[51.] - @solivagant11

29 3 6
                                    

JMÉNO: solivagant11

POČET SLEDOVATELŮ: 2 212 (4. 1. 2019)

DÍLA: His Guardian, Her Prince, Spolek sebevrahů, Burned Words, Hledaná, Half Dead, JACK

A teď už rozhovor! :)

1. JAK SES DOZVĚDĚLA O WATTPADU?

Popravdě netuším, jak. Je to dost dávno. Ale myslím, že to bylo z videa nějakého Youtubera, který reagoval na své fan-fikce. Byl to děsný cringe a já to chtěla strašně dočíst. A pak jsem tu nějak „zkejsla".

2. JAKÉ BYLY TVOJE ZAČÁTKY?

Začátky byly docela vtipné. Už dříve jsem psala, ale jen pro sebe do šuplíku, a stejný princip jsem uplatňovala i tady. Prostě příběh typu „piš, co tě napadá". Musím říct, že je to skvělý způsob na odreagování, akorát že text potom nemá moc hlavu a patu.

3. MÁŠ MOTIVACI, POPŘ. Z ČEHO, JAKOU?

Mojí motivací byli čtenáři. Ti ale přišli až později. Před nimi to byla moje hlava plná myšlenek. Připadala jsem si, jako by mi na krku seděla klec s ptáky, kteří se mermomocí snaží dostat ven a bijí o mříže. Byl skvělý pocit psát, jako bych je jednoho po druhém pouštěla ven.

4. JAKÝ JE TVŮJ OBLÍBENÝ FILM A PROČ?

Paní, těch je hodně. Hlavně Marvelovky, nejvíc vede asi Thor: Ragnarok. Ale nedám dopustit ani na Grinche, The Nightmare Before Christmas, Pána prstenů a Hobita, Harryho Pottera... Je toho moc, a to jsou teprve filmy. Kdybych měla přiřadit seriály, byla by tahle odpověď ještě na dlouho. Ale pokud mám říct, proč je nějaký film mým oblíbeným, tak těžko říct. Kritéria se mění s každým novým kouskem.

5. MÁŠ I JINÉ KONÍČKY NEŽ PSANÍ? POPŘ. JAKÉ?

Dělám zápas ve volném stylu. To je také i jeden z důvodů, proč už tolik nepíšu - spoustu myšlenek pustím z hlavy na žíněnce, tudíž mě netlačí a tudíž nemám takovou potřebu psát. Zápas přímo miluju a hodlám se ho držet ještě dlouho. Obzvlášť mi pomáhá s problémy se vztekem, které se díky němu značně zredukovaly. Jinak jsem samozřejmě fangirl každým coulem, ráda čtu, dívám se na filmy a seriály, sem tam i nějaké to anime neunikne mému zraku. Kromě toho se věnuji i hudbě, i když teď už ne tak aktivně. Hrávala jsem na sopránovou, altovou a tenorovou flétnu, doma se učím sama na klavír a můj přítel mě začal učit na kytaru. Nutno podotknout, že za měsíc hraní umím obstojně zahrát jeden jediný akord. Smekám před všemi kytaristy!

6. JAK MOC TĚ POTĚŠÍ KAŽDÝ SLEDOVATEL?

Neskutečně. Už jen to, že někdo se o moji tvorbu zajímá natolik, že to tlačítko odklikl, mě neskutečně těší.

7. CO BYS RADŠI? PEPSI, KOFOLA NEBO COCA-COLA?

Kofola. Jednoznačně.

(Pozn. autora: Souhlas :D)

8. CO PREFERUJEŠ? WATTPAD NA MOBILU NEBO NA POČÍTAČI/NOTEBOOKU?

Na psaní určitě notebook nebo PC, ale jinak je můj hlavní prostředník telefon. Je to praktičtější a pohodlnější. Kdo by taky chtěl třeba do vlaku tahat notebook nebo rovnou celé PC?

9. MÁŠ NĚJAKÝ ZVYK PŘI PSANÍ?

Snažím se prožívat příběh s postavami, nedívám se na jejich trable očima cizí osoby. V tu chvíli jsme já a ona postava jednou a tou samou personou. Jinak zvykem bývá, že vypínám svět pomocí hudby, a hodně kapitol je tím ovlivněno. Občas lze vidět, kde mi takový Ed Sheeran skončil a začali hrát třeba Lordi.

10. TROUFLA BY SIS NAPSAT HISTORICKÝ ROMÁN?

Kdybych opravdu chtěla, tak asi ano. Ale jsem notoricky známá prokastinací a leností, takže je pro mě pohodlnější si vlastní svět vytvořit, než dohledávat info. A pak, není větší sranda zakusit nový vesmír? Tenhle už přece známe.

11. JAK JSI SE DOSTALA KE PSANÍ?

Odjakživa jsem psala. Nepamatuju si, že bych to nikdy nedělala, snad jen dokud jsem neuměla psát. Jakmile jsem se naučila abecedu, psala jsem krkolomné příběhy o rodině veverek ve školní družině a plýtvala papíry, na které chtěly ostatní děti kreslit. A paní učitelka se usmívala, příběhy i s ilustracemi si brala a dělala, jako že si ten bestseller určitě přečte.

12. NAPIŠ VZKAZ FANOUŠKŮM!

Mám vás ráda a vážím si vás. Určitě to tak nevypadá, věčně se z wattpadu ztrácím. Ale není tomu tak. Tvoříte obrovskou část mého srdce a tak, jako jste tu vy pro mě, jsem tu i já pro vás. A jednou, až všichni dospějeme natolik, že pro nás wattpad bude jen jednou z trapných ér našeho mládí, si na mě, doufám, vzpomenete v dobrém. Protože já rozhodně ano.

13. CO BYS DOPORUČILA ZAČÁTEČNÍKŮM NA WATTPADU?

Pište. Je jedno, kdo co říká, jak moc se můžete zdát špatní, hlavně pište. Vždyť i diamant potřebuje obrousit, aby byl krásný. Není nic, co byste se nemohli naučit, pokud budete opravdu chtít a necháte si pomoct. Berte kritiku jako prostředek ke zlepšení vašeho skillu, ne snahu o hate. A jak tak hezky praví můj oblíbený jazyk - baby steps. Takže dělejte baby steps a nakonec se vám jednou povede dosáhnout kýženého výsledku.

Já moc děkuji za rozhovor a moc se autorce omlouvám, že rozhovor vychází o trochu déle. Mezi svátky jsem byla líná dělat něco na Wattpadu :D Mimochodem, kolik jste dostali knížek přes Vánoce?

- Barbaras124

[UZAVŘENO] Rozhovory se SpisovateliNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ