Тя ще се върне

278 35 3
                                    

Айзък-  Вярно ли е, че Амбърли е бременна?

Бенджамин-  От къде ти хрумна?

Айзък-  Не ме лъжи. Отговори ми с да или не. Амбърли бременна ли е?

Бенджамин-  Да, бременна е.

Айзък-  Значи, тя е бременна, носи моето дете, а всички освен мен знаете, дори Андрю знае, а аз не.

Бенджамин-  Успокои се. Тя щеше да ти каже, но ти много я нарани с думите си, с това че бързаше да се разведеш с нея, затова не го направи.

Айзък-  След като аз съм бащата значи трябва да знам, а ти като мой брат трябваше да ми кажеш. Дай ми адреса на Амбърли в Чикаго!

Бенджамин-  Дори и да отидеш за да говориш с нея, тя няма да се върне тук.

Айзък-  Щом е бременна с моето дете ще трябва да се върне.

Бенджамин-  Не и ако и с нея говориш толкова грубо.

Айзък-  Ти ме излъга, вече колко време криеш от мен, че ще ставам баща, как искаш да бъда мил с теб? Въобще някога щяхте ли да ми кажете? Поне на смъртния ми одър?

Бенджамин-  Амбърли решава дали ще знаеш или не. Малко ли болка ѝ причини? Тя не искаше да оставаш с нея само, защото е бременна. Не искаше да се чувстваш длъжен да се грижиш за нея. Най-вече не искаше да чуе от теб, че не искаш детето.

Айзък-  Какво толкова съм ѝ направил? Аз не си спомням коя е, затова не мога да обичам жена, която не познавам. Разведох се с нея, не защото исках свобода, а заради нея, за да може тя да продължи напред. Тя не беше щастлива с мен, гледах как страда заради това, че не мога да отвърна на любовта ѝ, затова ѝ позволих да си тръгне, за да намери този, който ще я обича и няма да я наранява.

Бенджамин-   И като се върне тук, защото искаш да бъдеш до нея заради бебето, защо мислиш, че тогава ще се съгласи и ще бъде щастлива?

Айзък-  Защото знам, че все още ме обича, сигурен съм в това. Дори и да не ме обича, тя обича бебето, би се върнала заради него. Ще я убедя да се върне. Заминавам още сега...
..

Айзък се качи на частния си самолет и замина за Чикаго. Все още беше ядосан на Амбърли, че скри от него, но се опитваше да се успокои, за да може да разговаря с нея и да я убеди да се върне, за да бъде до нея и бебето. Щом самолета кацна на летището, Айзък се качи на първото такси и тръгна към дома на Амбърли.

Лейла-  Мисля, че аз съм по-развълнувана от теб. Отиваме на контролен преглед и да разберем пола на бебето, а ти си съвсем спокойна. Според теб момиче или момче ще бъде?

Амбърли-  Пола няма значение, важното е да е живо и здраво. Стига сме приказвали, а да излизаме, защото ще закъснеем.

Лейла-  Добре, взимам си чантата и идвам.- отвърна и се качи горе, а Амбърли реши да я изчака отвън, но там я чакаше изненада. Щом отвори вратата пред нея стоеше Айзък.

Амбърли-  Какво правиш тук?

Айзък-  Дойдох да поговорим.

Амбърли-  Няма за какво да говорим.

Айзък-  Сигурна ли си? Ами бебето?

Лейла-  Какво прави този тук?- попита, след като излезе на вън при тях.

Айзък-  С Амбърли разговаряме, би ли ни оставила насаме?

Лейла-  Не оставям сестра си с теб.

Амбърли-  Отивам на контролен преглед, ще говорим по-късно.

Айзък-  Добре, отиваме заедно.- отвърна, хвана ръката на Амбърли и я поведе към таксито, а Лейла разбира се ги последва.

Лейла-  Остави я намира! Няма да ходи никъде с теб.

Амбърли-  Добре, добре. Ще отида на прегледа с Айзък, само не се карайте.

Лейла-  Нека и аз да дойда. Не искам да оставаш сама с него.

Айзък-  Бъди спокойна няма да ѝ направя нищо. Обещавам да не я отвличам или там каквото си мислиш, че ще ѝ направя.

Лейла-  От теб всичко се очаква, нищо не може да ме изненада.

Амбърли-  Лейла, моля те, спри да спориш с него. Ще отида на прегледа с Айзък, ще поговорим и ще се върна.

Лейла-  Бременна си, затова не искам да споря с теб, но му нямам никакво доверие. Пак ще ти наговори куп глупости, ще ти каже две мили думи и ще направиш каквото поиска.

Айзък-  Аз съм най-големия злодей, значи?

Амбърли-  Спокойно, всичко ще бъде наред. Вече не съм старата Амбърли, любовта ми към него е на заден план, а ината, гордостта и достойнството на преден...

Part of the family.. Love is not forgottenWhere stories live. Discover now