[3.] - @MalekenKidham

259 20 2
                                    

Jméno: @MalekenKidham

Počet sledovatelů: 779 (15. 2. 2018)

Díla: Arch Enemy – Za svým snem, Navždy a už nikdy, Zrcadlo, Loveni, Měl oči pro jinou, Hraničářův učeň – Příliš známá chuť jedu, Jiná, Legion of The F.E.A.R. #cz, Legion Of The Black – dodatky, Legion Of The Black #cz, Pomsta NO2, Nezvratný osud, Morová epidemie, Píseň hrotu – Dodatek, Píseň tětivy, Píseň čepele

A teď už rozhovor! :)

1. Zeptám se na nejzákladnější otázku – Jak ses o Wattpadu dozvěděla?

O Wattpadu jsem se dozvěděla už na základní škole, kde byl velkou senzací, což samo o sobě znamenalo, že jsem se mu vyhýbala velkým obloukem. Až na střední mě moje kamarádka - jedna ze zdejších autorek - přesvědčila, abych si založila účet a začala psát. Za to, že jsem tady, tedy vděčím svojí nejlepší kamarádce.

2. Každý nějak začíná. Jaké jsi měla začátky ty?

Začátky byly poněkud, no, zvláštní. Už kvůli tomu, že jsem od první publikované kapitoly za sebou měla několik čtenářů, jednalo se převážně o mé spolužáky, poněvadž můj první příběh se odehrával na naší škole, v naší třídě a postavy byly kopiemi právě mých spolužáků.

3. Napsala jsi hodně knížek. Jaké bylo psaní knížky Měl oči pro jinou?

Měl oči pro jinou je pro mě osobně hodně silný příběh, za jehož vznikem stála nepříliš příjemná reálná situace s nevalnými následky. Příběh jako takový byl spíš jen pokus o shortstory, způsob, jak se vypsat a jak ze sebe dostat negativních emoce. Raritou pro mě byl a stále je i z toho důvodu, že jsem ho měla napsaný celý za jeden večer. A přestože se k němu vážou ne příliš příjemné vzpomínky, čas od času sama sebe přistihnou, že si ho pročítám.

4. Existuje mnoha žánrů knih. Jaký se ti píše nejlépe?

Dobrá otázka. Když jsem byla mladší, ještě dřív, než jsem o Wp vůbec slyšela, se mi nejlépe psala fantasy. Čím jsem starší a čím víc toho mám ze spisovatelského hlediska za sebou ale mnohem spíš tíhnu k teen fikcím či romancím, zkrátka příběhům, jenž by se mohly odehrávat ve skutečnosti, v reálném životě.

5. Hodně lidí má vzor. Máš nějaký vzor i ty?

Vzor? Bez toho by to nešlo (= Mým vůbec prvním spisovatelským vzorem nebyl nikdo jiný než Michaela Burdová. Byla to vlastně ona a její knížky, kdo ve mně probudil odhodlání stát se spisovatelkou, byť amatérskou. Když se poté objevila i tady na Wp a odpověděla mi na komentář, byla jsem neskutečně šťastná (= Jak šel čas, objevovala jsem nové spisovatele a paradoxně důvod, proč jsem se dostala ke svému vůbec největšímu spisovatelskému vzoru a zároveň nejoblíbenějšímu spisovateli úzce souvisí s tím, co stálo za vznikem MOPJ. Zkrátka, odhodlala jsem se pustit se do díla Jiřího Kulhánka a ještě před dočtením první jeho knihy, která mi přišla do rukou, mě absolutně pohltil. Kulhánek se stal mým spisovatelským nejen vzorem, ale i Bohem.

6. Co bys radši? Coca-Colu nebo Pepsi?

Kdyby byla možnost, volím Kofolu, z tohoto výběru však vítězí Coca-Cola (=

7. Uvažovala jsi o vydání své knížky, popř. napsat do nakladatelství?

O vydání knihy uvažuji už delší čas, ovšem žádná z již dopsaných podle mého názoru není dost kvalitní, aby ji ne vydavatelství byť i jen dočetli. Momentálně mám však rozpracovaných pár věcí, u nichž do budoucna doufám ve velké věci.

8. Cenu Wattys by chtěl asi každý. Jak ty jsi reagovala, když tvá knížka Píseň čepele dostala cenu Wattys2016?

Wattys2016 pro mě byl nedosažitelný cíl. Se svými příběhy jsem se přihlásila vlastně jen proto, že jsem neměla co ztratit. První reakce, když mi přišlo vyhodnocení? Odmítala jsem tomu uvěřit, rozklepaly se mi ruce, teplota mojí krve jako by klesla o několik stupňů a dostala jsem hlad. To byla moje bezprostřední reakce. Až když mi členové rodiny potvrdili, že tu zprávu, to vyhodnocení vidí taky, že to není halucinace, přiznala jsem si, že to tak opravdu bude. Byla jsem neskutečně šťastná, byl to pro mě důkaz, že mám na to dosáhnout se svými příběhy něčeho víc.

9. Jak už jsem zmínila, máš již hodně knížek. Plánuješ nějakou novou?

Novou knížku? Plánuju mraky nových knížek! Poslední sčítání konceptů v říjnu odhalilo číslo 152 konceptů a od nového roku přerostlo hranici dvou set. Čtenáři se rozhodně mají na co těšit (=

10. Kdybys měla 3 přání, co by sis přála?

Tak tohle je vskutku těžké. Ne jen si promyslet, co stojí za to si opravdu přát, ale vybrat i jen ty tři nejdůležitější věci. Ovšem, pokud se přání vysloví, rapidně se tím snižuje možnost, že se splní, takže si je radši nechám pro sebe (=

11. Existuje spousta knížek. Jaká je tvoje nejoblíbenější?

Jen jedna? Těžká volba, hodně těžká volba. Momentálně u mě vítězí asi Vyhlídka na věčnost od již zmíněného Jiřího Kulhánka.

12. Co by jsi vzkázala svým čtenářům?

Svým čtenářům bych rozhodně chtěla poděkovat. Pro autora není nic povzbudivějšího než odezva, ať už v podobě komentářů, hlasů, nebo i jen přečtení. Bez svých čtenářů bych se nikdy nedostala tam, kde jsem. Pouhé díky nedokáže vyjádřit vděčnost, kterou cítím, protože jsou to právě mí čtenáři, kteří mě posouvají dál. DĚKUJU VÁM!

13. A otázka na závěr – Co bys poradila začátečníkům tady na Wattpadu?

Rozhodně se nevzdávejte. Začátky bývají to nejtěžší a i když hned nebudete mít skupinu čtenářů a sledovatelů, neznamená to, že nemůžete uspět. Neberte ohledy na ty, kdo vám říkají, že na to nemáte, pište. Pište pořád, kde vám to čas dovolí. Pište, pište, pište. Pište jak chcete, o čem chcete a o kom chcete. A hlavně se toho nebojte. Protože k čemu jinému je strach než k tomu, aby nás omezoval a držel od věcí, co chceme dělat?

Já moc děkuji MakelenKidham za rozhovor. Hrozně mě těší, že je můžu s někým dělat. Doufám, že vás rozhovory baví. Do komentářů mi pište, s kým dalším mám udělat. Mějte se a ahoj! :)

-Barbara123

[UZAVŘENO] Rozhovory se SpisovateliМесто, где живут истории. Откройте их для себя