Capitolul 3-O vizita la Doctor

1K 82 6
                                    

 Umbrele începuseră să se lungească...Mai era o oră până la asfințit.Aureka își pierduse din strălucire,lumina ei albă începu să bată în albăstrui,mângâind clădirile înalte ale Universității și făcând să strălucească Biblioteca-piramidă.În depărtare,dincolo de Parcul Central se putea vedea cupola Institutului de Genetică.

Azura se afla pe bandă transportoare.Voia să-și țină promisiunea față de Arissa și să facă vizita medicală.Trecu razant pe lângă parc,privind gânditoare ceilalți merkanieni de pe benzi.Tineretul râdea și se prostea,se înghesuia pe bandă sau se împingea.Unii,ceva mai serioși strângeau în brațe diferite cărți,mergând spre Universitate.Fu cât pe ce să se ciocnească de un grup de băieți gălăgioși,care se întorceau de la antrenamente.

Andrus dispăruse,fără să mai zică altceva,nu o mai așteptase la ieșire așa cum făcea de obicei.Încercă să ia legătura cu el,dar linia telepatică era ocupată,probabil discuta cu altcineva sau doar crease iluzia că era ocupată,și de fapt nu dorea să vorbească cu nimeni.

Nu o mai mira nimic,comportamentul lui Andrus era ciudat,dar ea îi ierta foarte repede ieșirile pentru că îi putea simți emoțiile,deci judecățile nu își aveau rostul.De data asta geamănul ei își activase scutul,pentru că de când ieșise de la antrenament Azura nu îl mai putea simți,atunci când se conecta la el.

Ajunsă în fața Institutului,îi admiră pentru a suta oară imensa cupolă albă.Clădirea adăpostea laboratoarele de genetică,sala uriașa în care se aflau incubatoarele cu viitorii copii,grupate pe sectoare în funcție de dezvoltarea embrionilor și sălile de așteptare.Avea atașate încă alte câteva corpuri,fiecare cu specializarea lor:Centrul pentru hibridizare,Centrul pentru terapie și refacere,Centrul de rejuvenare etc.

Azura se îndreptă spre centrul de terapie și refacere,urcă rapid cele câteva trepte și intră pe ușa albă,care se glisă silențios.

-Sabah-Ra,doctore!

-Azura...! Ce surpriză plăcută...De când nu te-am mai văzut!

Înalt,cel mai probabil cu încă vreo 30 de cm față de ea,doctorul dezvăluia un corp suplu plesnind de sănătate și vigoare care se ghicea pe sub costumul alb,avea mâini sensibile și un zâmbet larg...Trăsăturile lui erau cele ale unui bărbat de 25 de ani,deși trecuse demult de ziua Inițierii.Doar gesturile ample,deloc grăbite și experiența îi trădau vârsta.Azura îl îmbrățișă,admirându-i încă o dată părul scurt și brunet și ochii mari,cenușii.

-Probabil dacă nu era mama ai fi așteptat mult și bine până să mă vezi din nou.

-Ah,scumpa de Arissa!Ar fi trebuit să îmi imaginez că ea te-a trimis aici.De când mi-ai fost adusă prima oară de la incubator,nu ți-a plăcut de mine...râse el.

-Nu-i adevărat,mi-a plăcut de tine,dar nu-mi plăceau instrumentele tale.Mai ales aparatul acela,în care mă introduceai,să îmi măsori activitatea cerebrală.

-Trebuia să am grijă de tine,doar asta îmi este meseria nu?Din câte îmi amintesc,aveai cele mai complexe sisteme neuronale pe care le-am văzut vreodată la un Inocent.În căpșorul asta se petrec foarte multe.

Zâmbi și o ciupi de bărbie.

-Nu mai sunt un copil Erras.Să văd după Inițiere dacă îți mai permiți să mă ciupești,îl tachină ea.

-Mereu te-am tratat ca pe un adult,dar probabil ochii tăi azurii îmi trezesc instinctele paterne.Ia să vedem în ce stare sunt.

Erras luă un tub subțire metalic,asemănător unui creion care avea în capăt un beculeț.Îl apropie de irișii ei.Lumina o pocni direct,Azura își strânse pupilele din reflex.Doctorul se concentra asupra irizațiilor albastru deschis.

UNIVERSUL AZUREI: Dinastia Allazar (I)Where stories live. Discover now