35. ~KARAGÜL~

26.5K 1.3K 231
                                    

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

...................

"Dilan..."

" Dilan, Kerim'e âşık. "

Nefesimin kesildiği anla korkunun yayıldığı bedenim, kelimeleri titreyerek çıkartmıştı dilimden. Bir tuval gibi üzerimin karalanmasını bekledim işlevsizce. Gözlerim sadece anlık bakışlarla olayı idrak etmeye çalışıyordu. Ellerimin avuç kısımları terlemişti boynumda da bir nemlilik oluşmuştu. 

Suçluluk psikolojisiyle gözlerimi bana doğru dönen bir çift zift'ten alıp eğdim başımı. Sanki... Sanki suçlu benmişim gibi bir hissiyatın içinde sürükleniyordum.

Ömer'in sesli bir şekilde yutkunmasıyla başımı kaldırdım. Şaşkın gözleri durumu kavramaya çalışıyor gibiydi. Sinirli kaşları yavaş yavaş eski haline gelirken durum değerlendirmesi yapıyor, aklıyla bir savaş içerisinde gibi gösteriyordu onu.

" N... Ne?"

Ağzından dökülen kelimeler, duymadığı için veya anlamadığı için değildi. Sadece kabul etmek ağır geliyordu.

Düzensiz nefeslerim kesilecek ve bir daha gelmeyecek gibi, hatta uzun süre koşu yapan hantal birinin nefesindeki düzensizlik gibiydi.  Belki binlerce kelimenin başyapıtını kurmuş olabilirdim ama böyle bir şeyi anlatmak biraz zor değil, baya zor bir durumdu.

" Konuş!" Dedi, dişlerinin arasından. Fırtına öncesi sessizlik eğitimi alıyordum. Şu an ki derinliğin tek sebebi mantıklı bir açıklama bekliyor oluşuydu. Aksi takdirde burayı bir birine katardı.

" Senin Rauf'u aradığın dönemde, Dilan Rauf'la iş birliği içindeydi." Heceleyen kelimelerim Ömer'in haznesindeki duvara çarpıp geri tepti soğuk bir rüzgâr gibi. Rauf'un ismini duyduğu saliseden itibaren kasılan bedeni Dilan'la son bulunca  korkudan odada bir  titreme dalgası yayıldı sanki.

" Dilan'ın telefonuna bir mesaj gelmişti, Rauf'tan. Mesajda Dilan'ın Zeliş'i bir restoranda getirmesini istemişti Rauf. Dilan'da kabul ettiğine dair bir yanıt vermişti. Bu mesajı görünce Zeliş'in gitmemesini sağladım bir şekilde.  " Cümleme devam edecekken Ömer'in yangın yerine benzeyen ateş gözleri susmama yelken açmıştı.  Tek bir kelime etmiyor sadece bütün olayları sonuna kadar anlatmamı bekliyordu. Sonra. Sonrası zaten kıyamet olacaktı.

" Dilan... Dilan benim mesajı okuduğumu  anlamıştı. Belki benim anladığımı fark ederse bu işi bırakır diye düşündüm ama o, biz hastanedeyken yerimizi Rauf'a söylemiş.  Rauf, beni kaçırınca Zeliş'le takas istedi çünkü takas olsaydı Kerim Dilan'a kalacaktı, Zeliş'te Rauf'a. Ama sen vermedin.  Buda planlarını suya düşürmüş oldu. Daha sonra sen beni bulup bağ evine getirince Dilan benim için üzgün olduğunu söyledi.  Şimdi de Kerim'le Zeliş sözlendiği için, ileri geri laflar etti. Bende sadece koruma içgüdüsüyle öyle yaptım.   "

Sadece biran önce bitmesi ve benim bu taşın altından rahat bir nefesle çıkmam için tek bir başlangıçla cümlemi sonlandırıp çorabımın desenine diktim yeşil gözlerimi.  O katran karası gözlerindeki alevi görmek için henüz hazır değildim.

YAPMA!/KARAGÜL #TamamlandıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin