thuis zodat ik alles kan horen?'
Jaslyn glimlacht. 'Alsof je mijn gedachten kan lezen. Ik stap zo het metrostation in en dan kom ik eraan, goed?'
'Heel goed,' zegt Niall. Het klinkt alsof hij glimlacht.
'Oké. Dan ga ik ophangen, goed?'
'Ja. Houd van je.'
'Houd van jou,' glimlacht Jaslyn. Ze beëindigt het gesprek en glimlacht even dom naar het zwarte schermpje van haar telefoon. Als ze hem veilig weggestopt heeft steekt ze de straat over en verdwijnt ze Baker Street Station in.

Jaslyn krijgt nog niet eens de kans om haar sleutel in het slot te steken, of de deur wordt al opengerukt. Verbaasd kijkt ze op en glimlacht dan als Niall voor haar neus staat. Hij trekt haar vlug naar binnen en sluit de deur weer.
'Waarvoor deze haast?' vraagt Jaslyn verward. Niall duwt haar in de richting van de woonkamer. Jaslyn gaat gewillig, vooral doordat ze verbaasd is over Niall's gedrag.
'Ni, wat is er aan de hand?'
Hij antwoordt niet en plant haar op de bank. Ze heeft haar tas nog om haar schouder hangen. Jaslyn trekt een wenkbrauw naar hem op en doet haar tas af.
'Alles goed, weirdo?'
Niall bijt op zijn nagel en ijsbeert wat voor het raam.
'Ni.'
'Er zijn misschien een klein beetje wat kleine enorme problemen,' zegt Niall dan vlug. Jaslyn trekt vragend een wenkbrauw op en laat zich wat comfortabeler in de bank zakken. Een hand ligt rustig op haar buik, met de ander rommelt ze wat door haar tas, opzoek naar een verpakte koek waarvan ze weet dat hij erin moet zitten.
'Jas.'
Als Jaslyn op kijkt, kan ze zien hoe Niall haar streng aan kijkt. Ze laat de zoektocht naar het koekje voor wat het is en zucht even diep.
'Niall, is dit net zo'n dingetje als toen je mijn haarspray had laten vallen en hij kapot was gegaan?'
Hij kijkt haar even met uitgestreken gezicht aan en zucht dan diep. 'In my defense, ik wist dat het hartstikke duur spul was voor je krullen en hij zat nog best vol, maar nee dit is niet zoals toen.'
Jaslyn trekt weer een wenkbrauw op en slaat haar armen over elkaar.
'Vertel op dan maar.'
'Oke.' Niall drukt zijn handen tegen elkaar en wijst Jaslyn zo even aan. 'Oke. We hebben dus nooit echt onze relatie heel duidelijk gemaakt aan het publiek en de fans enzo. Ze weten dat er iets is, maar vrienden of lovers of weet ik hebben we nooit gezegd, toch?'
Jaslyn knikt. 'Dat klopt.'
'Oke. We hoeven dat dus ook niet meer te doen, want ehm...'
'Want wat?' vraagt Jaslyn. Ze raakt langzaamaan opgefokt over het rekken van Niall.
'Ze hebben ons dus een soort van gespot toen we eergisteren in de Tesco waren. Aan het ehm zoenen. Voor de yoghurtkoeling.'
Jaslyn is even stil en klopt dan op de bank naast haar. Niall gaat met een diepe zucht naast haar zakken en laat zich zover onderuit zakken dat hij bijna de bank weer afglijdt.

'Ni,' zegt Jaslyn dan na een korte stilte. 'Wat zit je daadwerkelijk dwars hier?'
Niet begrijpend kijkt hij haar aan, maar geeft dan toch maar twijfelend antwoord. 'Dat ik je hierin heb meegesleept zonder dat je daar ooit om gevraagd heb. Dat iedereen nu weet wat wij hebben.'
Jaslyn glimlacht en legt een hand op Niall's been. Ze kijkt hem aan.
'Ni. Je weet dat mij dat niet meer boeit, toch? Ik weet dat ik in het begin wat onstabiel was over je bekendheid, maar ondertussen weet ik wat ik aan je heb. Ik weet waar ik aan begon toen ik ja zei op het bij je wonen. Ik weet waar ik aan begon toen ik ja zei toen je vroeg of ik je vriendinnetje wilde zijn.'
Ni glimlacht even kort naar haar en richt dan zijn blik op zijn handen, die samengeknepen in zijn schoot liggen.
'Het spijt me alsnog.'
Jaslyn lacht even zachtjes en laat haar hoofd op Niall's schouder rusten. Ze pakt zijn hand vast en geeft er geruststellend een kneepje in.
'Ni, wat er ook gebeurd, er veranderd niks aan jij en ik.'
Ze voelt hoe Niall een kus op haar hoofd plaatst.
'Ik houd van je, dat weet je toch?' verzucht hij dan. Jaslyn glimlacht, brengt hun verstrengelde handen naar haar mond en plaatst er een kus op. Ze zijn stil.
'Hoe was het in de kliniek?' vraagt Niall dan. Jaslyn haalt haar schouders op en krult nog wat verder tegen Niall aan.
'Ja, het was wel goed. Dubbel. Maar mijn dokter was heel vriendelijk en we hebben een goed gesprek gehad over waarom ik een abortus wil en wat de opties zijn. Ze bood me nog de optie om met een psycholoog te praten, maar dat heb ik afgeslagen. En we hebben nog een test gedaan. Ik ben echt zwanger.'
Niall wrijft wat met zijn duim over haar hand. 'En verder?'
'Ik moest een toestemmingsformulier ondertekenen, dat ik weet waaraan ik begin en dat alles aan me is uitgelegd en toen hebben we een datum afgesproken.'

'Wanneer?' vraagt Niall dan.
'Euhh, over een week. Woensdag volgens mij.'
Niall is even stil. 'Dan ga ik mee,' zegt hij dan. Verschrikt gaat Jaslyn rechtop zitten en met grote ogen kijkt ze haar vriendje aan.
'Niall, nee! Dat kan niet. Wat als ze je, ons, zien?'
De jongen pakt haar handen vast en kijkt haar diep in de ogen aan. Hij knijpt even in haar vingers.
'Jaslyn. Jij betekent alles voor me. Alles. Dit is niet iets wat je alleen moet ondergaan, want hoe zeker we ook van onze keus zijn, dit is niet zomaar iets. Ik wil er voor je zijn.'
Jaslyn haalt even diep adem en dringt de tranen terug. 'Oké.'
'Oké?'
Jaslyn knikt. 'Ja. Ik wil je er ook gewoon graag bij hebben.'
Niall glimlacht breed en pakt haar gezicht tussen beide handen. 'Mooi.' Dan plant hij een dikke kus op haar lippen en trekt haar dicht tegen zich aan. 

The Other Side || N.HWhere stories live. Discover now