Ще се омъжиш ли за мен?

291 37 2
                                    

Амбърли беше в ателието и разговаряше с Лейла по телефона. Тя ѝ разказа как с Бенджамин са направили всичко възможно за да получат нужния документ, но уви не винаги получаваме това, което искаме. Тъкмо приключи разговора и Айзък влезе. Приближи се без да каже нищо и седна на стола срещу нея. Щом беше дошъл при нея, макар че знаеше, че тя не иска да го вижда, то причината за това ѝ беше ясна.

Амбърли- Дори и не си го и помисляй!

Айзък- Знаеш, че няма друг начин.

Амбърли- Защо да няма? Красив си, богат, известен, пре спокойно можеш да се ожениш за която пожелаеш. Помниш бившите си, предложи да някоя.

Айзък- Не мога да се оженя за първата срещата, ти сама го каза, известен съм, не мога да дам името си на която и да е било.

Амбърли- И защо избра мен? Нали бях непозната? Една от всички останали жени на света. Какво се промени? Защо аз да заслужавам да нося името ти?

Айзък- Права си да ми се сърдиш, но се опитай да ме разбереш. Аз не си спомням нищо, а всички ме съдите сякаш нарочно съм си изгубил паметта. Поне веднъж се постави на мое място.

Амбърли- И затова трябва да си го изкарваш на мен? Държиш се като стария Айзък, който мразех. Как очакваш да се омъжа за мъж, който мразя?

Айзък- Извинявай, че се държах грубо с теб, не съм го направил нарочно. Не мога да позволя на Хенри да вземе Оливия. Направи го заради нея. След шест месеца ще се разведем и ти ще ми преодстъпиш попечителството.

Амбърли- А Оливия знае ли?

Айзък- Ще поговорим с нея заедно, тя много те обича и е привързана към теб, затова ще се зарадва.

Амбърли- Хайде тогава, кажи го.

Айзък- Кое?

Амбърли- Ако ще се женим, то да е както трябва. Предложи ми!

Айзък- Не съм ти купил пръстен.

Амбърли- Искаш да се ожениш за мен, а нито предложение,нито пръстен. Вземи този.- отвърна, свали пръстена от ръката си и му го подаде.

Айзък- Ще се омъжиш ли за мен?

Амбърли- Няма да спя в една стая с теб.

Айзък- Хенри живее в имението, така че е наложително да спим заедно, иначе ще разбере че се преструваме и ще го каже пред социалните на проверката.

Part of the family.. Love is not forgottenWhere stories live. Discover now