[16.] - @carlie15

101 13 0
                                    

JMÉNO: @carlie15

POČET SLEDOVATELŮ: 2 105 (27. 4. 2018)

DÍLA: Prokletý Vrch, Válečná, Pekelný Dům, Tajemství Starého Lesa, Babiččina Farma, Poslední Bitva, Ukradené Království, Pod Závojem Temnoty, Ve Stínech, Černobyl, Příručka pro Začátečníky, Za Časů Moru, Panství ztracených duší, Blázinec, Bolestivý pláč, Chrám Páně, Následovníci Satana, Říše Divů, Vášeň Ukrytá Pod Bílým Pláštěm, Zkáza Světa, Království Bílých Pávů, Rozbřesk po temnotě, Zrození Nové Rasy, Tajemný Dům v Lese, Strašidelný hřbitov, Ztraceni v Nenávratnu, Kydy Jedné Autorky, V Hlubinách Lesa, Podrazy na Wattpadu, Hororovka, Nečekaná Láska, Osamělá, Bolest v mé duši, Pronásledovaná, Na Vahách, Zklamání, Smysl lidského bytí, Strašidelné Nádraží, Přemítaní o Životě, Trápená, Šedá myška, Láska..?!, Odpovědi Wattpad pisálka

A teď už rozhovor! :)

1. JAK SES DOZVĚDĚLA O WATTPADU?

O Wattpadu jsem se dozvěděla naprostou náhodou a abych se přiznala, vůbec toho nelituji. Vždy jsem ráda četla a jednou jsem právě narazila na odkaz Wattpadu. Už od malička jsem ráda četla a psala příběhy do šuplíku. Tady mám možnost jak posoudit díla druhých, tak dát k posouzení svou vlastní tvorbu a tak se zase posunout blíže ke svému snu.

2. JAKÉ BYLY ZAČÁTKY?

Začátky byly docela divoké. Začínala jsem s naprostou nulou, asi tak, jako každý tady. Můj první příběh, který jsem představila hrozně dlouhou dobu nikdo nečetl, ale já jsem se nevzdávala. Protože mne psaní uchvátilo a našla jsem v něm smysl svého života.

3. NAPÍŠEŠ NÁM PÁR INFORMACÍ OHLEDNĚ KNÍŽKY, KTEROU SE CHYSTÁŠ VYDAT?

Jedná se o deset strašidelných příběhů. Kniha se zatím připravuje, vždy jsem se snažila o kvalitu. Dělám hodně úprav, chci, aby příběhy byly skutečně dobré a člověk nelitoval, že si knihu koupil. Je to asi běh na dlouhou trať, ale myslím si, že se to nakonec i vyplatí.

4. JAK JSI SE DOSTALA KE PSANÍ?

Psala jsem už jako malá, byly to hlouposti. Dětské sny. Nikdy mne ale nenapadlo, že bych někdo v budoucnu publikovala. Teď jsem ráda, že se psaní z mého života nevytratilo. Nedokáži si představit, že bych nepsala. Díky psaní žiji spoustu životů a zažívám obrovská dobrodružství, jako postavy v nich.

5. CO BYS RADŠI? BUĎ POUZE PSALA NEBO POUZE ČETLA?

Taky si nedokáži vybrat. Výběr z těchto dvou variant je pro mne nemožný. Nedokáži si představit, že bych jen psala, nebo jen psala. Obojí je těsně spjato. 

6. TVOJE OBLÍBENÁ KNÍŽKA?

Mám soustu oblíbených knih. Bylo by to nadlouho. Čtu vše, příběh mne musí zaujmout. 

7. MÁŠ MOTIVACI?

Já rada dělám lidem radost. Myslím si, že dobrá kniha je mnohem víc než film. Ke knize se můžeš kdykoli vrátit a znovu tak oživit své staré přátele, kteří v knize čekají. 

Takže bych řekla, že mne k psaní motivuje radost a spokojenost čtenářů, kteří se odhodlají nahlédnout do mé tvorby. 

8. CO PREFERUJEŠ? WATTPAD NA MOBILU NEBO NA NOTEBOOKU?

Píšu na počítači, jsem dost háklivá na chyby v textu. Když píšu na počítači, mám přehled. Samozřejmě, sem tam se povede, že udělám v textu sek, který žadoní o setnutí hlavy, ale vždy se snažím chyby co nejvíce eliminovat a tak nějak sama o sobě vím, že kdybych psala na mobilu, bylo by v mých příbězích chyb mnohem, mnohem více. 

9. TROUFLA BY SIS NAPSAT HISTORICKÝ ROMÁN?

Troufala, už jsem si dokonce troufla. Ráda píši díla, která se odehrávají v jistém historickém období. Teď to asi tam moc nevypadá, protože publikuji samá Mystery díla, ale když budete hledat, najde i kapku té historie. 

10. KDYBYS MĚLA 3 PŘÁNÍ, CO BY SIS PŘÁLA? 

Tak tohle je opět těžká otázka. Jsem mírumilovný člověk, i když má tvorba vehementně hlásá něco jiného. 

Asi bych si přála MÍR. Válku vidím jako zlo, které vůbec není nutné a doplácí na ni ve valné většině jen obyčejní lidé. 

Lék na rakovinu. Tahle nemoc totiž bere lidi bez ohledu na věk, a co mne nejvíc trápí je to, že na ni umírají i malé děti, které měly jen pramalou šanci pocítit všechnu tu krásu, kterou náš svět nabízí. 

A to třetí přání, budu sobec a přála bych si, aby Jasmín kvetl celý rok a já ho měla plnou zahradu.

11. MÁŠ NĚJAKÝ ZVYK PŘI PSANÍ?

Vždy, když píšu, piji přitom kávu. Je to zvyk, který dodržuji skutečně každý den. Nijak mi to nepomáhá při vymýšlení příběhu, ale ranní kávu na psacím stole být musí. Možná, že trochu probouzí svou vůní múzy, které unaveně polehávají a čekají na můj příchod. 

12. JAKÝ MÁŠ NÁZOR NA DĚTI (-13)? 

Takoví autoři mi nevadí, pokud se snaží psát normální příběh bez pornografie a vulgarismů. Když jsem byla já začátečník, našli se lidé, kteří mne upozornili na chyby, a já jsem jim za to byla vděčná. Já dělám to samé a trochu mi vadí, když mne autor odpálkuje a já pak zjistím, že tomu dotyčnému bylo deset.

Wattpad je o psaní a to tom, zlepšovat se. Proto bychom si měli pomáhat a při nějakých těch škobrtnutí si pomáhat a nebýt na sebe hned sprostí. 

13. CO BYS DOPORUČILA ZAČÁTEČNÍKŮM?

Nevzdávat se. To je podle mne hodně důležité, mít v sobě tu snahu a touhu zlepšovat se. Píši již dost dlouhou dobu a sama se pořád zlepšuji. 

Budou chvíle, kdy všechno bude vypadat bledě. Ale tyhle chvíle přejdou jako letní bouřka. Jen neztrácet naději a zkoušet to znovu a znovu.

Já moc děkuji za rozhovor! Docházejí mi autoři, takže do komentářů dole mi pište autory, s kterými mám udělat rozhovor. :) Sayonara!

-Barbara123

[UZAVŘENO] Rozhovory se SpisovateliWhere stories live. Discover now