DİVANE- BÖLÜM 36-

89.5K 4.5K 976
                                    

• Yıldızımızı doldurmadan geçmeyelim lütfen, keyifli okumalar.

(İKİ HAFTA SONRA)

"Evet" diye bağırdım boğazımın yırtılmasına dünden razıymış gibi bir coşkuyla. Alkışların sağır ettiği kulaklarım mutluluktan uğuldarken kalbime imzasını atan adama baktım.

Bakmakla kalmayıp ayağına bastım.

"Gelini öpebilirsiniz." Dedi kırmızı cübbeli kır saçlı nikah memuru. Geldiğinden beri ağzından bal damlıyordu adamın, az önce de belediyenin bana vermiş olduğu yetkiye dayanarak sizleri karı koca ilan ediyorum demişti.

Kızların sevinç çığlıklarına elimdeki aile cüzdanını sallayarak karşılık verirken duvağın başımdan kalkmasıyla sevdiğim adam bakışlarıyla içimi titretmişti.

Melekleri kıskandıracak bir gülümseme dudaklarına peydah olurken yavaşça alnıma mühürledi öpücüğünü.

"Seni son nefesime kadar seveceğim, karıcığım." Dedi nefesi tenimi adeta yalayıp geçerken.

Nefesim kesildi.

"Bende sen-" heyecanla kurmak üzere olduğum cümlemi birden kesen kayınvalidem tüm hevesimi kursağımda bıraktı. Giydiği siyah elbise ve turşu satan suratı ile cenazeye gelmiş gibi görünüyordu.

"Kuzey, teyzemin kızının kızı Sinem'le bir tanışsaydın be evladım bak o pek maharetlidir iki aydır benden haber bekliyorlar." Dedi sol köşede zebellah gibi dikilmiş çok kıymetli oğluna hala vesvese vermeye çalışarak.

İmzaları bile atmış resmen evlenmiştik fakat kaynanam yine bildiğimiz gibiydi.

Sinirle gözlerimi yumduğumda duyduğum sesler değişip Kuzey'in belimi  kavrayan elleri yok olurken Ümit Besen'den nikah masası fon müziği zihnimde yankılanmaya başladı. Galiba deliriyordum, ya da çoktan delirmiştim.

Gelinliğimin altındaki topuklu ayakkabı zeminden kayıp beni hızla boşluğa savurduğunda düşmeme ramak kala verdiğim derin nefesle birden yatakta doğruldum.

Tarih 20 Temmuz 2019, Azra Sönmez yirmibir yaşının ilk gününe korkuyla gözlerini açtı.

"Bilinç altıma sıçayım." Diye kendime söylendim. Üzerimden atamadığım panikle tüm vücudum resmen yay gibi gerilmiş dilim damağıma yapışmıştı. Kuruyan dudaklarımı komidinin üzerindeki bir bardak suyla ıslatmak için hızla kafama diktim.

"Off." Uyumaktan şiştiğini hissettiğim gözlerimi ovuştururken başımı kendime doğru çektiğim dizlerime dayadım. Güzel bir rüya olarak başlayıp sonrasında kabusa dönen gördüklerim sabah sabah sinirlerimi bozmuştu.

Rüyamda bile rahat vermeyen Güler teyzeye bir sorum vardı, kimdi o Sinem cadısı? Dıdısının dıdısı.

Afyonum daha yeni yeni patlarken dakikalardır içimden geçen tüm saçmalıklara kıkırdadım. Günlerdir kafamda kurduğum senaryoların sonucu böyle rüyalar oluyordu demek ki.

Ve bugün benim doğum günümdü.

Pastama eklenen mum sayısı ya da gelecek olan hediyeler umurumda değildi. Ben tek dileğimi zaten çoktan gerçekleştirmiştim. Sevdiğim adamın kanatları altına girmiş, geçmişte ona verdiğim aşk sayesinde büyümüştüm.

DİVANE ✔️Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin