DUYURU

37.3K 722 88
                                    

Hiç hoşlanmadığım hâlde ikinci defadır duyuru yayımlamak zorunda kalıyorum arkadaşlar çok özür dilerim! Lütfen konuyla ilgili olmayanlar üstlerine hiç alınmasın ama yine çok rica ediyorum konunun muhatapları GERÇEKTEN FENA HÂLDE ÜSTÜNE ALINSIN! Çünkü geçen sefer duyuru yazdığımda onu yazmama sebep olanlar "Biz senin arkandayız!" mesajlarıyla döndüler. Gözlerime inanamadım! Biraz farkındalık lütfen...

Gerek EVLİ - MUTLU - ÇOCUKLU'da gerek BGTE'de ve bu bölüme kadar gerekse ARAFTA İKİ KİŞİ'de yapılan yorumlara hep dönmeye çalıştım. Vakit ayırıp yorum yazan herkes cevabı hak eder düşüncesindeyim. İlk defa bu bölüm bırakın yoruma dönmeyi okumak dahi gelmiyor içimden. Aynı şeyleri defalarca dillendirmek yerine bu şekilde yazacağım.

1.Beni tanıyanlarınız tanır. Tanımayanlar için de bilgi: Üsluba çok dikkat ederim. Gerek yazdığım şeylerde gerekse sizlerle diyaloğumda. Bu öyküde zaman zaman argo veya küfür kullanıldı. Çünkü kahraman onu gerektiriyor ama onun dışında hiçbir yerde sokak ağzı hatta basit bir argo bile göremezsiniz. Nefret ederim. Yorumlarımda da her zaman buna dikkat ettim. Sizler de lütfen benim öyküme yorum yazarken buna dikkat edin. Genç arkadaşlarım sözüm size: Kendi aranızda nasıl konuştuğunuz beni ilgilendirmiyor ama o üslubu buraya taşırsanız yok "kime verdi?" yok "amk" ve diğerleri bundan böyle mesajları sileceğim. Tahammülüm yok çünkü. Burayı her yaştan bir sürü insan okuyor ve başta ben sonra diğerleri sizin mahalle kadını üslubunuza tahammül etmek zorunda değil. Bu tarz yorumları ne söylerse söylesin anında sileceğim, bilginize!

2. Bu öykü Kerem& Zeynep "aşk" öyküsü değil. "Daha çok Zeyker istiyoruuuuuummmmm!" tarzı yorumlar bu nedenle manalı değil. Bin kere açıkladım bir daha söylüyorum bu öykü sırf bu yüzden fan  fiction olarak etiketlenmedi. "Kerem Zeynep'e âşık, onu kıskanıyor. Zeynep kısa kıyafet giyince kızıyor. Zeynep, Kerem'in yanına yaklaşan kızın gözünü oyuyor!" hikâyeleri istiyorsanız fena hâlde  yanlış yerdesiniz. Bu öykü bu şekli almayacağına göre isterseniz yol yakınken dönün! Burada istediğiniz tarz milyonlarca öykü var ama bunu isteyip durmayın!

3. Gelelim bu bölümün bombasına: "Neden Kerem Zeynep'in ilki değil?" Bunu bir tek kişi yazsa diyeceğim ki öykünün o bölümünü okumadı bilmiyor ama bir sürü insandan özelden ve genelden mesaj geldi. İnanamıyorum. Arkadaşlar buradaki absürtlüğü açıklamama gerek var mı? Tecavüze uğramış üstelik defalarca bunu yaşamış bir kadından söz ediyoruz. Ne ilki? Haaa bana şunu diyebilirsiniz: Bu olaydan sonra bu kadın nasıl erkeklerle birlikte olabiliyor? Ona cevabım var ve ilerleyen bölümlerde gelecektir de ama buradan da açıklayayım: Tecavüz kurbanları ile ilgili üç ayrı tip gelişim söz konusu: İlki bu insanlar hayat boyu erkeklerle  ilişki kuramıyor hatta eline erkek eli değmesine dayanamıyor. İkinci tip ilk grubun aksine sekse bağımlı hâle geliyor - ki bunlara nemfoman deniyor. Üçüncü grup eğer tecavüz hemen fark edildi ve kişi tedaviye alındıysa o zaman erkeklerle sağlıklı cinsel ilişki kuruyor ancak duygusal boyutu zayıf kalıyor. Zeynep'in hangi gruptan olduğuna siz karar verin!

4. Ben ne polisim ne psikolog ne de teknolojiden çok iyi anlayan biri. Oysa üçü de hikayemin vazgeçilmezleri. Bu da şunu getiriyor: Ben bir bölüm yazmadan bazen günlerce araştırma yapmam gerekiyor. Bundan asla şikayetçi değilim! Ama bölümü yayımladığım gün "Hadi YB" yorumları gelmeye başlıyor yine! Ben gün aşırı bölüm yayımlıyorum neredeyse. Birazcık emeğe saygı lütfen!

5. Son olarak Çok önemli bir yere daha değineceğim ki 3. maddeyle bağlantılı. Öykü benim hayata bakışımı yansıtıyor arkadaşlar sizlerin sosyal, kültürel ve ahlaksal değerlerinizi değil. Beğenmeyebilirsin, onaylamaya da bilirsin ama bu böyle! Bana "sakın "Namus meselesi!" kavramıyla gelmeyin! Zeynep, Kerem'den başka biriyle yatınca "namuzunu kaybediyor" öyle mi? Güldürmeyin Allah aşkına! Kerem'le sevişme sahnelerini bayılarak okuyoruz o zaman ne oluyor? Yazmadığımda bu talep ediliyor! Kerem'le sevişirse namusuna bir şey olmaz ama başka biriyle yatarsa namussuz! Böyle bir ahlak anlayışını bana nasıl açıklayabileceksiniz acaba? 

BGTE'de Zeynep evlilik dışı çocuk doğurdu o zaman ahlak bekçiliği niye yapılmadı acaba? Çünkü çocuk Kerem'den... Var mı böyle çifte standart?

Şimdi bana "Ben fikrimi açıklıyorum!Kime ne?" tavrına girebilirsiniz ama artık buna tahammülüm yok, kimse kusura bakmasın! Size aykırıysa, beğenmedinizse, yanlış buldunuzsa çok özgürsünüz: OKUMAYIN! "Ben öykünü çok seviyorum ama..." diye cümlelerinize başlamayın lütfen! Yazdıklarımı açıklamak zorunda da bırakmayın beni! Ben bir şeyi beğenmediysem, bana aykırıysa "Benim istediğim gibi yaz!" demem, döner sırtımı giderim. 

Bu öykünün uyarılarında "13 yaşından küçüklere uygun değil!" uyarısı var. nedeni de cinsellik ve üslup! Eğer bu size tersse ( Yaşam tarzınızı sorgulamak bana asla düşmez, haddim değil) o zaman aynı pencereden bakmıyoruz hayata lütfen OKUMAYIN!

ARAFTA İKİ KİŞİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin