"Enda Gelecek!"

1.9K 128 28
                                    

___

"Neyine bağladım ki bu kadar; bana bakmayan gözlerine mi, yoksa benim olmayan kalbine mi.?"

Özdemir Asaf

_______

(31. Bölüm)

Keyifli okumalar.

...

🔥ATEŞ BEY'İN, BAKIŞ AÇISI🔥

🌛 2 YIL SONRA🌜

°°°


"Cengaver, nerededir?"

"Ateş Bey'im her zamanki yerde."

"Ben size demedim mi bir daha dışarı çıkmayacak diye.! Niçin sözümü dinlemezsiniz anlamam ki?"

"Ateş Bey'im lütfen sakinleşin."

"Ne, ne dedin sen?"

"Ateş Bey'im inanın sizin kadar olmasa da, bizde Enda için çok üzgünüz. Cengaver için sürekli endişelenmeyin. Onun için, yani demek istemem o ki Cengaver'in biraz yalnızlığa ihtiyacı var. onu biraz rahat bırakın."

"Yiğit, sen ne dediğini farkında mısın? Yalnızlığı uçurum kenarında mı? Birincisi; Enda'nın adını bir daha sakın ağzınıza almayın. İkincisi; siz asla Cengaverin ne çektiğini bilemezsiniz! Ve dahi Üçüncüsü, bir daha size verdiğim emri yerine getirmez iseniz, işte o vakit benim yanımda gardaş deyip, yoldaş deyip boşuna durmayasınız.! Hepiniz ahmaksınız, hiç feraset etmesiniz değil mi o adamın oradan aşağı atlayacağını, tam dört defa canını hiçe sayıp o lanet uçurumdan atlarken onu kollarından tutuğumu ne çabuk unuttunuz! Ne çabuk onun ölüp geri dirildiğini unuttunuz? Ne vakit ölümden korkmayıp, ona meydan okuyan bu deli adamı unutur oldunuz."

"Ateş Bey'im, Ateş Bey'im! lütfen durun.!"

"Bey'im bizde geliyoruz."

"Evet, bizimde acımız büyük. Sizin çektiğiniz acının aynısını hem de, hem de azap çeke çeke yaşıyoruz."

"Bu ne demek oluyor, Ahu Hatun?"

"Demem o ki Ateş Bey'im, siz ona inandınız ve sevdiniz. Mert ona inandı lakin biz, biz inanmadık.! Bir helallik dahi istemeden gitti. Oy, oooy canım gardaşım bir mezarı bile yok. Gidip başımı koyup sabaha kadar baş ucunda bekleyeyim. Affet diye ağlayayım. Bir mezarı yooook, yok işte, yoook."

Gözyaşlarını tutamadı yeri çöküp hüngür hüngür ağladı, ardından kendine vurmaya başladı. Azra zor sakinleştirdi onu. İşte imdi kendimi tutamadım, bu kız haddini fazla aştı. Öfkeden ellerimi sıkmaya başlamıştım. Hayır, hayır, hayır benim Enda'm ölmedi! Biliyorum, Enda'm bana gelecek, bana gelecek.

Ellerimle sıkıca başımı tuttum, inanmadım onlara, inanmayacağımda, kulağımı da sıkıca kapattım ki olur da sözlerine kanmayayım diye.

Korkma Enda inanmayacağım onlara, bilirim sen yaşarsın onca rüya gördüm ve dahi en mühimi yüreğim sen yaşarsın diye delice inat eder. kabullenmez! 

Sen yaşıyorsun Enda, inat etme çık gayri ,daha fazla yürek dağlama. bitsin bu inat gayri.! 

Öfkemi dizginlemek isterken daha da deliriyordum Ahu Hatunun karşısına geçtim.

"OBADAKİ AŞK..." Where stories live. Discover now