Η ιστορία της γιαγιάς

1.4K 55 5
                                    

~25~

Κάθομαι στο κρεβάτι και απλώνω τα γράμματα γύρω μου, με την περιέργεια ζωγραφισμένη στο πρόσωπό μου. Στον φάκελο δεν γράφει ούτε όνομα παραλήπτη, ούτε αποστολέα, μονάχα αρχικά κάποιου ονόματος υποθέτω, Δ.Π. Αρχίζω από ένα τυχαίο γράμμα που πιάνω στα χέρια μου και το διαβάζω.  

              Αγαπημένη μου Νεφέλη, 

Ουπς! Αυτή η εικόνα δεν ακολουθεί τους κανόνες περιεχομένου. Για να συνεχίσεις με την δημοσίευση, παρακαλώ αφαίρεσε την ή ανέβασε διαφορετική εικόνα.

              Αγαπημένη μου Νεφέλη, 

Ξέρουμε και οι δύο πως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Πρέπει οι γονείς σου να καταλάβουν πως μόνο μαζί μου θα είσαι ευτυχισμένη. Δεν μπορούν να μας χωρίσουν αγάπη μου. Δεν θα τους αφήσουμε. Μόνο που σκέφτομαι πως θέλουν να σε παντρέψουν με άλλον, τρελαίνομαι. Πρέπει να τους μιλήσεις, να μάθουν επιτέλους πως είμαστε ακόμη μαζί και δεν θα χωρίσουμε. Συνάντησε με το βράδυ πριν τις έντεκα. Σ'αγαπώ. 


Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά και χωρίς δεύτερη σκέψη συνεχίζω με το επόμενο γράμμα. Δεν χωράει αμφιβολία πως ο παραλήπτης ήταν η γιαγιά μου, όμως ποιος μπορεί να ήταν ο αποστολέας; Τα διαβάζω ένα προς ένα και σχεδόν όλα, κινούνται στο ίδιο νόημα. Ξεκινούν με γλυκόλογα που με κάνουν να ανατριχιάζω και πάντα στο τέλος υπάρχει σημείο και ώρα συνάντησης, όλα εκτός από ένα. 

                 Αγαπημένη μου, 

Γιατί δεν ήρθες στο ραντεβού μας; Σε περίμενα όλο το βράδυ. Με ανησυχεί η εξαφάνιση σου, τι συμβαίνει; Σε κατάλαβαν οι γονείς σου; Δεν μπορώ να ζω άλλο έτσι, στα κρυφά. Θα έρθω να σε ζητήσω αγάπη μου, ήρθε ο καιρός να μάθουν οι δικοί σου πως ο έρωτας μας θα κρατήσει όσο κι αν προσπαθούν να μας χωρίσουν. Περίμενέ με απόψε. Σε λατρεύω και μου έχεις λείψει. 



Είναι δυνατόν η γιαγιά μου να είχε κάποιον κρυφό δεσμό; Αυτό είναι το τόσο μεγάλο μυστικό που έκρυβε τόσα χρόνια από όλους; Η ώρα έχει περάσει και τα βλέφαρά μου κλείνουν από την κούραση. Έτσι αφήνομαι σε έναν γλυκό ύπνο μέχρι το πρωί. 

Το τανγκό της ΝεφέληςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα