-50-

2.9K 118 6
                                    

Noemi Anderson

Byla jsem ráda, že zase spolu budeme trávit trochu času, ty předchozí dny jsem byla s Ritou a někdy s Davem. Pomáhali mi vybrat si vhodné šaty na slavnost, vlastně Dave potřeboval pomoct s oblekem, takže se k nám do party přikradl.
Teď ale vystupujeme z nádherného Lamborghini, které Alex zastavil kousek od jedné budovy. Zřejmě to tu znal docela dobře. Před vchodem do kadeřnictví stála nějaká slečna, která měla dlouhé blond vlasy, modré pronikavé oči, uplé bílé tričko, prsa měla vystrčená jako nějaká štětka, na těch svých dlouhých nohách měla uplé rifle a boty na menších podpatcích. Hned, jak uviděla Alexe, začala se usmívat a mávat na něj. A mně to došlo. To byla kadeřnice. Nasadila jsem strojený úsměv, když jsem se podívala na Alexe, pořád se na ni usmíval.
Nelíbilo se mi to, ani náhodou. Okamžitě se za ní vydal a mě nechal kousek za ním. Kdybych věděla, že to bude taková coura, obleču se lépe. Trochu jsem zrychlila, abych se vyrovnala jeho krokům, ale on je stále prodlužoval, až nakonec objal s pozdravem tu hnusnou, ženskou. Zatla jsem pěsti a s úsměvem přišla k nim. ,,Z tebe vyrostl ale mladý, pěkný muž." Řekla až moc přeslazeným hlasem.
Nechci být jako on, nechci tak vystartovat jako on. Klid, Noe. Jenom klid.
Noemi, klídek, vždyť jste zasnoubení, hlavně nedělej předčasné závěry.

Trochu jsem si odkašlala, čímž jsem na sebe připoutala pozornost těch dvou. Oba byli ode mě o hlavu vyšší, na svoji výšku už jsem si zvykla. ,,Jasmin, tohle je moje nádherná přítelkyně Noemi. Noe, to je Jasmin, úžasná kadeřnice." Řekl s úsměvem a podíval se na mě. ,,Těší mě." Podala mi ruku i s tím svojím přihlouplým úsměvem. Nevěřila jsem jí to. ,,Taky mě těší." Falešně jsem se usmála a stiskla jí ruku.
Jestli se ho ale dotkneš jinde než máš, přísahám, že to nepřežiješ.
Nakonec jsme se vydali dovnitř za ní. Salon byl ale hezký, všechno bylo do bílo červené. Bylo tu už pár lidí, dokonce tu byli i zaměstnání muži, moc do kadeřnictví nechodím, takže je to pro mě něco, když to tak řeknu, nového. Následovali jsme ji až někam dozadu, kde bylo oddělené místnosti.
,,Takže copak vlastně chceš? Jinou barvu..." ,,Ostříhat." Řekl rychle. ,,Aha, opravdu?" Zvědavě se zeptala a pokynula mu, aby se posadil.
,,Budeš pozítří na zámku?" Zeptal se jí. ,,Uhm..ne, zítra jedu pryč, takže, chceš jen upravit před tou slavností." Řekla. Díky bohu. ,,Aha, ano." Usmál se. Jasmin se před něj postavila, prohrábla mu vlasy. Chvíli přemýšlela a pořád si hrála s jeho vlasy. Tohle už se mi nelíbilo. ,,O kolik můžu?" zeptala se ho. Alex ukázal na mě, takže se podívala. ,,Maximálně 3 centimetry." Řekla jsem. Jasmin se uchechtla a pokroutila hlavou. ,,Tak jo, jak je libo, sice bych to možná vzala víc, ale jak chce tvá přítelkyně." Nemám ji ráda. ,,Čím kratší budou, tím víc budeš vypadat starší." Dodala. Nenávidím ji. Je to definitivní. ,,Fajn, dělej si, co chceš." Rozhodila jsem rukama a odešla z té místnosti. Nebudu tam s ní. To bych nedala. ,,Je vždy taková?" Zeptala se Alexe. Tohle jsem ještě slyšela, než jsem si sedla na židli. Dívala jsem se na ostatní, jak jim to jde a přemýšlela, že bych si taky mohla trochu nechat zkrátit vlasy, nebo aspoň konečky. Jedna slečna měla zrovna volnou židli, tak jsem se za ní vydala. ,,Dobrý, mohla bych..." ,,Ou, slečno, samozřejmě, bude mi ctí." Ukázala na židli, tak jsem se na ni usmála a pak se posadila. Rozdělala mi můj drdol a rozčesala mi vlasy. ,,Chtěla bych trochu zastřihnout konečky." Řekla jsem. ,,Jistě, kolik?" Zeptala se mě. Prsty jsem ji ukázala kolik a ona kývla. Pak už jsem to nechala na ní.

Po půl hodině, co mi zkrátila trochu vlasy a postarala se o ně jsem s tím byla spokojená. Alex ještě pořád nic a já byla trochu netrpělivá. Zara, ta kadeřnice, mě nechala na té židli, takže jsem se jen točila dokola a snažila se být v klidu, ale nešlo mi to. Najednou ke mně přišla Zara i s menším úsměvem a skleničkou vody. Podala mi ji, tak jsem ji přijala i s děkovným úsměvem. ,,Jak to, že mě tady v tom městě většina zná?" Zeptala jsem se. ,,No víš, Rita tu u mě byla, takže se to dozvěděl celý salon. Všichni jsme měli radost, tedy kromě ní." Ukázala směrem k místnosti, kde byla Jasmin s Alexem. ,,Vždy měla zálusk na Alexe, pokaždé, když tu přišel to na něj zkoušela, prostě se jí líbila ta moc, kterou on má." Řekla mi Zara. Byla jsem jí vděčná, že mi to řekla, aspoň vím, že si mám na ni dávat pozor, ale díky bohu, nebude na slavnosti. Zara byla milá, hodná a já si ji oblíbila. ,,Ty jsi upírka?" Zeptala jsem se. ,,Ne, já jsem v týmu vlkodlaků." Usmála se na mě. ,,Ty zase čarodějka, že." Uculila se. ,,Správně. A ostatní tady?" Zeptala jsem se. ,,Hm...tak různě." Řekla s úsměvem.

Black wings✔️Where stories live. Discover now