[23.] - @terkaakret1

63 8 2
                                    

JMÉNO: terkaakret1

POČET SLEDOVATELŮ: 260 (1. 7. 2018)

DÍLA: Hexagon, Výplody z nudy, Covers and premades 4u, Slunce svit, Rozkaz, Madam, Most do nebes, Ještě chvilku..., Víra není hřích – Padlí andělé 1, A very merry Christmas, Author at work, Vítejte na párty, Kroniky magických 1, Kroniky magických křídel 2, Kroniky magických křídel 3, Drahokamy bohů, Nová generace

A teď už rozhovor! :)

1. JAK SES DOZVĚDĚLA O WATTPADU?

O Wattpadu jsem se dozvěděla díky spolužačce Dom11ca. Nejdříve jsem ohledně této sociální sítě byla dosti pesimistická, ale nakonec se ukázalo, že mě čtení příběhů na ní neskutečně uchvátilo a brzy jsem přispěla vlastními díly.

2. JAKÉ BYLY ZAČÁTKY?

Mé začátky mi nyní přijdou hrozně vzdálené, a to jsem začala aktivně psát teprve před rokem a půl! Všechna čísla jsem tehdy vnímala úplně jinak. Pamatuji si, jak jsem nemohla uvěřit, že má má první knížka 500 přečtení. Ze všeho jsem měla až přehnanou radost, prezentovat se před cizími uživateli pro mne bylo něco úplně nového. Teď na ta stále se zvyšující čísla u mých knížek jen zírám a nemohu uvěřit, že se někomu mé příběhy doopravdy líbí natolik, že je dokáže číst.

3. JAKÁ JE TVOJE OBLÍBENÁ KNÍŽKA A PROČ?

Co se papírových knih týče, mám na čestné poličce vystavěno široké rozpětí žánrů. Ať už jde o naprosté srdcovky, do kterých spadá téměř veškerá má fantasy literatura (Odkaz dračích jezdců, Harry Potter, Percy Jackson, Sedmý smysl, Drakie) nebo knížky, se kterými jsem vyrůstala (Kouzelný atlas, Selekce), každá má v mém srdci zvláštní místo. Aktuálně mezi má nejoblíbenější dílka však spadá poezie od Baudelaira (Květy zla), Povídky z jedné kapsy od Čapka a série knížek o Robertu Langdonovi od Dana Browna.

4. KDYBYS MĚLA 3 PŘÁNÍ, CO BY SIS PŘÁLA?

Předně bych si přála, aby byli mí blízcí šťastní. Ta další dvě přání by se od toho odvíjela. Pravděpodobně bych nejdříve obešla svou rodinu, zdali někdo z ní něco opravdu nepotřebuje.

5. JAK JSI SE DOSTALA KE PSANÍ?

Psala jsem už odmalička, dávno předtím, než jsem se dozvěděla o existenci Wattpadu. První „knížka", kterou jsem v životě dokončila, byla příšerná přeplácaná fantasy nesoucí název Natka a Nicolas. Ta zabrala asi 50 stran A4 sešitu pokřiveným tiskacím písmem desetileté umělkyně.

6. CO BYS RADŠI? HRANOLKY NEBO AMERICKÉ BRAMBORY?

Upřímně miluji obojí. :D

7. CO ŠKOLA? UČÍŠ SE NA JEDNIČKY?

No, upřímně ano, ale poslední roky už se mi to moc nedaří. Tohle pololetí jsem s velkými obtížemi vytáhla na jednu dvojku. K čertu s matematikou, koho zajímají nějaké goniometrické funkce a plášť komolého jehlanu?!

8. MÁŠ VZOR, POPŘ. JAKÝ?

Vzorů mám hned víc. Prvním je spisovatel Paolini spolu s YouTuberem Kovym. Oba obdivuji ze stejného důvodu - již od mládí si stáli za svými sny a dokázali, že nic není nemožné. Pak mám samozřejmě několik vzorů v rodině, ve škole (převážně mezi učiteli), na Wattpadu (zdravím Irethis!) i ve světě internetu (veliká fanynka Grace Vanderwall již od AGT!).

9. MÁŠ MOTIVACI, POPŘ. JAKOU?

Motivací jsou mi mí přátelé, mé vzory a co se psaní týče především mí čtenáři. Nic nepotěší autora víc, než pozitivní feedback, a i když občas udělám chybu nebo se s mými čtenáři v něčem neshodnu, načež se objeví více negativních ohlasů, tím spíš mám potřebu se snažit dál, abych si zasloužila jejich spokojenost v něčem jiném.

10. JSI EXTROVERT NEBO INTROVERT?

To je těžká otázka. Poslední dobou se přikláním spíše k tomu introvertovi. Vlastně bych se označila za asociála neustále uvažujícího nad dějovou linií svých příběhů. Ovšem bez svých přátel bych se utopila v moři deprese. Potřebuji je už jen proto, abych se jim mohla vyzpovídat ze svých problémů, aby mi zvedli náladu a aby mě udrželi nad vodou. A taky jsem dost ukecaná, což jste si možná již povšimli.

11. JAKÉ POVOLÁNÍ BYS CHTĚLA V BUDOUCNU DĚLAT?

Ne, už zase tahle otázka. Nevím! Díky bohu, že jsem na všeobecném gymnáziu a žádné rozhodování, na jak zaměřenou střední půjdu, mne nečekalo! Jenže se už kvapem blíží doba, kdy se budu muset rozhodnout... Zatím upřednostňuji český jazyk, ale ani biologie není k zahození. Nechám se překvapit, kam mě osud zanese.

(Pozn. Autorky: Upřímně, já tuhle otázku taky nemám ráda :D)

12. NAPIŠ VZKAZ FANOUŠKŮM!

Drazí čtenáři, a tím myslím vás, kteří mé příběhy opravdu čtete, protože vás zajímají: bez vás by mi chyběla většina motivace ke psaní. Děkuji vám, že stojíte při mně, ačkoliv se mnou někdy někteří z vás ztratí trpělivost.

13. CO BYS DOPORUČILA ZAČÁTEČNÍKŮM?

Zaprvé, pište, jak jen můžete. Zadruhé, neberte si kritiku tak osobně (čili nebuďte jako já), protože to s vámi většina komentátorů myslí dobře. Konstruktivní kritika je nejdůležitější část vaší kariéry, tak kvůli ní nebrečte do polštáře a zachovejte chladnou hlavu! Zatřetí, čtěte. Jedině to vám dá potřebné znalosti k tomu mít příběh takový, jaký ho chcete mít. Začtvrté, využijte recenzí. Bez nich bych právě skomírala na dně podsvětí. A zapáté, pište, protože vás to baví, a tak, jak vás to baví. I když se nesetkáte s pozitivními ohlasy, je důležité vytrvat a hledat, dokud nenaleznete správný směr.

Já moc děkuji za rozhovor. Dneska vyjde další (slibuji :D). A já se s Vámi prozatím loučím a amigos!

-Barbara123

[UZAVŘENO] Rozhovory se SpisovateliKde žijí příběhy. Začni objevovat