7

2.1K 128 18
                                    

– Hol voltál drágám? - Deborah már a többiekkel együtt a nappaliban ült, s a férjének szegezte kérdését, aki épp leült mellé.
– Csak kiugrottam a mosdóba. - miközben a férfi válaszolt, rápillantott a fiatal lányra, aki helyet foglalt Kathleen mellett. Arcába lógó tincseit a füle mögé tűrte, s arcára felöltött egy hazug mosolyt. Nem akart visszagondolni, az imént történtekre. A férfi meglátta az álarc mögött megbúvó törékeny lányt, akit Carolina titkolt mindenki elől. Elgyengült a férfi előtt, és átkozta magát ez miatt. Miért tetted ezt? Miért voltál ilyen ostoba? Most Harry biztosan azt képzeli róla, hogy mekkora egy színésznő, hogy ezt teszi az apjával és mindenkivel...
De Harry nem gondolta ezt. Ő tudta jól, hogy a lány min ment keresztül, és nem mellesleg, tudta a szomorú igazságot a gyerekek anyjáról, amit Louis úgy őrzött, már a gyerekek születése óta. Nem ítélte el a lányt azért, mert olyan amilyen, inkább sajnálta őt ez miatt. Ha az ő lánya lenne, biztosan megadná neki a kellő figyelmet, melyet Carolina Louistól sosem kaphatott meg. Jó apja lenne a lánynak, már ha az lenne, de nem az, ezért csak keresztapai jó tanácsokkal látja el a lányt, na meg persze az apját, de mind tudjuk, hogy Louis mennyire hajthatatlan.
– Na szóval, az ajándékozás előtt, egy jó öreg játékkal készültünk nektek, ami szinte már egy zenész családból ki sem maradhat! - állt fel Louis, majd a fa mellett megpihenő gitárt felemelte. Az asztalon már előre oda volt készítve egy kalap, amiben kis fehér cetlik díszelegtek.
– Jaj Louis, csak ezt ne... - nevetett fel Niall, mert jól tudta, hogy mi vár rájuk.
– Kihagyhatatlan hagyományaink közé tartozik Horan, több tiszteletet! - mondta viccelődve a férfi, majd az asztalhoz lépett. - Ki szeretné kezdeni?
Mindenki hallgatott, főleg a kamaszok. Őszintén szólva, valamiért mindenki rühellte ezt a "játékot", de senkinek sem volt annyi mersze, hogy összetörtje ezzel Louis szívét.
– Freddie? - fordult fia felé Louis. Carolina megforgatta a szemeit, miközben hátradőlt a kanapén. Ki más, ha nem Freddie?
– Majd én. - kelt fel a helyéről Harry, és a szőke hajú lány felé pillantott, kinek arcán egy kis meglepettség látszott. A férfi elvette barátja kezéből a gitárt, majd kihúzott egy cetlit a kalapból. Elolvasta a papíron lévő dal címét, majd leült a székre, melyet Louis gondosan a kandalló elé készített. Levette a zakóját, így a fehér ingen keresztül - mely csak pár gomb erejéig volt összekapcsolva -, kikandikált pár tetoválása, amelyek egy röpke pillanatra megbabonázták a szőke hajú lányt. A férfi nyakában ott lógott jellegzetes nyaklánca, mely csak még elegánsabbá tette megjelenését. Leült a székre, és combjára fektette a gitárt. Megköszörülte a torkát, melyből egy kisebb morgás szakadt fel ezáltal, és mutató ujjának begyével megérintette orrát. A lány nem tudta, hogy ez ösztönös cselekedet volt, vagy keresztapja csak kicsit izgult, de inkább az elsőre tippelt. Hisz, pont a nagy Harry Styles lenne az, aki izgul? És pont a családja előtt? A lány enyhén szólva, néha butának érezte magát, hogy ilyen ostoba gondolatok futnak végig az agyán. Carolina tekintete Harry ujjain lévő gyűrűkre tévedett, miközben a férfi elkezdett velük a gitár húrjain játszani. Keze egyenletesen mozgott, és a dallam melyet játszott egyből elragadta a lány fantáziáját. Elég volt pár másodperc, és már fel is ismerte a dalt. Furcsa érzés fogta el a lányt, hogy a férfi pont ezt a dalt fogta ki, hisz nem igazán illett bele Harry stílusába, de hát a jó zenész bármire képes. A férfi hangja mély volt, és tiszta. Angyalokat megszégyenítő hangon énekelt, a gitár kíséretében. A ház falai szinte beleremegtek a dallamba. Oly mámorító, s oly bódító volt a férfi hangja, mintha csak a csillagos égboltot kémlelték volna, azon a téli estén.
You're a poison and I know that is the truth
All my friends think you're vicious
And they say you're suspicious
You keep dreaming and dark scheming
Yeah, you do*
Ezekkel a sorokkal zárta le a férfi a dalt, és amint befejezte, mindenki elkezdett tapsolni, és éljenezni. Benjamin állva ugrándozott. Carolina arcára is szökött egy apró mosoly, miközben tapsolt, s ez a mosoly bizony igazi volt. Jól tudta, hogy keresztapja mennyire tehetséges ember, és akkor sem csalódott benne. A férfi helyet foglalt, majd kifújta magát.
– Na ki a következő? - állt fel Louis. - Lina gyere! - a lány szemei elkerekedtek, és egyből Harryre nézett, bár maga sem tudta, hogy miért. A férfit kíváncsivá tette a lány produkciója, s ezért csak kicsit elmosolyodott, majd hátradőlt a kanapén, és átkarolta felesége vállát. Carolina kicsit megrökönyödve kelt fel a helyéről, és így is vette el apjától a hangszert. Olyan régen játszott már, és olyan régen énekelt...biztosan leégeti magát mindenki előtt. Miért kellett ezt a hülyeséget kitalálnod, apa? Kivett a kalapból egy cetlit, majd elolvasta a rajta szereplő dal címét, és agyán egyből több dolog is végigfutott. A cetlin csak egy monogram szerepelt, és egy cím:
Ed Sheeran: GIVE ME LOVE

Freddie válogatta össze a dalokat, ezért csak egy szúrós pillantást küldött bátyja felé a lány. A gitárral együtt, helyet foglalt a széken, majd szépen eligazgatta szoknyáját, és keresztbe tette lábait. A gitárt lágyan a combjára tette, és gyorsan végig gondolta a dal menetét. Le fogok égni... - ez az egy gondolat cikázott a fejében. Kész csőd vagyok. Megköszörülte a torkát, majd belekezdett a gitározásba, s ezt követte a dal. Nem volt egyszerű, sőt mi több, egy igen nehéz dal volt, és a lány már teljesen kiesett a gyakorlatból, de mégis rosszul ítélte meg a dolgokat. Gyönyörűen játszott a gitáron, és a gitározás mellett, angyali hangja is megmutatkozott. Mindenki feszült figyelemmel nézte a lányt. Carolina két szövegrész között szaporábban vette a levegőt, de igyekezett megfeledkezni az őt figyelő szempárokról. Nem nézett fel, de érezte a smaragd szempárt, ami szüntelenül figyelte őt.
Give a little time to me
or burn this out,
We'll play hide and seek
to turn this around,**
Kathleen mindig is példaképként tekintett a lányra, és pontosan ezért. Amit ott tett, az maga volt a csoda. És Kathleen apja sem gondolta ezt másképpen. De nem csak Harryt babonázta meg a lány hangja, o dehogy is... Jason is figyelemmel követte, a lány minden egyes mozdulatát. Niall elképedve nézte az előadást, és egyből összenézett feleségével, aki csak egy bólintással jelezte, hogy ez bizony az, amire mindenki gondol. Louisban most először fogalmazódott meg az, hogy a lánya mire is képes. Hogy mennyire csodálatos is az ő vére.
All I want is the taste that your lips allow,
My, my, my, my, oh give me love,
My, my, my, my, oh give me love,
Harry akarva, vagy akaratlanul is, de ráharapott alsó ajkára, és átadta magát a lány hangjának. Szemei lejjebb vándoroltak, s a lány fedetlen combján állapodtak meg. Több gondolat is megrohamozta a férfi elméjét, aminek valamiért, abban a pár pillanatban nem tudott - vagy talán nem is akart - parancsolni. A lány befejezte az éneklést, és kezét is elemelte a húroktól. Felnézett, és több szempárral is szembe találta magát, de ő csak egyet keresett...a férfiét, akinek a helye már üres volt.



━━━━━━━━━━━━━━━━
*Two Feet - I feel like I'm Drowning című száma
**Ed Sheeran - Give me love című száma

KERESZTAPA ( HARRY STYLES )Where stories live. Discover now