Bir Kısım Şeytânlar

688 7 10
                                    

Rivâyete Göre Cenâb-ı Hakk, Her İnsan Yaratınca Onun Karşılığında Bir de Şeytân Yaratacağını Buyurmuştur. Her İnsanın Muhakkak Bir Şeytânı Vardır. Her İnsan, Şeytânına Yakındır. Onların da Erkeği, Dişisi Vardır. Üreme ve Çoğalma Şekli Diğer Canlılarda Olduğu Gibidir. Şeytânın Birtakım İsimler Altında Çocukları Vardır ve Onların Değişik Yerlerde Değişik Görevleri Vardır.

❛Lakıs❜ ve ❛Lehhan❜ Adındaki Şeytânlar Namaz Kılan, Abdest Alan ve Din Hizmetlerinde Bulunan İnsanlar Arasında Bulunur ve Onların Akıllarını Çelmeye Çalışırlar. ❛Heffaf❜ Adındaki Şeytânlar Kırda, Bayırda Dolaşır ve Oralarda Bulunanların İçine Şüpheler Salıp Akıllarını Çelmeye Çalışırlar.

❛Müre❜ ve ❛Zelenbur❜ Adındaki Şeytânlar Çarşı, Pazar ve Sokakları Dolaşır, Oradaki İnsanların İçine Vesvese Verir ve Akıllarını Yanlış ve Günâh Olan Şeylere Kaydırmaya Çalışırlar. ❛Büter❜ Adındaki Şeytânların Görevi, İnsanları Birbirine Düşürmek, Onları Birbirleri ile Çekiştirip Vurdurmak, Kırdırmak, Yaka Paça Yırttırmak Gibi İşleri Yaptırmak İçin İnsanlar Arasında Çaba Sarf Ederler.

❛Ebyaz❜ Adındaki Şeytânlar En Şerlileri Olup, Daha Çok Allah’a Yakın İnsanların Peşine Düşerler. Peygamberlere Bile Fenâlık Yapmak İsteyen Şeytân Soyu Onlardır. O Şeytânların Bir Gözü Kördür. Bu Şeytânlar Erkek ve Kadınların Zina İçin İçlerine Girer ve Gönüllerini Çelmeye Çalışırlar.

❛Dâsim❜ Adındaki Şeytânlar, Evine Selâmsız ve Besmelesiz Girip Çıkan İnsanların Karı-Koca ve Ailenin Diğer Fertleri Arasına Vesvese Vermeye Çalışırlar ve Onları Münakaşaya Tutuşturarak Yuvanın Dağılması İçin Çaba Gösterirler. Besmele Çekmeden Bir Şey Yiyen ve İçen İnsanla Birlikte Yer ve İçerler. Yiyecek Şeylerin İçerisine Kusar ve Tenasül Uzuvlarını Batırırlar.

Bir Kimse Besmele Çekmeyi Unutup Evine Girse ve Evde Huzur Kaçıracak Bir Şey Görse:
“Dâsim, Dâsim Eûzü Billâhi Mink!”
Yani: “Dâsim, Dâsim. Senin Kötülüğünden Allah’a Sığınırım!”
Demelidir. İblisin Evlâdlarından Bir Cinsinin Adı da ❛Batus❜tur. İnsanlar Arasında Dolaşarak Yalan Haber Yaymaya Çalışırlar. Böylece Bir Kısım İnsanları O Yalan Haberlere İnandırarak Gönüllerini Gerçek Olmayan Şeylere Kaydırırlar.

❛Akbez❜ ❛Emhem❜ ve ❛Tartaba❜ Adlı Şeytân Cinslerinin Yanında ❛Nükas❜ ❛Gaylan❜ ❛Kataribe❜ ❛Can❜ Gibi Cinsleri de Vardır. Bunların Dışında da Daha Başka Ad ve Cinste Şeytân Evlâdları Bulunur. Bunların Tamamının Görevi, İnsanların Aklını Yanlış Tarafa Kaydırıp, Onları Suçlu Duruma Düşürmektir.

[Hayatül Hayevan]

BİR OKU BİN DÜŞÜNWhere stories live. Discover now