Luku 35 - Säännöt on tehty rikottaviksi, vai mitä?

749 83 25
                                    

Loppu koulupäivä meni ihan normaalisti ja rauhallisesti. Stacy ei tullut luokseni enää kertaakaan ja se taisi johtua siitä, että Zayn ja hänen porukkansa antoi hänelle vihaisia mulkaisuja. Stacy tietää mihin he pystyvät, joten hän päätti suosiolla jättää minut rauhaan. Mikä on todella hyvä. Ehkä jonain päivänä Stacy jättää minut kokonaan rauhaan. Se kyllä taitaa jäädä vain unelmaksi . . .

"Hei, Gabriella!" Kuulen jonkun huutavan nimeäni juuri, kun olen astumassa koulun ovista ulos. Katson taakseni ja näen Ethanin seisovan muutaman metrin päässä. Mutta hän on yksin. Miksi hän haluaisi jutella kanssani kahdestaan? Jään seisomaan paikalleni ja odotan, että poika saapuisi luokseni. Kurtistan kulmiani ja katson poikaa hämmentyneenä.

"Niin?" Kysyn kärsimättömänä.

"Tota..." Ethan aloittaa ja raapii hermostuneena niskaansa, "Ootko sä puhunut Colinin tai Jennan kanssa?"

Ymmärrän sen, että Ethan tietää Colinin nimen sillä ilmeisesti koko koulumme tietää sen, mutta miksi Ethania kiinnostaa olenko puhunut hänen kanssaan? Ja mikä minua ihmetyttää on, että miten hän tietää Jennan nimen. En ole kertaakaan maininnut sitä kenellekkään muulle kuin Zaynille enkä usko, että hän olisi kertonut, koska mitä hän siitä hyötyisi? Ja mihin Ethan edes tarvitsee näitä tietoja?

"Ööh... En?" Vastaan hieman kysyvästi.

"Okei, ei sit mitään", Ethan mutisee ja on jo lähdössä, mutta nappaan hänen ranteestaan kiinni.

"Odota! Mistä sä tiedät ne? Ja miksi mun pitäisi puhua niiden kanssa?" Kysyn.

"Öm, sun kannattaa kysyä Jennalta", Ethan sanoo, jonka jälkeen hän lähtee ulos. Jään hämmentyneenä katsomaan Ethanin loittonevaa selkää, kunnes jossain vaiheessa tajuan itsekin lähteä ulos. Musta auto odottaa minua jo pihalla. Mies, jonka nimeksi paljastui Alex (luin sen takista) moikkaa minulle. Mutisen hänelle jotain takaisin.

Olen koko matkan ajan niin ajatuksissani, että en edes tajua, että olemme tulleet jo kotiin. Alex sanoo sen möreällä äänellä, että olemme perillä. Hätkähdän hänen ääneensä ja nousen vähän nolostuneena autosta. En voi olla ajattelematta sitä mitä Ethan sanoi. Tietääkö hän jotain mitä me muut emme tiedä? En todellakaan aio soittaa Colinille, koska tuskin hän edes vastaisi. Hän on edelleen kateissa ja poliisit etsivät häntä, joten olisin varmasti viimeinen ihminen kenelle hän vastaisi.

En ole puhunut Jennalle sen jälkeen, kun hän lähti Lontoosta. Olisiko nyt vähän outoa mennä puhumaan hänelle? Mitä minä edes sanoisin? Ei Jenna millään voi tietää Ethania, joten en tiedä mitä minun edes pitäisi sanoa.

Äh, niin kuin Zayn sanoi, minä yliajattelen kaikkea ihan liikaa. Enhän voi saada mitään selville, jos en edes yritä selvittää asioita vaan jään miettimään kaikkea mahdollista kuten, että mikä voisi mennä pieleen ja kaikkea muuta turhaa.

Juoksen huoneeseeni ja enää enempää ajattelematta otan puhelimeni ja valitsen yhteystiedoista Jennan numeron. Yritän soittaa hänelle FaceTimessa. On todella epätodennäköistä, että hän edes vastaa, koska voi olla, että Losissa on ilta tai yö. En oikeastaan edes tiedä, koska en ole vieläkään perillä näistä aikaeroista. Jenna kuitenkin vastaa todella nopeasti ja hänen kasvoistaan huomaa, että hän on oikeasti yllättynyt.

"Öh, moi", vastaan kiusallisesti.

"Moi Gabi. Susta ei ookkaan kuulunut pitkään aikaan", Jenna vastaa katkerasti.

"Mä tiedän, äh, sori. Mulla on ollut kiireitä ja no, tässähän tapahtui se Colin juttukin-"

"Siis, mikä Colin juttu?"

"Sä et ole kuullut?"

"En? Mä tiedän vaan, että se on siellä Lontoossa."

"Siis sä et tiedä mitä se teki mulle?"

"EN? Mitä se teki?!"

"Ei helvetti... Se siis kidnappas mut johonkin vitun mökkiin ja piti mut siellä viisi päivää ilman ruokaa tai vettä."

"ANTEEKSI MITÄ? OOTKO TOSISSAS? SANO ET SÄ VITSAILET?"

"Valitettavasti en. Sillä on jotain mielenterveysongelmia ja se sekos siitä kun jätin sen."

"Kyllä mä niistä ongelmista tiesin, mutta en ois ikinä uskonut sen vajovan näin alas... Voi helvetti..."

"Sä tiesit? Mistä lähtien?"

"Siitä kun tutustuttiin?"

"Mitä? Miksi mä en tiennyt?"

"Colin ei halunnut kertoa sulle."

"Eikö se luottanut muhun?"

"Luotti, totta kai. Mutta se ei vaan uskaltanut."

"No just..."

"Sulla oli varmaan jotain muutakin asiaa?"

"Kiva kun luulet, että soitin sulle pelkästään jonkun yhden asian takia."

"Sä soitit mulle sen takia. Mä tunnen sut tarpeeksi hyvin."

"Okei... Joo, kyllä mulla oli asiaa."

"No? Mitä?"

"Mä tiedän, että tää on ihan tyhmä kysymys, mutta tunnetko sä Ethan Vancen?" Kysyn ja huomaan heti, että Jennan kasvot muuttuvat erilaiseksi, "Eli sä tunnet! Miten helvetissä?"

"No, tota, joo... Mutta se on ihan helvetin pitkä tarina ja tavallaan mä en voi kertoa."

"Tavallaan et voi kertoa? Mistä lähtien et oo voinut kertoo asioita sun parhaalle kaverille?"

"Okei, mä en saa kertoa!"

"Aha... Kai sä oot tietoinen et se on se kusipää ketä löin turpaan?"

"Onko? En ollut! Se tekee täst vaan hauskempaa."

"Joo, no ihan sama, kuitenkin se käski mun puhuu sunkaa jostain."

"Ainii... Öh... Mitä sun ja Zaynin välillä on?"

"Mitä? Ei mitään, kui?"

"Sä punastuit. Teillä on siis jotain? Ei oo pakko kertoo enempää, mut nyökkää jos teil on jotain", Jenna sanoo. Tietenkin nyökkään, koska minun on ihan turha edes yrittää valehdella Jennalle, koska hän huomaa sen heti.

"Se saattaa olla ongelma."

"Kui...?"

"Sori, mä en ehdi selittää. Äiti huus mua syömään. Mee kattoo meidän koulun nettisivut niin saat selville. Oot rakas!" Jenna sanoo ja lopettaa puhelun. Okei, tuo oli ehkä hämmentävin ja oudoin puhelu mitä olemme ikinä käyneet.

Otan Applen läppärini yöpöydältä ja avaan sen. Menen koulumme (Los Angelesin koulun siis) nettisivuille. Heti etusivulle tulee joku uusi juttu. Sydämeni jättää muutaman lyönnin välistä, kun näen sen.

"Tässä olisi muistutuksena säännöt jota vaihtovuotena pitää totella. Perehtykäähän niihin kunnolla ettei virheitä pääse syntymään", luen ääneen. Olenko rikkonut nyt jo jotain sääntöä vai miksi Jenna käski minun katsoa tämän?

"1. Tottele isäntäperhettäsi", no eiköhän kaikki tajua tämän.

"2. Käyttäydy koulussa esimerkillisesti. Edustat kuitenkin meidän koulua."

Blaa, Blaa, Blaa. Joo joo, kaikki tietää noi! Jatkan sääntöjen lukemista ja viimeinen sääntö saa sydämeni melkein pysähtymään.

"10. Älä seurustele isäntäperheesi muiden lapsien kanssa. Vaihtovuosi voidaan keskeyttää jos näin käy."



Mitenköhän Ethan tuntee Jennan?🧐

Could You Stay? | Zayn Malik | VALMIS حيث تعيش القصص. اكتشف الآن