BENCİL ADAM

17.7K 1K 87
                                    

"Alo" dedi kız titrek bir tonda.

"O öldü değil mi?" dedi adam. Sesinde ki acı tadı dahi hissediyordu kız. Sanki Pedro onun bütün çıplaklığıyla izliyormuş gibi hissetti. Onun karşısında hep savunmasızdı.

"Ne-r- nerden biliyorsun?" sol yanağına doğru bir damlacık gözyaşı aktı hemen ardından sağ ve sonra burnun çekti.

"Çünkü gördüm küçüğüm. Gözlerinde ki özlemi gördüm.."

Sessizlik, onların konuşması birkaç on dakikayı almıştı. Jessica tekrar konuşmak için kontrol sağladığında darmaduman olduğunun farkındaydı.

"Çok mu belli?" dedi gülmeye çalışarak. Pedro kızın gözlerinden akan gözyaşlarını silmek için hazırda tuttuğu peçeteyi yumruğuyla sıktı.

"O sen değildin dedin ya, ben hayatımda ilk defa bir başkası olmak istedim Jessica."

Genç kız dizlerinin arsına sıkıştırdığı telefonu uzaklaştırıp telefonu kapatamadan. Ağlarken onu dinleyen adamı hiç düşünmeden..

-----

Hera apar topar evden çıkıp havalimanına gelmiş onu takip eden siyah arabanın farkına çok geç vardığı için erken rahatlığı huzursuzluklardan çok uzaktı. Uzun süredir araba kullanmadığı için birkaç kez arabayı sürttürüp kırmıza geçmişti.

"O kadar zor değilmiş" dedi kadın gülümseyerek. Yanından geçtiği çöp Konteynerina çapmasını saniyesinde gerçekleşmişti. Hera sarsılarak direksiyona doğru eğilip beline dolanmış kemer onu koltuğa sımsıkı kavramıştı. Dağılan saçlarını aynadan kontrol edip söylendi.

"Kahretsin!"

Hemen arkasında ki siyah Volvo içinde ki iki adamda endişeyle olanları izliyordu. Dimitri dişlerini sımsıkımı kavrarken yanında oturan babası olanlar karşısında gülüyordu.

"Tanrım evlat karın az evvel 19. Çöp Konteynerına çarptı yada 20 miydi sayamadım doğrusu"

"Beni deli ediyor! Her şeyini alıp nereye gidiyor bu kadın!"

"Korkma evlat karın seni terk etseydi öncelikle işe mücevherlerini almakla başlardı"

Dimitri endişeyle babasına döndü.

"Yapma ya, demek onları da aldı" dedi endişeyle Hector. Dimitri yumruklarını önünde ki direksiyona geçirmek istedi ama Hera'yı da iş peşinde bu kadar kolay yakalamak da mantıklı değildi.

"Tanrı şahidim ki eğer beni terk ediyorsa onu alıp bir adaya hapsedeceğim!"

"Bu yeni bir şey olmazdı, dört sene önce de kaçtığında onu pasifikde ki küçük bir adaya götürmüştün kaç ay küs kalmıştınız?" dedi yaşlı adam.

"137gün" dedi Dimitri söylenerek. Hera'dan uzak durmak kolay olmamıştı. Onunla 137 gün ıssız bir ada da iki katlı bir evde yalnız kalmış 137. Günün sabahında güzel karısı onunla konuşma lütfunda bulunmuştu. Hiçbir şey olmamış gibi canım sıkıldı demişti.

Kadın arabayı tekrar çalıştırıp havalimanı yazılı tabelanın peşi sıra ilerledi.

"Bu sefer iş ciddi he?" dedi Hector.

"Yanlış bir şey yapmadım!" diye bağırdı Dimitri.

"Yaşlı bir adam olabilirim evlat ama kulaklarım hala iyi duyuyor."

O SEN DEĞİLDİN (Atos Serisi : 3)Where stories live. Discover now