"Yusuf'u Rahat Bırak!"

3.7K 322 72
                                    

____

"Zaman gelir, an gelir, sessizlik gelir ve gece çöker... İhanetler bir biri ardına bir sır perdesi gibi aralanmaya başlar..."

___________

(13. Bölüm)

Keyifli okumalar.

                                                                                             ...

                                                                                             

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.

"Boş ol, Boş ol, Boş ol.!"

Ne diyebilirdim ki? Hayır imdi üzülsem mi yoksa sevinsem mi bilemiyorum. Sevinmemin nedeni
Ateş Bey'e artık oyun oynanmayacak, komplo kurulmayacak! Sinsi tuzaklar kurulmayacak, gaflete düşüp avlanmayacak, hem artık düşmanlarını daha iyi tanıyacak. Üzülmemin sebebi ise; Ateş Bey, kendini kötü hissedecek hem de hiç olmadığı kadar... Ve bu üzgünlüğün hakikatı söylemek gerekse üzülmesini asıl sebebi ben olacaktım, ya da beni suçlayacaktır... Ama ben kötü bir şey yapmadım dimi iç sesim. Onu yıllardır koynunda yatırdığı kobra yılanından kurtardım bilakis şükretmesi gerek.

Ve o gitti artık onun için... Sol yanından kaldı... Solundaki acıya bir melhem ile geçecek bir derman vardı, lakin yarasına bir çare-i derman olacak ilaç yoktu... Sol yanında yüreğinin tam ortasında iz bırakıp gitti. Sorun şuydu ki; bu yürekte ki yaraya bir türlü derman bulunamayan sızı çok acıtır be...

İmtihanın büyük be Ateş Bey'im. Hem de imtihanın sol yanında taşıdığın kişi ise o... Sen bu imtihanın atından nasıl kalkacaksın orası esrarengiz.

Aliye, duyduklarıyla ve kendi zevcesinin söylemiş olduğu son sözlerle adeta beyninden keskin bir kılıç geçmişti. Yaa bak yüce olan Rabbim bırakır mı mazlumun ahını Aliye Hanım, hem ne demişler; alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste... Rabbim, mazlumun zulmü altında inleyen her adinin hesabını bizzat kendisi helak ediyor, sen de imdi o helak edilen kişiler arasındasın, nereye kadar sürecek zannettin.. Lakin işin komiği şu ki; bizzat kendi ellerin ile ölüm fermanını imzalayıp Ateş Bey'ine teslime ettin. Kendini başkasına attığın tuzağın içinde yüzüyorsun lakin bir fayda etmez arttık, zira sudan çıkan balık bir daha asla geri yuvasına dönemez...

Ne buyurmuş Peygamber efendimiz (s.a.v):

'Sözle çıkarılan fitne, kılıçla çıkarılan fitne gibidir. Yalan söylemek iftira etmek ile çıkarılan fitne, kılıçla çıkarılan fitneden de kötüdür.' (ibni Mace)

'Aldatan Cehennemdedir'. (Taberani)

"Beyiim. Kulun kölen olayım affet beni! Cahilliğime ver kurbanın olayım. Beyiim. Etme köpeğin olam etme kıyma bize. Kurban olam beyiim, izin ver yalvarırım izin ver şeyi en baştan anlatayım, kanma şerefi olmayan iki insanlar tarafından övülen dünkü kıza. Beyiim."

"OBADAKİ AŞK..." Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum