İTALYA BİLETİ

10.3K 1K 47
                                    

Dudağına sürdüğü parlak pembe ruju düzgün süremediği için kendisine aynadan kızgın bir yüz ifadesiyle bakıyordu. 160 km hızla giden bir arazi arabasının içinde bile mükemmel kırmızı mat ruj süren Kate imreniyordu. Yada bir kucağında ağlayan iki aylık bebeğiyle hem onu susturup hem de mükemmel bir far süren Hilal'e. Sonuç olarak annesi bile iki gözü kapalı mükemmel bir eyeliner çekerken o bu konularda oldukça berbattı. Yatağında boylu boyunca yatan en yakın arkadaşı Jhon ona acıyarak bakıyordu.

"Gerçekten?" dedi iki elini açarak. Jessica dil çıkarmak istedi ama zamanı yoktu. Hızlıca ruju silerken her yerini pembe rujun kalıntılarından bulaşmıştı.

"Tatlım kabul edelim bu konuda bir faciasın!" dedi çocuk.

"Jhon yardım et!" dedi genç kız hızlıca. Jhon yumuşak yataktan istemeden kalkmıştı. Kızı oturttuğu deri sandalyeden onu süzüyordu.

"Kahküllerin uzamış"

"Pedro onlara deli oldu" diye inledi. Jhon alayla gülümseyip kızı onayladı.

"Alnında çıkan iki sivilcenin nedeni onlar olduğu düşünülünce bende deliririm"

"Lütfen acele eder misin?"

"Tatlım sevgilinle sadece görüntülü konuşuyorsunuz bu durumu o kadar abartma" dedi çocuk.

Jessica umutsuzca başını salladı. Bir ay öncesinde ameliyat olan Sara artık hafif çıkan saçlarıyla ona her gün yeni resimler ve videolar atıyordu. Değişen pek şeyin arasında belki de en önemli parça da buydu. Pedro ailesiyle beraber İtalya da yaşamaya karar vermesi çok zor bir karar olmuştu. Geride kalan kızı yanına almak için çırpındığında o denizde beraberinde boğulma tehlikesi geçirmişlerdi.

"Belki de birbirimizi daha iyi tanımamız gerekir" demişti Jessica onu umutlandırmak için. Pedro'nun yeni hayatı için ona zaman tanımalı kendisini keşfetmeli ve birlikteliklerini her ne kadar aralarında 1136 km olsa da sık sık bir araya gelmek için bahaneler buluyorlardı.

Kate yeni doğum yapmıştı ve bütün ailenin tanışması için yeni bir olasılıktı. Belki de Jessica okulun ve getirdiği yeni zorluklarda Pedro'yla iletişiminin tamamen yitirmekten korkuyordu.

"Onu çok özlüyorsun" dedi Jhon üzüntüyle.

"Yeni iş kuruyor Jhon ve onunla olmam için en azından işlerin rayına girmesi gerekiyor."

"Önce seninkinin buraya gelmesi gerekiyor" dedi büyük bir yüreklilikle Jhon.

Jessica uzun zamandır kimseyle paylaşmadığı gerçeği az daha dilinin ucundan kaçıracakken kendisini engelledi. Sarı saçlı çocuk gözlerini sinsi bir şekilde kısıp onu süzmeye devam etti.

"Sen benden bir şey mi saklıyorsun?"

"Hayır" dedi Jessica hızlıca.

"Sakladığını biliyorum, çabuk söyle"

"Senden elbette ki bir şey saklamıyorum"

"Saklıyorsun"

"Saklamıyorum!" diye tekrar itiraz etti. Jhon elinde ki ruju ona doğru salladı.

"SAK-LI-YOR-SUN!"

"Saklamıyorum Jhon-"

"Saklıyorsun işte, hemen dökül!"

"Tamam!" dedi Jessica iki elini havaya doğru açarak. Jhon kızın hemen yanı başına geçip onu daha iyi dinlemek için elinde ki bütün işi yarım bıraktı.

"Biz- yani Pedro ve ben bir karar aldık"

"Ne kararı, sakın bana çocuk istiyorum falan deme! Ev zaten çocuk yuvasına dönmüş"

O SEN DEĞİLDİN (Atos Serisi : 3)Where stories live. Discover now