Zikrin Fikirdeki Önemi

53 7 5
                                    

Talep Edilmedikçe Anlatmayın,Talep Olmadıkça Devam da Etmeyin.
Talep Edilmezse ve Talep Olmazsa Karşınızdaki Kişi Sizinle veyâ Anlattığınızla İlgilenmiyor Demektir. Sizinle veyâ Anlattığınızla İlgilenmeyen Kimse Küllüm Haksız ve Yanlışta da Olsa ve Siz de Küllüm Haklı ve İsâbet Üzere de Olsanız Başarıya Ulaşamazsınız. En Fazla Başarıya Ulaşmışsınız Gibi Size ve Anlattıklarınıza Sırf Sizden ve Anlattıklarınızdan Kurtulmak İçin Sesli ya da Sessiz Onay Verir Ama Aslen Başarıya Ulaşamamışsınızdır. Bununsa Kimseye Yararı Yoktur.

İnsanların da Bir Şeyi Talep Edebilmeleri İçin, Talep Edecekleri Meseleden Kalplerinde Bir Cüz Bulunmalıdır. Kalplerinde Varsa Ne Âlâ, Yoksa Yoktur. Bulunan O Nokta Kadar İlgiyi Bir Tohum Gibi Düşününün, Herhângi Bir Şeyin Tohumu Gibi. Eğer Var ise Anlattıklarınıza Karşı Kayıtsız Kalamaz. Böyle Bir Durumda Size Bulut ve Anlattıklarınıza da Yağmur Gibi Kulak Kesilecektir. Çünkü Kalbinde Bulunan Tohumu Anlattıklarınızla Filizlendirecek ve O Kimseyi Heyecana Getireceksinizdir. Hangi Açıdan Düşünürseniz Düşünün; İster Hidâyet İster İlân-ı Aşk, İster Takvâ İster Çok Kazanmanın Yolları Olsun, Ne Olursa Olsun. Kişinin Kalbinde Ne Varsa Onu İşitmeye İhtiyacı Var.

Isrârcı Olmaksızın Bir Kez Deneyin, Eğer Anlattıklarınız İşe Yarıyorsa Devam Edin, Eğer İşe Yaramıyorsa Bırakın, Konuyu Değiştirin. Çünkü Bâzı Durumlarda Bâzı Şeylerin Tohumu da Kalbe Sonradan Atılır; Aslında Sonradan Atılmaz, Vardır da, Yağmurun Ulaşamayacağı Kadar Derindedir yahût da Üzeri Sert Kayalarla Kaplıdır. Isrâr Ederseniz Yani O Tohum Olsun Olmasın, Yağmur Yağdırmaya Devam Ederseniz Karşınızdakinin Kalbinde Suyun Birikmesine ve Sonunda Sular Seller Misâli Taşmasına Sebep Olursunuz ve Bir Kere Taşırır iseniz, Bir Daha Şansınız da Olmayabilir. Bu Yüzden İhtiyâtlı Olun, Dinlemek İstemeyene Isrârla Anlatmayın. Eğer Dinlemek İstemeyene Isrâr Etmezseniz, Yağdırdığınız Yağmurun Ulaşabileceği Bir Tohum (Hedeflediğinizin Tohumu) Bulunmasa Dahi Karşınızdakinin Hiç Değilse Saygısını, Güvenini ve Hattâ Sevgisini Kazanırsınız ki, Bu Bile Bâzı Durumlarda O Kimsenin İnsâfa Gelmesine Vesile Olur.

Gizli ve aşikâr kimler okuyur, kimler takip ediyor bizi, bizde biliyor değiliz.Ancak bilmek ve de talep üzerine yoğunlaşmak hem bize hemde siz okuyucularımıza daha faydalı oluruz kanaatindeyiz
Insanlık nankörlük ile kölelik arasında sıkboğaz konumda ve de bildiğini dahi idrâk olunmamış vaziyette. Hâl böyle iken, durumun vehametine nazaran küçük adımlar atmak elzem gelir bizlere.
Duâ ile Selâmetle...

BİR OKU BİN DÜŞÜNWhere stories live. Discover now