42.BÖLÜM

165K 6K 2.9K
                                    

42. BÖLÜM

Hayatımda artık öyle tuhaf tesadüfler yaşıyordum ki şaşıramadım bile. Zor olan hayatım daha da zorlaşsın diye kaderin benim için hazırladığı bir şey miydi bu eşleşmeler yoksa sadece basit bir tesadüf müydü bilmiyordum.

Şaşırmayı es geçerek hangi ikilinin daha kötü olduğunu ve yaşanacakları düşünüyordum şu an. Anıl ile benim çalışma partnerleri olmamız kötüydü ama asıl kötü olan Ayaz ve Buket ikilisiydi. İkisini bir arada ödev yaparken düşünemiyordum. Bir kız olarak sevgilimi başka bir kız ile ödev yapacak diye kıskanmak gibi herkesin başına gelebilecek endişelerim yoktu üstelik. Benim asıl korkum Ayaz'ın Buket'e zarar verebilecek olmasıydı.

Serkan Hoca tüm isimleri okuyup bitirene kadar kimseden bir ses çıkmadı; hemen yanımda oturan Ayaz'dan da. Acaba bugünkü dalgın hali yüzünden isimleri duymadı mı diye düşünerek dönüp ona baktım. Gözlerini Serkan Hoca'ya kitlemiş ifadesiz bir yüzle bakıyordu sadece.

"Hocam?" diye seslendi bir anda hiç istifini dahi bozmadan. Sınıf sessiz olduğu için hoca sesini hemen duyup bize doğru baktı. "Bu eşleşmeleri kimin yaptığını öğrenebilir miyim?"

Biyoloji hocamız elindeki kağıdı masasının üstüne koyup, "Ben yaptım elbette," diye cevap verdi. "Neden sordun?"

Biyoloji hocamızı seviyordum. Dersini iyi anlatıyor, öğrencilerine saçma espiriler yapmıyor ve bazı hocalar gibi öğrenci ayrımı yapmıyordu. Bu dörtlü arasında yaşanan karmaşık olayları da bilmiyordu. Anıl ve Ayaz'ın kavgalarını tüm okul biliyordu elbette ama Buket ve benim, Anıl ve benim, Anıl ve Buket'in arasında olanlardan haberi olması pek mümkün değildi. Bu yüzden eşleştirmeleri kasıtlı olarak yapmadığına emindim.

"Gamze'nin eşini değiştireceksiniz," dedi sakince. Karşısında bir öğretmen değil de emri altında bir çalışan varmış gibi konuşmaya başlamıştı yine ve bu tavrı hiç hoşuma gitmiyordu.

Serken Hoca'nın kaşları hayretle yukarı kalkarken yerinden kalkıp sınıfın ortasına kadar geldi. "Anlamadım?" diye sordu Ayaz'a meydan okurcasına dik dik bakarak. "Değiştirir misiniz diye rica edecektin sanırım?"

Ayaz gözlerini hocadan hiç ayırmadan, "Hayır," dedi net bir şekilde. "Rica etmiyorum. Değiştireceksiniz."

Oturduğum yerde huzursuzca kıpırdanıp bir çare bulmamaya çalıştım ama Ayaz bu kadar ciddi ve kendinden emin dururken ne yapabilirdim düşünemiyordum.

Serkan Hoca Ayaz'a bir süre sessizce bakmaya devam ettikten sonra masasına geri döndü ve biraz önce ödev eşlerimizi okuduğu kağıdı masadan alıp kağıda baktı.

"Anıl Karasu," diye kağıttan okudu. Sonra gözleri beni buldu. "Anıl'ın partnerin olması ile ilgili bir sorunun mu var Gamze?" diye sordu bana Ayaz'ı yok sayarak.

Ayaz yanımda sesli bir şekilde burnundan soluyup, "Hocam," dedi dişlerini sıkarak. "Gamze'nin eşini değiştirin konu kapansın."

Serkan Hoca bıkkın bir şekilde nefesini dışarı bıraktı. "Bunu yapmam için bana geçerli bir sebep söyle Ayaz," dedi.

"Biyoloji hocamızın değişmesini istemeyiz," diye cevap verdi Ayaz üstü kapalı bir şekilde hocayı tehdit ederek.

Serkan Hoca'nın yüzünde çaresiz bir bakış yer edindi; bunca yıldır tüm hocalar biliyorlardı ki Ayaz'ın istedikleri bir şekilde hep olurdu. O sadece bür öğrenci değildi.

"Peki o halde..." deyip kağıda tekrar baktı. "O zaman... senin eşin ile Gamze'nin eşini değiştiriyorum. Yani sen Anıl ile Gamze de Buket ile eş olacak."

ZEHİR (1)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin