Ново начало

279 36 1
                                    

Тъй като Айзък беше по работа извън града, Амбърли можеше да отиде до фирмата без притеснение. Трябваше да подпише още няколко документа по прехвърлянето на акциите ѝ на Бенджамин. Тъкмо щеше да тръгва, когато Андрю я срещна в коридора.

Андрю-  Здравей, имаш ли пет минути?

Амбърли-  Разбра се.

Андрю- Нека отидем в кабинета ми.

Амбърли-  Добре.- отвърна и тръгнаха натам.

Андрю-  Щях да дойда до ателието, но след като те срещнах тук, реших да се сбогувам сега.

Амбърли-  Да се сбогуваш?

Андрю-  Заминавам за Чикаго след два дни. Не знам дали отново ще се върна тук, затова исках да се сбогуваме.

Амбърли-  Аз също заминавам за Чикаго, този понеделник.

Андрю-  За колко време?

Амбърли-  Завинаги. Няма да се върна тук, никога повече.

Андрю-  Ами Айзък?

Амбърли-  Айзък е минало. През тези шест месеца осъзнах, че той няма да ме обикне отново, че никога няма да бъде както преди. Не мога да го принудя да ме обича, а е ясно, че той дори и не се опита да ме обикне. Няма търпение да се разведем. Защо не ме обича? Толкова ли съм лоша?- рече и проплака.

Андрю-  Хей, хей, не плачи! Той губи, не ти. Ти си най-чистосърдечния човек, когото познавам. Красива си, умна, добра, кой не би те обикнал? Ще заминеш и ще започнеш на чисто.

Амбърли-  Ти защо заминаваш?

Андрю-  За да започна на чисто. Да го наречем "ново начало". Ти какво смяташ да правиш в Чикаго?

Амбърли-  Ще отворя нов бутик. Всъщност и преди съм живяла там с Лейла, имахме бутик, но след като решихме да се върнем тук го продадохме. Исках да го купя отново, но новият собственик иска двойно повече, а нямам толкова големи възможности.

Андрю-  Аз мога да ти помогна. След като и аз ще живея в Чикаго може да станем съдружници. Разбира се, аз не разбирам нищо от мода, но съм на ти със счетоводството. Ако си съгласна ще уредя нещата до пристигането ти.

Амбърли-  Съгласна съм, разбира се. Много ти благодаря, Андрю. - отвърна и го прегърна и точно в този момент в кабинета влезе Хенри.

Хенри-  Никога не съм предполагал, че ще стана свидетел точно на тази гледка. Брат ми се прегръща със съпругата на зет ми.

Амбърли-  Ти вече не си зет на Айзък, нямаш нищо общо с Хансен, а аз мога да се прегръщам с когото си поискам.

Хенри-  Съжалявам красавице, но съм длъжен да предупредя брат си да внимава с теб, все пак си омъжена жена, поне засега. Разбрах, че с любимия ти се развеждате в понеделник, много жалко. Явно красотата ти не го е накарала да се влюби отново в теб, но ти не тъжи. Както казах, красива си, ще си намериш друго богаташче. Например Андрю, да не е богат колкото Айзък, но не е и беден,така че ще ти свърши работа.

Андрю-  Не ѝ говори така! Излез от кабинета ми!

Амбърли-  Няма нужда, той е твой брат, не се карайте заради мен. Ще тръгвам, ще говорим друг път.
..

Лейла-  Значи ще сме съдружници с Андрю? Можехме да поискаме Бенджамин да ни стане съдружник.

Амбърли-  Бенджамин има достатъчно отговорности в семейната им фирма, не искам да го товаря допълнително. Андрю ще замине след два дни и ще уреди нещата. Не мога да повярвам, че с Хенри са братя, толкова са различни.

Лейла-  И ние с теб сме близначки, но не си приличаме чак толкова много. Не може всички хора да са добри като теб. А ти каза ли на Андрю, че си бременна?

Амбърли-  Не съм, Хенри се присъедини към нас и аз си тръгнах. Разбира се, че ще му кажа, все пак ще работим заедно и ще забележи промяната във фигурата ми.

Лейла-  Ами Бенджамин? Крия от него, заради теб, но съм сигурна, че той няма да каже на Айзък.

Амбърли-  Може би си права. Ако искаш му кажи, но го помоли да не казва на Айзък.

Лейла-  Сигурна ли си, че искаш да го родиш? Аз ще бъда до теб, ще ти помагам, но детето няма да има баща.

Амбърли-  Всъщност в началото ме беше страх, не исках да се окаже, че съм бременна, но щом разбрах, че в мен расте живот всичко се промени. Това, че Айзък не ме обича и не ме иска няма да промени решението ми. То е част от мен. Винаги ще ми напомня за Айзък, за любовта ми към него.

Лейла-  А не мислиш ли, че той трябва да знае.

Амбърли-  Сама знаеш, че щях да му кажа, но думите му много ме нараниха, затова се отказах. Неговото наказание ще бъде да не знае, никога няма да разбере, че е станал баща....

Part of the family.. Love is not forgottenWhere stories live. Discover now