Bir Demet Hikmet

39 9 2
                                    

Ebu Zer(ra) rivayet etmiş ki,
Resûlullâh (sav) yüce ALLÂH(cc)'tan şöyle aktarmıştır:
✴"Ey kullarım! Ben zulmetmeyi kendime haram kıldım. Onu sizin aranızda da haram kıldım. Birbirinize zulmetmeyiniz.
✴Ey kullarım! Doğru yola ilettiklerim hariç, hepiniz sapmışsınız. O halde benden doğru yola iletilmeyi dileyin ki sizi doğru yola ileteyim.
✴Ey kullarım! Benim doyurduklarım hariç, hepiniz açsınız. Sizi doyurmamı benden isteyin ki, sizi doyurayım.
✴Ey kullarım! Benim giydirdiklerim hariç, hepiniz çıplaksınız. Sizi giydirmemi benden isteyin ki sizi giydireyim.
✴Ey kullarım! Siz, gece gündüz günah işlersiniz, bense bütün günahları bağışlarım. Benden bağışlanma dileyin ki, sizi bağışlayayım.
✴Ey kullarım! Siz, asla bana zarar verecek düzeye ulaşamayacağınız için Bana zarar veremezsiniz ve asla Bana fayda verecek düzeye ulaşamayacağınız için de Bana fayda da veremezsiniz.
✴Ey kullarım! Sizin öncekileriniz ve sonrakileriniz, insanlarınız ve cinleriniz en muttaki bir adamın kalbi üzere olsanız dahi, bu, Benim mülküme bir şey katmayacaktır.
✴Ey kullarım! Sizin öncekileriniz ve sonrakileriniz, insanlarınız ve cinleriniz en günahkar bir adamın kalbi üzere olsanız dahi, bu, Benim mülkümde bir şey eksiltmez.
✴Ey kullarım! Sizin öncekileriniz ve sonrakileriniz, insanlarınız ve cinleriniz bir yerde toplanıp, benden isteseniz ve ben de her insana istediğini versem, bu, benim katımdakinden bir eksilmeye yol açmaz, ancak bir iğne denize daldırdığı zaman onda ne kadar eksilmeye yol açarsa, o kadar eksilme olur.
✴Ey kullarım! Sizin amellerinizi sayıp kaydediyorum. Sonra onların karşılığını eksiksiz bir şekilde veririm.
💥Dolayısıyla hayırla karşılaşan, Allâh(cc)'a hamdetsin. Bundan başka bir şeyle karşılaşan da kendisinden başka kimseyi kınamasın.

BİR OKU BİN DÜŞÜNWhere stories live. Discover now