Explicatii

2K 115 33
                                    

Stiu ca data trecuta v-am tinut in suspans , asa ca ma voi revansa cu capitolul asta destul de lung , zic eu. Nu va mai retin pentru ca mi-e frica c-o sa ma bateti. Spor la citit :*

-Pai... Uite , probabil va fi greu sa intelegi asta , Sasuke , dar Madara e nebun. Nebun dupa putere. Nu ti-am spus pana acum pentru ca nu mi s-a parut important , e doar un detaliu mic , ceva care nu cred ca te-ar fi interesat prea mult avand in vedere ca...

-Spune odata, tipa Sasuke incordand o mana in aer , in directia fratelui sau.

E clar ca Itachi stia bine ce vorbeste. Stiam ca unchiul lor e ciudat. Mama mi-a zis sa ma feresc de el , nu stiu de ce , dar a insistat sa fac asta.

-Madara a otravit clanul , Sasuke , spune Itachi incet , plecand capul.

-Asta ti se pare tie un mic detaliu?! tipa Sasuke uimit. Cred ca glumesti!

Iar se instalase o liniste suprema.Itachi a luat o gura de aer, ii era greu sa vorbeasca si totusi a contiunuat: Mama a stiut , de asta a dat copilul , era prea mic si firav ca sa se poata lupta cu manipulatorul ala.

-Cum i-ai spus?! se amuza putin Sasuke . Vedeam ca e nervos , dar incerca sa ascunda asta. El nu-si expune niciodata sentimentele , de ce ar face-o acum? !

- Probabil tii mainte "virusul" care a infestat mai bine de jumatate din clan. Ei bine Madara a facut-o. Intentia era sa preia controlul de la tata care ar fi murit otravit. A obtinut ce a vrut. Dar trebuia sa scape si de mama si de noi. Eu am plecat sa studiez si am renuntat la mostenire , iar tu ai fost pus sub protectia satului. Eu sunt singurul care stie asta.Singurul care stia despre otravire, tocmai din acest motiv nu i-am acuzat niciodata pe parintii Sakurei. Cand am fost la clinica , am vrut sa vorbesc cu mama ei pentru ca ne intelegem foarte bine. Ea mi-a prezentat copilul.Nici eu nu stiam de el, pana atunci. M-a informat de asemene ca are probleme frecvente cu sanatatea din cauza ca mama avea otrava in sange in timpul sarcinii. Trebuie sa il protejam si sa-i creem conditii prielnice. Despre asta vom vorbi maine, termina Itachi cu o voce joasa de parca nu ar mai fi avut putere sa spuna nici macar un cuvant. A iesit din camera si a inchis usa fara sa faca zgomot.

Sasuke se uita in gol. Nu intelegea nimic. Parca nici nu voia sa asculte. Strangea pumnul , era derutat , a pus mana pe vaza care se afla pe noptiera. Stiam ce urma , asa ca l-am luat de umar si am incercat sa-l linistesc. Si eu eram confuza , dar el... Unchiul lui a omorat atatia oameni si doar Itachi stia?! Nu pot sa cred! Tipul cu codita a iesit din camera si ne-a urat somn usor , probabil din cauza ca noaptea oricum nu mai putea fi buna...

A trecut puțin timp . Era 3 noaptea . Sasuke statea tot la marginea patului sustinandu-ai capul cu ambele maini. Era o liniste deplina si lumina era stinsa. Intunericul care invaluia camera era spart de cateva raze de luna.Sasuke nu suporta lumina dupa cate am observat , deci a tras draperia. Se auzea un greiere. Toti dormeau si eu incepusem sa-mi fac griji pentru Sasuke. Intr-un final s-a trezit din transa si m-a luat in brate .S-a asezat in pat langa mine. M-am cuibărit langa el si dimineata m-am trezit singura .

Am coborat in living . Aici sunt Hinata si Naruto care isi zambesc , isi fura saruturi scurte , se joaca cu mâncarea (cred ca inca nu a trecut efectul drogurilor) . Amandoi erau foarte euforici. Au aparut si Itachi cu Sasuke care aduceau briose , cornulete si ceai. Pe masa mai sunt și alte bunatati , dar nimeni nu prea manca nimic. Fratii s-au asezat la masa. Sasuke a incrucisat degetele , si-a pus coatele pe masa si si-a lasat capul pe maini ganditor. Itachi privea in gol , pe geam. Erau distrasi si linistea asta ma scoatea din sarite. Parca se instalase adanc in inima mea un sentiment de frica si ,  asemeni sentimentelor pentru Sasuke, nu putea fi inlaturata. Brunetul s-a ridicat brusc si a parasit incaperea. Pana ca si cei doi soti Uzumaki taceau din gura. Insa Naruto , care parea foarte deranjat de faptul ca linistea pusese stapanire pe noi a tipat un energic "Pofta buna" si desigur ca nu s-a multumit cu atat:

Konoha high schoolUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum