Μου εκλεψε την ευτυχια μεσα απο τα χερια...

582 52 11
                                    

~17~

Έτσι περνούν σαν νερό δυόμιση χρόνια. Η σχέση μου τον Φίλιππο είναι γεγονός και πλέον συγκατοικούμε στο διαμέρισμα του. Η μέρα της αποφοίτησης πλησιάζει και επιτέλους σε εξι μέρες θα κρατώ το πτυχίο στα χέρια μου.

Ο Στέφανος πλέον είναι μια ανάμνηση, μια ιστορία που με πλήγωσε πολύ. Δεν τον έχω δει και δεν έχω νέα του έπειτα από εκείνο το μήνυμα. Τα ερωτήματα δεν φεύγουν λεπτό από το μυαλό μου, μα πλέον έχω προχωρήσει. Έδωσα την ευκαιρία που ήθελε στον Φίλιππο και ζω σε  μια σχέση χωρίς σκαμπανεβάσματα και εκπλήξεις.

Η Μαρία είναι έτοιμη να δώσει πανελλήνιες και είμαι σίγουρη για την επιτυχία της, αν και δεν κάνουμε μάθημα μαζί, γιατί με το φόρτο στη σχολή δεν προλάβαινα τον τελευταίο χρόνο. Βρίσκομαι όμως στο πλευρό της και της δίνω δύναμη. Έχουμε γίνει αχώριστες. Την βοηθώ στο διάβασμα και στον ελάχιστο χρόνο που μας μένει διασκεδάζουμε.

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο σπίτι της και την παρακολουθώ να λύνει τα τελευταία θέματα με προσήλωση. Όταν τελειώνει με κοιτάζει και χαμογελάει.

«Τελείωσα. Έλα να σου πω κάτι που θέλω.» Λέει με δισταγμό.

«Τι συμβαίνει;» Ρωτάω με περιέργεια.

«Γνώρισα κάποιον. Ένα αγόρι.» Λέει με μια ανάσα.
Χαμογελάω έκπληκτη και την βομβαρδίζω με ερωτήσεις.
«Ποιος είναι; Πως είναι; Που τον γνώρισες;»

«Ει μια μια οι ερωτήσεις. Λοιπόν τον λένε Άγγελο και δουλεύει στο μπαρ που πηγα χθες με την Δήμητρα. Είναι όμορφος και γλυκός. Μου ζήτησε το τηλέφωνό μου κα από το πρωί δεν έχει σταματήσει να μου στέλνει μηνύματα.» Λέει με μια ανάσα καθώς χαμογελάει ευτυχισμένη.

«Κοριτσάκι μου! Είμαι τόσο χαρούμενη για σένα...» πριν προλάβω να συνεχίσω το κινητό της κουδουνίζει δείχνοντας της πως έχει μήνυμα. «Αυτός είναι;» Ρωτάω πονηρά.

«Όχι.» Λέει και το χαμόγελο της πλαταίνει. «Ο μπαμπάς μου.» Προσθέτει και τα φρύδια μου σμίγουν.

«Ο μπαμπάς σου; Μα... είναι κάτω.» Λέω μπερδεμένη.

«Τι εννοείς;» Ρωτάει περίεργα.

«Μα τον είδα καθώς μπήκα. Δεν άκουσες το σχόλιο του για τα παπούτσια μου;» Ο Γιάννης με πειραζει συχνά. Είναι πολύ αστείος και έχει μια αύρα που με κάνει να αισθάνομαι άνετα.

«Νεφέλη...» Προσπαθεί να πει με παράξενη έκφραση. «Ο Γιάννης δεν είναι μπαμπάς μου.» μου ανακοινώνει και μένω ακίνητη. Τι εννοει δεν είναι μπαμπάς της;

Το τανγκό της ΝεφέληςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα