Capitolul 6-Sagetile geloziei

780 74 1
                                    


Azura sorbi cu nesaț un pahar de ekolina și mâncă câteva fructe.La picioarele ei se alinta Thea.

-Pe unde ai umblat iar? Era să te dau dispărută.

Thea se frecă de piciorul ei,privind-o cu ochii ei mari și albaștri.Azura o luă cu ea în fotoliu și începu să îi dezmierde blănița albă ca zăpada,care făcea scântei sub mâinile ei.

-Ți-am zis eu că dacă îți iei pisică de zăpadă o să o tulească,se pronunță Kris.

-În primul rând,nu am luat-o eu,replică Azura.Thea s-a atașat de mine încă de când locuiam pe Enoa și nu am putut să o las acolo cu niciun chip.Ea m-a ales pe mine.

-Face alegeri păguboase,se strâmbă el.Nu este făcută să stea într-un climat așa de călduros,pariez că i-ar plăcea acum să stea întinsă în zăpadă și să se răsfețe puțin.

-Dar mă iubește prea mult ca să plece,nu-i așa Thea?

Pisica se alintă și mai tare,vârându-și capul sub brațul fetei și întinzându-și spatele.

-Cred că TEX s-a defectat.A trebuit să aduc un alt robot din depozit.În loc să îmi lase fructele să le mănânc întregi,le-a tocat mărunt și le-a făcut harcea-parcea.De ce nu vrea tata să ne luăm și noi un android?

-Păi și nu ai de gând să îl repari?

-Ba da,mă duc mai târziu în atelier.Acum mă întâlnesc cu niște prieteni pe plajă,facem surf sau poate o plimbare pe deasupra oceanului.

-Aham....îngână Azura plictisită.

Cu un gest scurt,Thea îi sări din poală și începu să cutreiere casa.

-Am plecat,azurio....

Și ușa culisă în urma fratelui ei.

Oare cu ce o să-și umple ziua?Poate o doză de antrenament o va face să iasă din starea letargică în care se afla.Îl contactă pe Andrus.

***

Sala de antrenamente era plină.Azura nu era obișnuită cu asta,ea antrenandu-se mai mult după-masa când sălile începeau să se golească.Andrus era prins într-o luptă corp la corp cu un adversar.Corpurile lor se răsuceau prin aer,levitau,apoi se ciocneau cu strășnicie.Ceilalți bărbați se antrenau la sala de forță,unii la cea de înot iar alții cu săbii aurite și vechi.Zări două fete spre marginea sălii care făceau exerciții.Azura se simțea în minoritate,de obicei fetele nu prea aveau în gene agresivitatea,cel mai adesea le vedea la concursurile de scrimă sau înot,dar când venea vorba de arme sofisticate pierdeau teren.Le stătea bine în laboratoarele de la Universitate,cercetând,în Școala Publică predând Inocenților sau la Centrul de Refacere învățând să practice medicina. Se întrebă dacă nu cumva trebuia să fie băiat.

Simți două brațe calde cum o înconjoară din spate.Din reflex se răsuci și îl doborâ pe individ la sol.

-Asta că să înveți odată să nu mai vii prin spatele meu,îl apostrofă ea pe Andrus.

-Aoleo,dar ce directă mi-ai dat! Eu veneam la tine cu gânduri de pace,zise el ridicându-se de jos și aranjându-și hainele.

-Știi bine că nu îmi place să fiu luată prin surprindere.

-Da ,știu asta...Din acest motiv mi-am blocat și gândurile,ca să nu simți când mă apropii.Aveam chef să îmi dea cineva un pumn în figură,că de azi dimineață nu a reușit nimeni.

-Modestia este într-adevăr unul din punctele tale forte.

-Facem un meci?

Și Andrus își strânse pumnii,așezându-se în poziție de luptă.

UNIVERSUL AZUREI: Dinastia Allazar (I)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum