31. Bölüm

714 12 5
                                    

          Aslı alyayı bir hışımla kucağına alıp hole doğru koştu. Aslı koşarken arkadan bir el silah sesi duydu. Oldupu yerde donup kaldı arkasına baktığında bir adam silahını aslıya doğrulttu. Aslı korku dolu gözlere adama baktı. Adam aslıya bakıp ağzından kan dunduran kelimeler dökdülü "ARTIK YOLUN SONU!" dedi. Aslı adamın arkasında ferhatı görünce derin bir nefes aldı. Ama adam ferhatı fark etmemişti. Ferhat yavaşca adamın arkasından yaklaştı. Aslı ne yapıcağını bilmeksizin Alyayı kucağında sımsıkı tutuyor gözünü adamdan ayırmıyordu. Ferhat aslıya sus işareti yapıp iyice yaklaştı adama. Adam yavaş adımlarla Aslıya yaklaşıyordu. Aslının arkasına baktığını görünce birden arkasını döndü ve ferhatı görmesiyle aslıyı tutup kendine rehin aldı. Aslı çırpınarak bağırmaya başladı. Ferhat "Bırak lan aslıyı." diye bağırdı. Aslı korku dolu gözlerle ferhata baktı. Tam o sırada koruma geldi. Aslıyı rehin aldığını görünce hemen silahını çekti. Adam "Bana bak Ferhat aslan adamını da al uzaklaş burdan yoksa burda kan dökülür" dedi aslıyı daha fazla sıkarak. Ferhat "Tamam bak senin derdin benimle onları bırak. SENİN DERDİN BENİM." dedi. Adam "Boş yapma Ferhat aslan adamını da al git!" diye bağırdı. Aslı "Ferhat nolur bişey yap...." dedi ağlayarak. Ferhat "Bana bak onların saçının teline zarar ver, seni bu yeryüzünde yok ederim ANLADIN MI LAN!" diye bağırdı. Aslı yavaşca alyayı kucağından indirdi. Adam aslıyı kendine siper edip geri geri yürümeye başladı. Aslı karnını tutarak "Ferhat iyi değilim..... Dayanamıyorum!" dedi. Adam "Sus sende.... Eyer yaşamak istiyorsan kocanı gönder burdan." dedi. Ferhat "Aslı sakin ol sana bişey yapamicak!" dedi. Aslı artık dayanamıyordu. Birden gözünün önü kararmaya başladı. Tam bişey söylicekken olduğu yere bayıldı. Aslının yığılmasıyla Ferhat adama ateş edip vurdu. Adam kanlar içinde yere yığılırken Ferhat aslının yanına koştu. Yüzüne düşen saçlarını geriye atıp kafasını dizinin üstüne koydu "Aslı.... İyi misin.... Aslıııııı." dedi endişeli gözlerle. Koruma Alya'yı kucağına alıp "Ferhat bey burası güvenli değil derhal çıkmamız lazım!" dedi. Ferhat korumaya dönüp "Adamlar kapının önünde hazır olsun." diyip aslıyı kucağına aldı ve çıkışa doğru yürüdü. Arkalarından güvenlik görevlisi yetişmişti "Adamlar buraya doğru geliyor." diye uyardı. Hepsi birlikte daha da hızlı gitmeye başladı. Ferhat aslı için çok endişeleniyordu. Bu gün haddinden fazla koşmuş merdiven inmişti. Şimdiyse kollarında baygın bir halde yatıyordu. Çıkışın önüne geldiklerinde dilsiz onları bekliyordu. Aslıyı baygın görünce "Abi yenge iyi mi?" diye sordu. Ferhat "Olacak! '' diyip aslıyı arka koltuğa yatırdı. Dilsize dönüp" Aslının doktorunu bizim yeni eve getir. Muayene için ne gerekiyorsa temin edin. Kimse bişey çakmasın.... "dedi ve arkasındaki korumaya dönerek" Sen benimle geliyorsun. "diyip arabaya bindi.

      " Aslıcım dediğim gibi çok kasmışsın kendini şimdilik ciddi bişey görünmüyor.... Biraz dinlensen iyi olur. " diyip aslının yanından ayrıldı. Ferhat işaret ederek dışarı çağırdı" Ferhat biliyorum çok hareketli bir hayatınız var ama aslı bu kadar hareketli bir hayatı kaldırmaz. Aslı şuan çok kiritik dönemlerinde.... Eyer o bebeği sağ salim kucağınıza almak istiyorsanız aslıyı bu kargaşalardan uzak tutman lazım. Bak aslı şuan 4 aylık ileriki aylarda herşey daha da zorlaşacak. Yürümekte, uyumakta bile zorlanacak. Kasılmaları, sancıları artıcak.... Demek istediğimi anladığını düşünüyorum... Umarım. " dedi. Ferhat derin bir iç çekerek kafasını salladı. Ayşegül kırık bir tebessüm ederek aslının yanına gitti. Aslının yanına oturup elini omzuna koydu" Aslıcım ben şimdi gidiyorum bir şey olursa araman yeter biliyorsun değil mi? '' dedi. Aslı tebessüm ederek kafasını salladı "Çok saol Ayşegül." dedi. Ayşegül eşyalarını toplayıp evden ayrıldı. Ferhat da evin güvenliğini sağlamak için her yere adam yerleştirdi. Biraz da olsa rahatlamıştı. Ferhat yatak odasına girdiğinde aslı uzanıyordu. Aslı ferhatı görünce arkasını döndü. Ferhat aslınıya arkadan yaklaşıp elini omzuna koydu. Aslı omzunu geri çekerek "Dinlenmek istiyorum Ferhat." diye kestirip attı. Ferhat "Aslı... '' diyebildi. Aslı" Ferhat lütfen konuşmak istemiyorum.... Yine neden ölümle burun buruna geldiğimizi bilmek istemiyorum, Neden kaçtığımızı bilmek istemiyorum... Şimdi lütfen çıkarsan dinlenmek istiyorum. Hani hamileyim ya, hani bu gün gene ölmemek için canla başla çırpındım yoruldum! " dedi her kelimeyi bastıra bastıra söyleyerek. Ferhat" Bir sıkıntı olursa içerdeyim. '' diyip çıktı odadan. Koltukta uyuyan alyaya baktı. Bu gün o küçük kızda nasibini almıştı olanlardan. Tek suçu kendisinin yakınında durmasıydı. Ferhat sinirle elindeki bardağı sıkıp parçaladı. Bardağın parçalanmasıyla eli kan içinde kaldı. Böyle olmuyordu. Artık bir çözüm bulması gerekiyordu bu olanlara... Ferhat elinin kanamasına aldırmadan telefonunu çıkartıp dilsizi aradı "Dilsiz bu iş boka sarmadan bul bana şu adamı!" diyip telefonu kapattı.
 
         Aslı sabah kalktığında Alya yanında uyuyordu. Alya'nın üstünü örtüp salona geçti. Ferhatın tam çıkmak üzere olduğunu gördü. Ferhat aslıyı görünce "Uyandın mı?" dedi. Aslı kafasını salladı. Ferhat "Ben çıkıyorum bişey istediğin zaman çoçuklara söyle halletsinler! Bişey olduğunda da beni ara." dedi. Aslı "Peki...... Sende git hemen geç kalma intikam beklemez dimi!" dedi imalı imalı. Ferhat sertçe kapıyı kapatıp gözlerini aslıya dikti "Bana bak doktor hamilesin diyorum, hormonlar diyorum ama fazla abartmasak mı?" dedi sinirli bir şekilde. Aslı "Doğru hamileyim ben, silahlardan kaçarken de hamileydim unutma!" dedi. Ferhat "Senin derdin ne aslı.... Söyle bana senin DERDİN NE? Böyle biriktirip biriktirip önüme mi koyucaksın?" dedi sinirle. Aslı "Biriktirmeye fırsat oluyor mu Ferhat. Söyle bana oluyor mu? Biz zaten düzenli olarak hep bir silahlardan kaçıyoruz, ölümlerden, senin düşmanlarından!" dedi parmağıyla ferhatı göstererek. Ferhat sinirle '' Ben mi öyle olsun istemiyorum aslı...... Çok mu memnunum ben bu durumdan.. Ben dün oraya nasıl geldiğimi bilmiyorum. Karıma, o masum kıza bişey olucak mı diye düşünmekten oraya nasıl geldiğimi bilmiyorum. O yüzden bana bunları söylemeye hakkın yok! " dedi ve devam etti" şimdi benim karşıma geçip laf yapma doktor. Ben bizim için yapıyorum ne yapıyorsam. " dedi. Aslı" Bizim için mi..... Başımıza ne geldiyse bizim için öyle mi.... Lütfen sen bizim için bişey yapma Ferhat LÜTFEN. " dedi. Ferhat aslıya uzun uzun bakıp" Haklısın bizim için yaptım ne yaptıysam ama görüyorum ki biz diye bişey yokmuş aslı! " dedi. Aslı" o Ne demek Ferhat? "diye sordu anlamamışcasına. Ferhat" Anladın sen anladın! '' diyip evden çıktı. Aslı ferhatın arkasından öylece bakakaldı. Ne demişti Ferhat az önce. Kafası zaten bozuktu şimdi daha da bozulmuştu. Sinirle kendini bahçeye attı. Bahçede bir sürü koruma olduğunu görünce az da olsa rahatlamış güvende olduğunu hissetmişti. Aslı havuza doğru yürüyüp konuşmalarını tekrar düşündü. Kendince hala haklı olduğunu düşünüyordu. Ama ferhatın son dediği cümle...... Bu cümleye bir anlam verememişti. Ferhat ne demek istemişti?... Aslının gözünden bir damla yaş süzüldü karnını okşayarak "Bebeğim.... Olmuyor. Yapamıyoruz...."

siyah beyaz aşk - Var mı eksiğim Where stories live. Discover now