Capitolul 8: Slabiciunea Azurei

166 23 0
                                    


Lumina intra bland prin ferestrele arcuite ale salii de muzica.

Azura privea ganditoare pe fereastra,incercand sa se obisnuiasca cu noua ei stare de a fi.De cand avusese loc Initierea si fuziunea cu energia parintilor ei,se simtea din ce in ce mai ciudat,ca si cum i se activau niste puteri neobisnuite.Simti o unda in mintea ei,dar o ignora,lasandu-se prada gandurilor ce o inconjurau.Se vedea cu ochii mintii la sediul Federatiei,pe celebrele terenuri-holograme sau pregatind recrutii.Ii facea placere sa se vizualizeze in posturi de conducere.

Deocamdata Arissa era destul la inchisa la ideea ca fiica ei adorata sa se avante in misiuni periculoase,dar fata era convinsa ca odata cu trecerea celor trei luni petrecute acasa si dupa stabilizarea noilor ei capacitati,mama ei va fi mai putin speriata de perspectiva plecarii ei. Anul Maturitatii presupunea si desprinderea din sanul familiei si a atmosferei prea bine cunoscute si avantarea pe un teren ostil si riguros,asa cum era cel militar.Tresari cand auzi zgomotul usii ce glisa usor,aproape imperceptibil.

Imbracat intr-o haina albastra,cu umerii lui lati strapungand aerul,cu pasul hotarat si cu zambetul subtire mereu pe fata,se apropie Andrus.

-Draga mea,era sa te dau disparuta.

Azura surase misterios.

-Mi-am inchis unda.Simteam nevoia sa fiu singura.

Andrus se aseza in fata ei,pe pervazul ferestrei si ii lua mainile ei in ale lui,apoi o stranse usor si ii zambi,cu ochii jucausi.

-Am auzit de recenta ta Initiere si am venit sa te felicit.Cum a fost?

-Initierea mea a constat in discernerea adevarului de iluzie.Parintii mei mi-au creat un fel de realitate virtuala,in care mi-a fost prezentata cea mai mare frica a mea. -Si care este cea mai mare frica a ta?

-Frica de esec...Ma terifia ideea ca Merkana sa fie invadata,asa cum s-a intamplat acum 500 de ani si eu sa nu pot face nimic.Scenariul a fost intocmai pe masura temerilor: un razboi cu draconienii.Iar noi am pierdut.

-Stiu.Am avut acelasi tip de Initiere.

-Chiar?

-Noi,viitorii soldati primim de regula tematici asemanatoare.Noi suntem cei insarcinati cu protectia Merkanei,nu e asa? Cel mai mare cosmar al nostru ar fi pierderea unei lupte.Desi la tine inclin sa cred ca este mult mai mult.

Azura se incrunta usor.

-Ce vrei sa spui?

-Cea mai mare frica a ta nu este numai teama de esec...E frica de a nu dezamagi.Familia ta a investit atat de multe in tine; se asteapta sa te ridici la nivelul asteptarilor.Nu cred ca ai putea indura sa faci vreo greseala care sa te scada in ochii lor.

Ea isi pleca privirea,simtindu-se deconspirata si inghiti in sec.

-Cum te simti acum? Capacitatile tale au primit cumva un impuls?

-Avand in vedere ca azi dimineata m-am teleportat in camera de muzica cred ca da.Inainte sfarseam lovindu-ma de dulapuri la aterizare,ca nu calculam corect unghiurile,rase ea. 

-Ce se va intampla acum,Azura? Ai decis unde vei merge dupa perioada de acomodare? 

-Deocamdata raman acasa,mai am ceva treaba cu bunica,cu Initierile ei...aparte. 

-Adica?

-Ma pregateste pentru initierea senzuala.

Andrus izbucni in ras necontrolat.

-Tocmai am primit lovitura de gratie.Pentru acest tip de Initiere,eu zic ca ai nevoie de un barbat draga mea,nu de o femeie.

-Andrus...Trebuie sa invat unele lucruri la nivel teoretic.

UNIVERSUL AZUREI: Dinastia Allazar (I)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum