05

125 12 7
                                    

"Lieve lieve Rosé, wil je mijn vriendin zijn?" Bloost Jimin.

Hij heeft Rosé mee op date gevraagd. Hij vind haar al heel lang leuk, maar hij heeft het nooit durven zeggen omdat hij een fuckboy hoort te zijn. Rosé vind Jimin ook leuk, maar wist het nog niet tot een paar dagen geleden, toen ze elkaar perongeluk zoende. Ja, echt perongeluk.

Rosé drukt haar lippen op die van Jimin en slaat haar armen om zijn nek.

"Natuurlijk Jiminie." Mompelt ze met haar gezicht in het kuiltje van zijn nek. Jimin slaat ook zijn armen om het meisje heen en plaatst zijn lippen op haar zwarte haar. Jimin houd van de manier waarop ze lacht, hoe haar ogen samenknijpen en haar mondhoeken perfect omhoog krullen, hij houd van haar golvende haar dat er uit ziet als zijde. Hij houd van haar stem als ze zijn naam zegt, hij houd van haar aanraking.

Rosé klimt op zijn schoot en plaatst haar lippen kort op zijn neus.
"Cutie!" Lacht ze als Jimin bloost. Hij tilt haar op gooit haar over zijn schouder om daarna naar buiten te lopen. Rosé lacht en laat zich meevoeren op de rug van haar vriendje.

"Dat word dus een driedubbeldate?" Lacht Jisoo als ze die avond hoort van Jimin en Rosé, die half op elkaar zitten en knikken. Jennie en Yoongi kijken elkaar aan met een het-moet-maar blik, want beide houden ze niet van dates met andere mensen er bij. Jin knikt en geeft Jisoo een kusje op haar haar. Namjoon zit met een geneeskunde boek op de bank, en hoort het gesprek aan terwijl zijn 148 IQ hersenen op volle toeren werken.

Hoe kunnen we Jungkook opvrolijken? Hij eet nauwelijks, hij komt alleen zijn kamer uit om naar colleges te gaan. Het word ook steeds erger! denkt hij. Hij voelt zich erg naar over Jungkooks situatie. Het is al zo lang zoals het nu is, maar het laatste jaar word het veel erger. Hij is slim, knap, behulpzaam en lief, maar hij kan het niet meer uitten, hij zit gevangen in zijn verdriet.

Misschien helpt het als hij met Lisa over het ongeluk praat, alleen Lisa weet er niks meer van. Ik zie dat Lisa probeert zijn vertrouwen te winnen. Ze heeft een hart van goud. Ik zag laatst wel een leeg bakje waar ooit Lisa's eten in heeft gezeten in Jungkooks kamer staan, dus ze kan hem wel laten eten. Dit is een van de dingen die in Namjoons hoofd omgaan.

Yoongi en Jennie verdwijnen met grijnzende blikken naar Jennies kamer en ze doen de deur op slot. Oh. Je weet wat dat betekend.

Lisa en Namjoon werpen elkaar een waarschuwende blik toe.

Hoseok springt plotseling op.
"Girlgroup dance time!"

Namjoon loopt de kamer uit. En Jimin springt op om mee te doen.

De volgende avond vertrekken de 6 mensen op driedubbeldate.

"We zijn waarschijnlijk laat terug!"
Roept Yoongi nog voordat hij de deur achter zich sluit.

Zo blijven Lisa, Namjoon, Hoseok, Taehyung en Jungkook achter.

"Die komen echt niet eerder dan 2 uur s'ochtends thuis!" Grinnikt Hoseok, die weet hoe lekker Jimin door kan drinken en hoe Jin iedereen aan de praat houd met zijn dadjokes. Hij ziet Jisoo al op de grond liggen van het lachen na een van Jins droge grappen.

"Jongens, ik ga koken!" Roept Namjoon, duidelijk trots op zichzelf dat hij zijn angst om te keuken te laten ontploffen overwonnen heeft.

Lisa lacht, en springt op om Namjoon een box te geven.
Taehyung kijkt op, en ziet Lisa, haar glimlach is stralend en haar ogen glinsteren, ze is zo mooi, denkt Taehyung.

"Taehyung!" Roept Hoseok voor de derde keer. De grijsharige jongen schrikt wakker uit zijn dagdroom en staat snel op.

"Wat is er?"

"Kom je gamen met Jungkook?" Vraagt Hoseok enthousiast. Taehyung knikt en loopt naar de kamer van zijn beste vriend. Hoseok volgt hem huppelend terwijl hij 'Likey' van Twice zingt.

Lisa gaat in kleermakerszit op de grote eettafel zitten en kijkt toe hoe Namjoon kookt.
Ze kijkt hoe hij aardappelen schilt en zich perongeluk in zijn vinger snijd, wat een luide "Au, fuck!" oplevert.
De kook sessie van Namjoon gaat weer door, en het gaat bijzonder goed, vind Lisa. Tot hij iets met de magnetron moet doen.

"BAM!" Is het geluid dat de magnetron maakt als Namjoon op 7 knopjes tegelijk drukt omdat hij niet weet hoe het werkt. Lisa proest het uit van het lachen, en ook Namjoon kan zijn lach niet inhouden. De aardappelen die in de magnetron zaten zijn pikzwart. Het lijken wel kolen.

"Dan maar naar de 24 / 7 winkel!" Lacht Namjoon terwijl hij de lach-tranen uit zijn ogen veegt.
Lisa grinnikt en springt van de tafel om mee te gaan.


•••
JIROSEEEEEEEEEE
I hope you enJoYeD :^D

The past. || jjkजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें