Koskoca"Yalan"

36 6 5
                                    

...

"Beni olduğum gibi kabul et" cümlesi neden büyük bir yalandır, hiçbir şekilde mümkün olamayacak uçuk bir hayaldir?
Çünkü;bin türlü insan var, herkesin acayip huyları, takıntıları, korkuları, sevdikleri, sevmedikleri, uğruna canını vereceği, umrunda olmayacakları, herkesin listesi ayrı, yani herkesin karakteri farklı. Hem de sanıldığından çok çok farklı. Sen alacaksın iki tane birbirinden delinin dibi kadar farklı iki insanı, hadi siz evlendiniz şimdi, yaşayın bakalım bir arada diyeceksin. oldu !..

Tabiî ki anlaşmazlıklar olacak, hem de anlaşılan, ortak noktalardan çok çok daha fazla, çelişen, çakışan, uymayan karakter özellikleri olacak. Peki bu iki insan nasıl yaşayacak yıllarca birlikte, üstelik, çocuk, çocuklar yapacak, ve onlara bakacaklar falan?
imkânsız gibi görünüyor değil mi ! Ancak bir koşulla imkanlı olabiliyor ama bu "çarpık ilişki"; adına ister TAVİZ de, ister FEDAKARLIK de, ister GERİ ADIM ATMAK de, ne dersen de, bir yerde biri, ötekinde diğeri ANLAŞMA yoluna gidecek. Ister taviz verir ister geri adım atar,ister kendini yok sayar geçici bir süre için,ama bir anlaşma olacaksa,birinin DİRENMEKTEN VAZGEÇMESİ gerekiyor.

Tabiî bu sürekli birinin yapacağı birşey değil, bir seferinde biri, diğerinde öbürü. Yani ilişki de bir "hep benim dediğim olacak" manyaklığı yaşanMAmalı. işte tam da bu yüzden, kimse kimseye korku salaMAmalı, hissettireMEmeli. yoksa çöker, yürümez, sürekli ezilen bir taraf olamaz. O zaman evlilik bir cehennem hayatından, katlanılan bir işkence olmaktan başka bir şey olmaz. Ne yani, özgür ve mutlu bir insandım, evlendim, birden köle oldum öyle mi !... YEMEZLER.

BİR OKU BİN DÜŞÜNWhere stories live. Discover now