07

97 6 0
                                    

"Eindelijk weekend." Zucht Jisoo een week later, en ze ploft neer op de grote bank.
Jin loopt naar haar toe en ploft naast haar neer.
"Die man mag ons echt niet!" Zegt Jin op een verontwaardigde toon als hij kijkt naar alles dat ze moeten leren voor hun opkomende geneeskundetentamens.

Iedereen is in de woonkamer, en dat is bijzonder omdat iedereen meestal aan het leren is, met zijn of haar lover aan het klooien is of gewoon lui series kijkt.

Zelfs Jungkook is er, hij zit op een stoel in de hoek een boek te lezen. Hij draagt een zwart lossig shirt, zwarte jeans met scheuren en zijn geliefde timberlands, en zijn bruine jaar ligt zoals altijd warrig over zijn voorhoofd. Hij heeft nog geen woord gezegt.

Lisa zit op het aanrecht, en ze zwaait haar benen heen en weer. Stilletjes kijkt ze naar iedereen in de kamer.

"Zullen we een spelletje doen?" Vraagt ze dan. Iedereen knikt en lacht.

"Maar wat?" Vraagt Hoseok dan.

"Twister?" Oppert Rosé.

Iedereen -behalve Jungkook- stemt in en Yoongi staat op om de twister set te pakken.

"Ik ben!" Roept Lisa als ze al vier rondes niet geweest is, en ze rent naar de mat. Jungkook kijkt stilletjes naar wat ze allemaal aan het doen zijn.

Taehyung rent ook naar de mat toe als hij ziet dat Lisa er is, hij vind het geen probleem om in Lisa verstrengelt te zitten.

"Au..." kreunt Lisa als ze op de grond valt na een moeilijke zet waarbij Taehyung perongeluk tegen haar buik schopte. Ze voelt op de plek van het grote litteken dat ze heeft overgehouden aan het ongeluk. Stekende pijn verspreid zich door Lisa's lichaam, en ze gaat snel recht op zitten.

"Gaat het?" Vraagt Rosé bezorgd.
Lisa drukt haar hand op het litteken en bijt op haar lip om niet te huilen.

Dat verdomde litteken. Dat verdomde ongeluk.

Jungkook kijkt op van zijn boek en ziet Lisa op de grond zitten met pijn in haar ogen.

Zou ze pijn hebben van de wond van het ongeluk? denkt hij, lichtelijk hoopvol, maar meer bezorgd. Hij staat op en loopt naar de groep mensen toe met een bezorgde uitdrukking.

"Ik h-heb gewoon een b-beetje pijn aan een l-litteken..." trilt Lisa.

"Is dat nog een recent litteken?" Vraagt Taehyung.

"Het is v-van 8 jaar geleden." Verteld Lisa. Ze knijpt haar ogen dicht.

Jungkooks hart slaat een tel over, het ongeluk is ook van 8 jaar geleden. Hij wil vragen stellen, maar hij doet het niet, maar Jimin red hem.

"Waardoor is het gekomen?" Vraagt Jimin nieuwschierig.

"Ik had een groot ongeluk, ik was in een winkelcentrum en h-het stortte in, mijn v-vader en..." Lisa kan haar zin niet goed afmaken doordat de tranen over haar wangen rollen. Ze haalt diep adem en maakt haar zin af.

"Mijn vader en zusje overleden daarbij."

Jungkooks hart slaat weer een paar tellen over.

Zij is het.

Tranen beginnen zich te vormen in de hoeken van Jungkooks ogen, en hij loopt snel de kamer uit. Namjoon kijkt hem bezorgd na. Hij rent naar zijn kamer en begint te schetsen, om zijn overspoelde gedachtes even op stil te zetten.

De mensen die weten van Jungkooks ongeluk, waar Lisa dus ook bij betrokken was, zeggen er niks over, en trekken zich stilletjes terug, terwijl Rosé Lisa helpt met overeind komen.

"Ik b-ben al m-mijn herinneringen van d-die maand daarna v-verloren." Snikt Lisa en Rosé's armen.

"Ik w-was jarig d-die dag..."

Namjoon probeert de brok in zijn keel weg te slikken. Hij vind het heel rot voor die twee. Vooral omdat Lisa de enige was die er goed met Jungkook over zou kunnen praten, maar zij haar herinneringen verloren is. En dat weet Jungkook niet. Namjoon ziet de problemen al aankomen maar hij houd zijn mond en helpt zo goed als hij kan.

The past. || jjkWhere stories live. Discover now