Capitolul 9: Distractia in Zathora

195 24 0
                                    



Cursa de cai negri era in toi.Azura statea cu cocktailul in mana,uitand sa mai soarba din el,concentrata pe calul inaripat ales.In minte,cifrele si posibilitatile i se rasturnau ca pe un ecran de calcul,incercand sa ghiceasca combinatia castigatoare.Calaretii-Radakii,erau toti cam la acelasi nivel si ii era greu sa identifice care era cel mai eficace in a-si struni animalul.Andrus o privea cu coada ochiului,abia sesizabil.

-Te uiti cu infrigurare,te temi ca nu va castiga armasarul tau?clipi el amuzat.

Ea se incrunta.

-Stii ca nu imi place sa pierd.

Fata arunca paharul langa containerul de langa ea si isi stranse mainile cu infrigurare.Uralele incepeau sa creasca,pe masura ce asistenta isi incuraja radakii favoriti.Azura observa ca majoritatea erau barbati si se simti iar in minoritate.

-Ma intreb daca nu trebuia sa fiu barbat,Andrus.Am numai ocupatii tipic masculine,exceptand faptul ca stiu sa cant si sa dansez.

-Tu esti combinatia fatala, draga.Imi poti canta seara suav la ureche si apoi ma poti bate la scrima.Langa tine nu se poate plictisi vreun barbat,esti prea interesanta si mai ales apriga.Vai de cei care inca nu cunosc aceasta si se uita mai intai la fata ta angelica.

Azura rase.

-Esti foarte generos cand este vorba de persoana mea.Nu stiu daca le gratulezi asa si pe alte doamne sau domnisoare.

Sa sti ca sunt foarte rezervat in ceea ce le priveste,destul de zgarcit as zice cu complimentele;ca sa auda o lauda din gura mea,trebuie sa fie intr-adevar speciale.

-Esti rautacios,toate femeile sunt speciale,mai ales cele merkaniene,nu mai gasesti in tot universul asa ceva.

-Da,dar pe una singura o cunosc la orice nivel si pe ea o complimentez,dar nu prea des,sa nu se plictiseasca.

Fata clipi des,fara sa ia in seama sugestiile lui.

-Priveste,cred ca armasarul tau se apropie de...

Fata tresari si se uita spre stadion,avand o privire de ansamblu datorata pozitiei avantajoase pe care o avea in amfiteatrul descoperit.Radakul ei favorit,imbracat in albastru,tocmai se apropia de final,flancat de o parte si de alta de doi oponenti din orasul vecin,ce aveau insemne rosii.Isi tinu rasuflarea si isi inclesta pumnii.

Cei trei erau atat de apropiati,incat lumea incepu sa isi lungeasca gatul ca sa poate observa cine va castiga.Peste cateva secunde,uralele crescura in intensitate si Azura se ridica in picioare.Radakul ei trecuse linia,urmat de cei doi,cu trei secunde avans.

-Am castigat,am castigat !tipa ea inveselita si sari la el in brate.

Acesta incepu sa rada de entuziasmul ei,privind cum fata i se colorase de o lumina aparte,pe care o vedea de cate ori era victorioasa.

-Ai fost aproape,al tau a ajuns imediat dupa al meu.Cred ca tocmai am castigat acea excursie pentru doua persoane,isi freca ea palmele.Gandeste-te cat de exclusivisti sunt cei din sistemul Utto,nu lasa pe nimeni sa le vada animalele de rasa.

-O sa ai ocazia sa vezi ceva frumos.

-Dar pe cine sa mai iau cu mine,Andrus?Nu cunosc pe nimeni sa fie asa de pasionat de pegasieni,ma tot gandesc...se prefacu ea.

-Ne intalnim maine dimineata?rase el.

-Clar.

Dupa o jumatate de ora,cei doi se aflau la parterul unui restaurant de lux,cu o cina bogata in fata.Andrus comandase aproape jumatate din lista de mancaruri,stiind ca nu va consuma nici un sfert din ea.Legumele si fructele frumos asortate,branzeturile si dulceturile,gemurile si piureurile de fructe si chiar si mai multe platouri cu prajituri sofisticate le stateau in fata,alaturi de bautura locala.

UNIVERSUL AZUREI: Dinastia Allazar (I)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum