049

766 27 1
                                    

Hoewel Jaslyn geen vreemde meer is voor de fans, zijn de MTV EMA's de eerste keer dat ze haar vriendje (Niall dus) vergezelt naar een evenement. Het is acht uur, ze zijn net wakker en ze is nu al nerveus.
'Niall, wat als ik opeens zes kilo ben aangekomen en niet meer in de jurk pas die de stylist heeft uitgezocht?'
Niall gaapt. 'Ook goedemorgen.'
'Niall!'
'Jaslyn, ontspan. We hebben letterlijk twee dagen geleden nog een doorpas gedaan om er zeker van te zijn dat alles past. Tenzij je dag en nacht vette shit eet, ben jij echt geen zes kilo aangekomen.' Hij kijkt haar aan en trekt een wenkbrauw op. 'Eet je dag en nacht vette shit?'
'Doe niet zo gek, ik ben aan het trainen voor de kerstrecital van het Centre.'
'Precies,' zegt Niall dan. Hij slaat de dekens van zich af en gaat rechtop zitten. Hij rekt zich wat uit en Jaslyn kan de spieren in zijn rug zien bewegen. Ze is haar zenuwen over de jurk alweer vergeten.
'Waar ga je heen?' pruilt ze. Niall kijkt om.
'Ontbijt maken, zeg je vast geen nee tegen, toch?'
Jaslyn schudt haar hoofd en volgt hem het bed uit. Ontbijt zegt ze inderdaad nooit nee tegen.

Omdat het appartement van Niall en Jaslyn het dichtste bij de O2 ligt, hebben de jongens afgesproken daar bij elkaar te komen. Jaslyn hangt rond in haar joggingbroek en een trui als de bel gaat. Niall, die toch al van alles en niets aan het doen was, is de eerste bij het controlepaneel en drukt op een knopje. Er wordt een groepje zichtbaar voor de deur beneden, allen dragen een brede glimlach.
'Kom maar binnen!' zegt Niall vrolijk. Hij drukt op een ander knopje en er klinkt een zachte buzzer om aan te geven dat ze de deur beneden ontgrendelt hebben. Het beeldscherm gaat weer op zwart.
'De jongens zijn onderweg,' zegt Niall tegen haar.
'Zoiets vermoedde ik al toen ik hun gezichten op het scherm zag,' glimlacht ze. Niall lacht zachtjes en wiebelt haar knot even heen en weer. Jaslyn slaat geïrriteerd zijn hand weg.
'Zouden Deonne en Jaye ook hier naar toe komen?' vraagt Niall dan. Jaslyn kijkt op van het tijdschrift dat ze aan het lezen is.
'Deonne heeft vandaag andere verplichtingen, dus die kan helaas niet mee. Wat ze dus echt heel jammer vindt, want blijkbaar wil ze mij zien freaken over m'n eerste evenement met jullie. En Jaye zou als het goed is met Liam meekomen.'
'Hmm, misschien stond ze buiten beeld dan,' antwoordt Niall. Er klinkt een dubbele roffel op de deur.
'Ik denk dat we het antwoord snel zullen krijgen,' lacht Jaslyn.

Niall trekt de deur open en laat de jongens binnen. Jaye is de laatste die binnenkomt en trekt in een rechte lijn naar Jaslyn.
'Ik ben zo blij dat ik vanavond niet alleen ben.'
Jaslyn lacht luid.
'Ik word nu al gek van ze. Hoe houden we het eigenlijk ooit vol met ze?' gaat Jaye verder.
'Omdat we dus nooit alleen met ze zijn,' geeft Jaslyn lachend antwoord. Ze trekt Jaye in een omhelzing en het meisje zucht diep.
'Sorry, moest er echt even uit,' grinnikt ze dan.
Jaslyn breekt de omhelzing en kijkt haar aan. 'Begrijp ik maar al te goed.'
'Heb je er zin in?' vraagt Jaye dan aan Jaslyn. Die haalt haar schouders op en bijt even op haar lip. 'Om eerlijk te zijn wel. Niall wordt er altijd wel blij van als hij van zulk soort evenementen terug komt. Het is een soort bevestiging voor hem dat de fans er inderdaad gewoon voor hen zijn. En ik wil het gewoon een keer meemaken, al die sterren enzo.'
Niall laat zijn armen rond haar schouders glijden en laat zijn kin even op Jaslyn's schouder rusten. Ze gluurt opzij en hij glimlacht breed.
'Dus dit is allemaal om dichterbij de sterren te komen? Ik voel me verraden, babe.'
Jaslyn lacht en klopt hem op zijn wang. 'Jij bent de allergrootste ster hoor schat, maak je geen zorgen.'
Jaye en Niall lachen even en dan laat hij haar weer los om zich bij de jongens te voegen.
'Zoals ik dus al zei, ik begrijp het maar al te goed,' fluistert Jaslyn dan. Ze kan een grijns niet onderdrukken en Jaye lacht met haar mee.

De gehele styling crew arriveert slechts anderhalf uur later. Jaslyn's zenuwen spelen weer op als een rek met kledingzakken binnen wordt gerold. Niall lijkt haar zenuwen te voelen en laat zijn hand in die van haar glijden. Hij geeft er een kneepje in en kijkt haar met een zachte glimlach aan. Jaslyn glimlacht even terug.
'Jaslyn, wat goed je weer te zien!' Louise komt met een brede glimlach de woonkamer in en trekt haar in een knuffel. Jaslyn knuffelt haar terug.
'Ook goed om jou weer te zien! Te lang geleden, maar gelukkig heb ik gezien dat je goed voor Niall zorgt als hij niet bij me is.'
Louise lacht even zachtjes. 'Niets meer dan mijn taak. Iemand moet Paul af en toe ontzien.'
De drie meiden lachen even en dan krijgt ook Jaye een omhelzing van Louise. Alsof Paul zijn naam gehoord heeft komt hij in de richting van de meiden.
'Jaslyn, goed je weer te zien.'
'Paul,' groet ze hem. 'Blij dat je even kan ontspannen nu?'
Hij zucht heel diep en knikt dan. 'Ik ben blij dat jullie je appartement opofferen voor dit circus.'
'Graag gedaan hoor,' glimlacht Jaslyn naar hem. Dan gebaard ze naar een van de stoelen. 'Ga vooral even zitten.'
'Zo, eerst nog even dit.' Paul draait zich om. 'Vertrek om half acht stipt! Dat betekent dat we vier en een half uur hebben!' Dan draait hij zich weer terug naar Jaslyn. 'Zo, nu ga ik zitten.'
Jaslyn lacht en kijkt toe hoe de man zich in een stoel laat vallen.

Het eerste uur hoeven ze nog niet heel veel te doen. De lange eettafel wordt gereed gemaakt voor het haar en make-up en het rek met kleding krijgt een prominente plek in het midden van de woonkamer. Als dan alles gereed is, de tafel bezaaid staat met honderden producten, wordt er eten besteld en begint Louise met de eerste jongen. Liam is de eerste die plaats mag nemen in de stoel en doet dit zonder te morren. Jaslyn heeft het zich comfortabel gemaakt in een stoel schuin tegenover hem en kan precies langs de spiegel hem aan kijken.
'Wordt je nog nerveus voor zulke dingen?' vraagt ze aan hem terwijl Louise een kam door zijn haar haalt.
'Niet echt.' Hij haalt snel zijn schouders op. 'Meer opgewonden eigenlijk. Het is leuk, uitputtend, maar leuk. Je krijgt vaak de kans om weer bij te praten met collega's die je niet zo snel ziet en je krijgt als je geluk hebt prijzen waardoor je de waardering voelt die mensen voor je hebben.'
Jaslyn knikt en plukt wat aan de nagel van haar grote teen
'Jij bent wel nerveus denk ik?' vraagt hij haar dan. Hij mag zijn hoofd niet bewegen van Louise, maar kan Jaslyn desondanks nog wel aankijken.
Jaslyn knikt. 'Natuurlijk ben ik nerveus. Dit is de eerste keer dat ik met jullie mee ga naar zoiets groots. En dan ook nog de keer dat jullie aankondigen dat jullie met een break gaan. Ben je daar ook niet nerveus over?' vraagt ze hem dan.
Liam haalt zijn schouders weer op. 'Niet echt. Tuurlijk, ik kan me voorstellen dat het voor de fans geen leuk nieuws gaat zijn, maar voor ons allemaal is het eigenlijk de logische vervolgstap. We willen wat nieuws ontdekken.'
'Dat is goed om te weten,' glimlacht Jaslyn. Liam glimlacht terug en sluit dan zijn ogen als Louise aan zijn make-up begint.
'Het komt wel goed, Jas. Dat komt het altijd.'

Het is drie kwartier voordat ze moeten vertrekken en iedereen staat strak in de make-up en de haarlak. Jaslyn friemelt even met haar half opgestoken haar en ademt diep in.
'Oké, tijd om iedereen aan te kleden!' De stylisten ritsen een voor een de zakken open en overhandigen de juiste pakken aan de juiste jongens. Jaslyn's hart klopt wat sneller als haar jurk tevoorschijn wordt getoverd en ze kan niet wachten hem weer aan te trekken.
'Alsjeblieft.' De jurk wordt door de mannelijke stylist aan haar overhandigt en Jaslyn laat haar hand over de stof glijden. Dan hangt ze hem over haar arm en verdwijnt ze de slaapkamer van haar en Niall in. Ze hangt de jurk aan de deur naar de inloopkast en ademt even diep in en uit.
'Oke, Jaslyn, hier gaan we dan.'
Ze laat haar badjas naar de grond vallen en haalt de rode jurk van het haakje af. De stof glijdt door haar vingers heen. Jaslyn glimlacht, ritst de jurk open en stapt er in. Ze laat haar armen in de lange mouwen glijden, trekt hem even goed rond haar borsten en kijkt weer in de spiegel. De jurk accentueert haar slanke, ontblote schouders en haar dunne taille, maar brengt ook een beetje haar sexy naar voren door de hoge split langs haar linkerbeen. Jaslyn knikt goedkeurend en gaat dan opzoek naar de rode pumps waarvan ze weet dat ze ergens in de kast moeten staan.

'Jaslyn, ben je klaar? We moeten zo naar beneden!' komt Niall's stem. Het wordt vergezeld door een klop op de deur.
'Ja, kom maar! Ben opzoek naar mijn schoenen.'
Ze hoort de deur achter zich openen en grist haar schoenen van onder het plankje met haar sportkleding. Als ze zich omdraait kan ze zien hoe Niall haar met open mond aanstaart.
'Mooi he?' Jaslyn laat haar hand over de stof glijden.
'Mooi? Je bent prachtig, babe. Wow, ik heb er bijna geen woorden voor.' Niall stapt dichterbij en laat zijn hand rond haar middel glijden en de ander over haar schouder dansen. Jaslyn glimlacht.
'Geen tijd voor, Ni. Paul vermoord ons als we te laat zijn. Hier, laat me even op je steunen zodat ik m'n schoenen aan kan trekken.'
Niall gehoorzaamt maar al te graag en Jaslyn glijdt snel in haar schoenen, waardoor ze meteen vijftien centimeter groeit en Niall net wat beter aan kan kijken. Die glimlacht nog steeds.
'Wow.'
'Oke, een klein kusje dan.'
Dat laat Niall zich niet nog eens vertellen en hij kust haar voorzichtig op haar lippen. Jaslyn glimlacht, laat haar handen over zijn schouders hangen en kust hem terug.
'Vijf minuten!' dondert Paul's stem dan door het appartement. Jaslyn trekt zich terug en glimlacht, trekt Niall's rode strikje even recht.
'Klaar voor?'
'Met jou naast me? Altijd,' antwoordt Niall. 

The Other Side || N.HWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu