22

55 2 0
                                    

"Fijne kerst allemaal!" roept Namjoon als hij met een kleine kerstboom en een doos versiering de woonkamer binnenkomt. Iedereen lacht en zegt 'fijne kerst' terug. Lisa springt op om Namjoon te helpen met de kerstboom versieren, net als Jisoo en Rosé. De 11 vrienden hebben eindelijk kerstvakantie. 

"Wie gaat er allemaal weg of naar familie dit jaar? Ik blijf hier." vraagt Jennie.

"Ik niet," mompelt Yoongi half in slaap op de bank. "Ik ook niet, mijn ouders gaan op vakantie." vertelt Jimin. 

"Ik ga wel weg, naar mijn ouders." zegt Namjoon

"Ik blijf ook hier," zegt Jungkook. Lisa kijkt hem even aan. "Ik ga wel even op bezoek." Hij glimlacht, hij vind het leuk dat Lisa het zo goed met zijn ouders kan vinden. Al snapt hij niet waarom.

"Ik ga met Taehyung skiën, weg dus." zegt Hoseok, en Taehyung knikt.

"Rosie en ik blijven hier." zegt Jisoo terwijl ze een slinger in het kleine kerstboompje hangt.

"Ik blijf ook, mijn moeder is toch niet thuis." lacht Lisa. "Same," lacht Jin.


"Dus couple christmas it is?" grijnst Rosé, die altijd erg van de dubbeldates is, en ze geeft Jisoo, Lisa en Namjoon een high-five omdat de kerstboom af is.

"Sure." mompelt Yoongi met zijn hoofd op Jennies schoot.


Een paar dagen later zijn inderdaad alleen de 4 koppels nog over, het is één dag voor eerste kerstdag. Iedereen moet voor de 7 anderen een leuk, klein, cadeautje kopen, dus de hele dag lopen er mensen in en uit met pakjes onder hun jas.

"Ik ga nog even wat dingen halen!" roept Lisa voordat ze de deur uit loopt.

Ze loopt naar een winkel en koopt voor Yoongi een groot kussen met een kat en de tekst 'lil meow meow' er op en een mat met 'go away' en een kat die zijn middelvinger opsteekt er op, en voor Jin een grappige stropdas met kerstmannen en een mok met de zelf-gekozen tekst 'Le'Jin'dary' . 

Voor Jimin koopt ze een paar warme sloffen en een klein speakertje. Ze loopt naar de volgende winkel en koopt voor Jennie een felrode lippenstift, een paar nagellakjes en een paar make-up borstels, en voor Jisoo een telefoon hoesje met J♡J en een zachtroze lippenstift, en een haarband met hartjes.

 Lisa loopt door en koopt voor Rosé een paar mooie geurkaarsen en een plectrum en een capo voor haar gitaar.

Wat moet ik voor Jungkook kopen? Straks heeft hij een heel mooi cadeau en ik een klein shit cadeautje...

Lisa kijkt in iedere winkel, maar nergens is wat waarvan ze denkt dat het perfect is.

Dan ziet ze een zakmes met een glimmend, zwart hoesje. Dat dan maar. Ze koopt het mes en besluit er een briefje bij te maken.

Fijne kerst :) Dit is nog niet je volledige cadeau, je mag kiezen wat je nog meer wil. 

xxx Lisa


Lisa glimlacht en stopt het briefje bij het pakje. Ze loopt met alle cadeaus naar de woonkamer en legt ze onder het kerstboompje, waar al een stuk of 20 cadeautjes liggen.


De avond daarop, eerste kerstdag, hebben de meiden gekookt, kalkoen, en de jongens de woonkamer verbouwt naar een gezellige kerst-plek. Iedereen zit op de bank met zijn/haar geliefden. Ze hebben net gegeten en zitten met volle buiken op de bank. Buiten sneeuwt het. Kort om, de perfecte kerst, tot nu toe.

"Guys, vanavond om 22:00 is er een feestje bij Mingyu en Yugyeom, willen jullie erheen?" vraagt Yoongi, die zijn telefoon weg legt. "Zijn ouders zijn weg."

"Ja, ik wil wel." zegt Jungkook, die goed bevriend is met Yuygyeom en Mingym. Jimin knikt vrolijk.

"Ik ook wel," zeggen Jennie, Lisa en Jin in koor. Lisa kijkt Jisoo aan met smekende ogen.

"Oké dan..." zegt ze. De rest juicht. En Jisoo grinnikt.

"Laten we de cadeaus open gaan maken!" roept Lisa enthousiast. Jungkook glimlacht even.

"Laten we een soort spelletje doen om te bepalen wie er een cadeau mag geven." zegt Rosé enthousiast. "Steen, papier, schaar ofzo?" vraagt Jimin verveelt. Alle jongens zuchten bij het idee van een spelletje. 

"Nee iets veel leukers, dat is veel te makkelijk." zegt Jennie. De gezichten van de jongens gaan nog ongelukkiger staan. Ze willen gewoon hun cadeaus en hun meisjes, geen moeilijke spelletjes.

"Oké dan, we doen wel steen papier schaar," zegt Jisoo als ze Jins smekende blik ziet. De gezichten van de jongens klaren meteen op en ze gaan op het randje van de bank zitten.

"De jongste mag eerst," zegt Yoongi. Jin zucht. Lisa staat verrukt op als ze van Rosé wint en pakt haar cadeau voor Jennie, ze loopt naar de brunette toe en geeft haar het pakje. Jennie glimlacht en maakt het open. Haar ogen beginnen te glimmen, "Mijn lievelings merk, Chanel!" roept ze blij, en ze geeft Lisa een knuffel, "Bedankt."

Zo verdwijnen alle cadeaus onder de kerstboom vandaan. Dan komt het laatste pakje, het zakmes. 

"Sorry Guk, het is een beetje een zielig cadeau." verontschuldigt Lisa ach terwijl ze het pakje aan Jungkook geeft. Hij maakt het open en hij grinnikt, "Perfect." zegt hij, dan ziet hij het briefje. Hij leest het, en begint dan te grijnzen en kijkt haar aan.

"Jungkook! Ik bedoelde het niet op die manier!" roept Lisa uit en ze lacht. Iedereen gniffelt. Jungkook geeft haar een kus en glimlacht.

De avond gaat geweldig, als alle pakjes uit gedeeld zijn gaat iedereen naar zijn of haar kamer om zich klaar te maken voor het feestje. Natuurlijk sluiten de meiden zich op in Jennies kamer met al hun make-up en hun leukste jurkjes. 

Jennie draagt een licht-roze mini jurkje en witte pumps en los haar, Rosé draagt een knie-lengte zilveren jurk, en een simpele staart in haar haar. Jisoo heeft zich gehuld in een donkerrode fluwelen jurk, tot halverwege haar boven benen, en ze heeft haar zwarte half-lange haar in een hoge staart gedaan. En Lisa draagt een (redelijk strak) zwart jurkje dat tot halverwege haar bovenbenen komt. Haar inmiddels lichtbruine haar (verf gaat eruit) heeft ze los, en haar pony heeft ze lichtelijk gekruld. Kort om, ze zijn de definitie van schoonheid.

Alle jongens hebben een leuke outfit aan, en hun haar zit anders dan normaal, maar wel leuk. Als de meiden, een beetje verlegen, Jennies kamer uitkomen, vallen hun monden open. Jimin loopt meteen naar Rosé toe, en verteld haar met een grijns dat ze er uit ziet om right here, right now te doen.

Jungkook pakt Lisa's middel vast, en drukt haar zachtjes tegen de muur. Zachtjes kust hij haar voorhoofd, Lisa bloost. 

"Is dat jurkje niet te kort?" vraagt hij met een lage stem. Lisa kijkt hem aan. "Straks gaan alle jongens aan je lip hangen!" 

"Jaloers?" vraagt Lisa met een grijns, ze pakt Jungkooks hand en legt hem in haar eigen hand. 

"Er gaat niks gebeuren, I'm all yours." zegt ze als ze Jungkooks wantrouwende blik ziet. 

The past. || jjkWhere stories live. Discover now