4.

911 32 0
                                    

- Megütött? - sétáltam oda a szőke sráchoz, felvéve a szemüvegét, amit óvatosan fel is eaktam rá.
- Nem. - rázta a fejét megszeppenve.
- Gyere, segítek! - nyújtottam a kezem, amit remegő kézzel fogadott el. Hamar össze szedtük a könyveit, amiket sorba be is pakolásztunk a szekrényébe.
- Amúgy a nevem Asa Irwin. Téged hogy hívnak? - kérdeztem kedvesen. A fiú pulcsiban volt, melynek ujja egészen le volt húzva a kézfején.
- Michael. Michael Clifford. - motyogta.
- Te vagy az új diák? - néztem rá nagy szemekkel, mire csak egy aprót bólintott. - Lehet én is megtépem kicsit Evanst. - morgolódtam. - De nyugi. Nem mindenki olyan mint ő. - mondtam egy lágy mosollyal. Körbevezettem őt a suliban és próbáltam vele dumálgatni, de nem nagyon jött össze. Mikor kicsengettek arra gondoltam hogy bemutatom őt a másik harom majomnak, azaz jelenleg csak kettőnek, mert a harmadik beteg.
- Gyere, bemutatlak valakiknek. - kezdtem el a kezénél rángatni.
- Ne-nem szükséges. Hagyd csak. I-inkább megek órára. - próbált meg ellenkezni, de nem hagytam magam.
- Nyugi, jó fejek. - húzt tovább a szokásos helyünkhöz, ami amúgy csak egy sima kinti pad. - Ott is vannak! - mosolyogta rá bíztatóan.
- Hé, húgi! - jött oda Ashy, majd nyomott egy puszit a fejemre.
- Srácok, ő itt Michael, az új diák! - mondtam nagy mosollyal. - Mikey, ő itt Ashton, - mutattam az említettre - ő meg Calum! - mutattam a kiwi fejűre.
- Örülünk hogy megierhetünk, és hogy növeled a normális diákok körét! - üdvözölte őt Cal olyan...olyan tipikus Calumosan. Már ha van ilyen.
- Hali! - intett egy bénát, halkan köszönve. Ekkor Andi kelent meg mellettünk, Nancyvel a nyomában. Csaknígy mellékesen, ők mostoha tesók.
- Csajszi, át tudnád venni a tombola felolvasását? Anyu megint rosszul van, és bemegyünk a kórházba. Rád gondoltunk, mert te megbízható vagy. - magyarázott Andi.
- Jó, oké! Szívesen. Köszi hogy rám gondoltatok. - mosolyogtam.
- Egy hős vagy. De azt ajánlom hogy siess, mert 2 perc múlva kicsengetnek. - mondta Nancy.
- Futok is! - indultam a meg a suli rádió terme felé. Miután kicsengettek vártam még egy percet, majd bele szóltam.
- Üdvözlök minden diákot így a 9 órás szünetben, ami egyben a tombola szünete. Sajnos Andinek valami kózbe jött így én, Asa helyettesítem őt. Akkor lássuk a lényeget. Elöször a diákok tomboláit olvasom, es majd csak utána a tanárokét. Emellett köteles vagyok elmondaninazt is hogy a tombolán összegyűjtött pénz az itteni gyerek otthon felújítására megy. Akkor lássuk is. Olvasom vissza fele. A harmadik helyezet, aki egy bögrét nyer az az 1643-as számú tombola tulajdonosa. Kérem ez a diák menjen a kis tornaterembe egészen két óráig, vagy holnap újra sorsoljuk. Ígyhogy a vesztes ne dobja el a tomboláját. Ki tudja? Lehet még nyertes lesz belőle. Na lássuk a második helyezetet. 9375. Ez a diák egy hatalmas plüss unikornist nyert. Reméljük nem fiúnak van ilyen nyereménye. - humorizáltam - És az első helyezet! 6392. Ez a helyezet egy kétszemélyes utazást nyert Horvátországba, síelni. A szállás és a sí pálya van belefoglalva, na meg az útikötségek, de a kajáról atról ti gondoskodtok...

A rock istennő  <Michael Clifford ff>Where stories live. Discover now