💎Hûrîler💘

198 12 2
                                    

Hûrîler💎Orada Yaratılmış Cennet Kızlarıdır👀. Bunlar Çok Güzel ve Çok Sevimlidirler. Hûrîlerin Yüzleri Ak ve Nûrludur. Saç Örgüleri Siyah Nûrdandır. Mü'minler Cennete Girip Evlerine Yerleştikleri Vakit, Her Evin İçerisinde Yetmiş Bin Taht ve Her Tahtın Üzerinde Yetmiş Döşek ve Her Döşeğin Üzerinde Bir Hûrî Bulurlar. Her Hûrînin Üzerinde Yetmiş Hulle Olduğu Hâlde Bu Elbiselerin Üzerinden, Hûrîlerin İlikleri Görünür. Hûrîlerin Yalnız Mendilleri Bütün Dünyâya Bedeldir.

Hûrîler Nûrdan Olduklarına Göre, Onlara Sarılıp Öpüşmek Nasıl Mümkün Olur Dersen, Tefsir-i Kebir'de Anlatıldığı Gibi, Bunlar Katı Nûrdandır. Onun İçin Hem Kucaklanır ve Hem de Öpülür. Allahû Teâlâ Hazretleri Her Şeye Kadirdir. Her Birinin Yetmiş Kat ve Ayrı Renkte Elbisesi Olur ve Her Saat Elbiseler Yetmiş Ayrı Renge Girer. Erkekler ve Kadınlar Kendi Yüzlerini, Birbirinin Yüzlerinden Görürler. Saç ve Kirpiklerinden Başka Kıl Yoktur. Cennet Kadınları Hakkında Allahû Teâlâ Hazretleri, "...Dul ve Bâkireler..." Buyurmuştur.

Ebû'l-Leys'in Anlattığına Göre, Dul ve Bâkirelerden Murâd, Allahû Teâlâ Hazretlerinin, Rasül-u Ekrem Aleyhisselâtû Vesselâm Efendimize Cennette Vereceğini Va'd Ettiği Fir'avnın Karısı Âsiye ile Îsâ Aleyhisselâm'ın Annesi Hazreti Meryem'dir. Âsiye Dul, Meryem ise Bâkiredir. Bir Rivâyette Cennet Ehline Beş Yüz Hûrî Verilecektir. Cennette Öyle Ağaçlar Var ki, Bunların Dallarında Gümüşten Çıngıraklar Vardır. Hakk Teâlâ Hazretleri Arş'ın Altından Bir Yel Estirir ve Bu Çıngıraklardan Çeşitli ve Zevkli Nağmeler Çıkar. Bunlar O Kadar Zevklidir ki, Dünyâda Bir Kez İşitilse, Herkes Bîhuş Olup Yerlere Serilirlerdi.

Begâvî Tefsirinde Anlattığına Göre, Cennette Öyle Ağaçlar Var ki, Bir Adam Bir Musiki Dinlemek İstediği Vakit, O Ağaçlara Emreder, Ağaçlar Saz ve Cazları ile Harekete Geçerek Çeşitli Nağmeler Çıkarırlar ve Adam Musiki İhtiyacını Böylelikle Giderir.

Aleyhisselâtû Vesselâm Efendimiz, "Cennette Irmaklar ve Irmakların Kenarında Bekleyen Zaferandan Yaratılmış Hizmetçiler Vardır. Bunların Her Biri Yetmiş Çeşit Ses ve Makam İçerisinde Tesbih Ederler. Ayrıca Hûrîlerin Her Birinin Sesi, Davud Aleyhisselâm'ın Dünyâdaki Sesinden Daha Güzeldir. Bunlar Birbirlerine, "Sen Kiminsin; ya Sen?" Diye Sorarlar. Birisi, "Ben Sabah Namazını Cemaâtle Kılanınım." Der ve Diğeri de Buna Benzer Şekilde Söyler." Buyurmuştur.

Yine Rasül-u Ekrem Aleyhisselâtû Vesselâm Efendimiz, "Allahû Teâlâ Hazretleri Cennette Kızıl Yakûttan Yetmiş Bin Şehir Yaratmıştır. Her Şehrin İçerisinde Ak İnciden Yetmiş Bin Ev Yaratmıştır. Her Evin İçerisinde Yeşil Zebercedden Yetmiş Bin Taht Yaratmış ve Her Tahtın Üzerinde Hûrîlerden Bir Kız Oturur." Buyurmuştur. Aleyhisselâtû Vesselâm Efendimiz, "Bu Şehirler Kimindir?" Diye Soranlara, "Beş Vakit Namazı Cemaâtle Kılanlarındır." Buyurmuştur.

Aleyhisselâtû Vesselâm Efendimize, "Allahû Teâlâ Hûrîleri Nereden Yarattı?" Diye Sordular. Rasül-u Ekrem Aleyhisselâm, "Ayaklarından Dizlerine Kadar Miskten, Dizlerinden Karınlarına Kadar Anberden ve Karınlarından Başlarına Kadar da Kâfurdan Olmak Üzere Üç Şeyden Yarattı. Kirpiklerini de Siyah Nûrdan Yarattı." Buyurmuştur. Nitekim Allahû Teâlâ Hazretleri, "...İşte İyilikler Onlaradır..." Buyurmuştur.

Yine Rasülullah Aleyhisselâtû Vesselâm Efendimiz, "Her Müslüman'ın Çeşitli Hayırları ve Her Hayrı İçin de Cennette Bir Çadırı ve Her Çadırın İçerisinde de Yakût ve Mercana Benzeyen Bir Hûrîsi Vardır. Her Çadırın Dört Kapısı Vardır ve Her Kapıdan Allahû Teâlâ Hazretleri Tarafından Her Saat Çeşitli Armağan ve Hediyeler Gelir." Buyurmuştur.

Yine Nâkledildiğine Göre, Rasülullah Sallallâhû Aleyhi ve Sellem Efendimiz Buyurmuşlardır ki, "Cennette Hûrî Adını Taşıyan Birtakım Kızlar Vardır. Bunların Etrâfında Yetmiş Bin Câriye Dolaşır. Bu Hûrîler, "Biz Dünyâda Emr-i Ma'rûf ve Nehy-i Anil Münker Edenlere Aidiz." Derler.

Yine Nâkledildiğine Göre, Cennet Üzerine Bir Bulut Gelir ve Hûrî Kızlarını Yağmur Gibi Cennet Halkına Yağdırır. Nitekim Allahû Teâlâ Hazretleri, "Katımızda Daha Fazlası da Vardır." Buyurmuştur.

Burada Dikkat Edilecek Bir Cihet, Dünyâ Kadınlarından Dindar Olanların da Bu Hûrîler Meyânında ve Belki Bunlardan da Üstün Olduklarını Bilmektir. Bunlar da, Erkekler Gibi Cennetin Bütün Zevklerinden İstifâde Ederler. Her Erkeğin Dünyâ Kadınlarından İki Kadını Olacaktır. Bunlar, Hûrîlerden Daha Üstün Mevkidedirler.

[Envârü'l-Âşıkîn]

Hakkında Sürekli Konuşulan ya da Tartışılan Birkaç Hususta Önemli Nottur:

1. "Erkeklere Hûrî Var da Bize Nuri Yok mu?" Diye İtikadı Bozuk veyâ Sallantı da Olan Birtakım Kadınlar Sürekli Veryansın Yapmaktadırlar. Nefs On Kısımdır, Biri Erkekte ve Dokuzu Kadındadır. Cennette Herkese Nefsinin (Canının) En Çok Arzu Ettiği Şey Verilecek Olmasından Sebep, Erkeklere Hûrîlerin Verilecek Olması Son Derece Doğaldır.

2. Dünyânın Mihnet, Eziyet ve Cefâlarına Katlanan Kadınlar, Cennette Yaratılan Cennet Kızlarından, Yani Hûrîlerden Hem Güzellik Hem de Makam Bakımından Daha Üstün Olacaklardır.

3. Bir de Eski Eserler ile Yeni Eserler Arasında ve Bunların Muhteviyatında Bulunan Bilgiler Açısından Bâzı Farklılıklar Vardır. Bunlar Önemli Farklılıklardır ve Lâkin Bu Farklılıkların Müsebbibi Konumunda Bulunan Müellifler Kimi Zaman Bilerek ve İyi Niyetle ve Kimi Zaman da Art Niyetli Birtakım Tercümanlar ya da Yayınevleri Tarafından Bilerek ve Kötü Niyetle Ortaya Konmaktadır. Buna Misâl Getirecek Olursak Eğer, Âdem Aleyhisselâm'ın Cennetten Çıkarılmasının Vesilesi Hazreti Havva Anamızdır. Evet, Elbette Allah Takdir Etmiş ve Böyle Dilemiştir Ama Vesile Havva Vâlidemizdir. Ancak Konuyu Anlatan Birçok Eserde Bu Konuya Detaylı Olarak Değinilmez. Çünkü Kaleme Alan Müellifler Bilirler ki, Eğer Konuyu Tüm Çıplaklığıyla Yazacak Olsalar, Câhil ve Densiz Erkeklerin Birçokları Kadınları Haksız Yere İlgilerinin Olmadığı Birtakım Hususlarda Suçlayacaklardır. Kitap Sahiplerinin Bu ve Benzeri Meseleleri Çok Detayına İnmeden Aktarması İyi Niyet Eseridir. Bir Misâl Daha Verecek Olursak, Cennetlik Kadınların da Malûm Hadîs-i Şerifler Delil Gösterilerek 33 Yaşında Olacakları Sıklıkla İnsanların Bildiği Bir Şeydir Ama Bu Doğru Değildir. Cennet Kadınlarının Yaşları Hakkında Az Erozyona Uğramış Eserlerde (!) Diyelim; Onların 18, Hattâ 16 Yaşında Olacakları Yazmaktadır. Şu Hâlde Erkekler 30 veyâ 33 ve Kadınlar ise 16 ya da 18 Yaşlarında Olacaklardır. Bu Hususta da Âhir Zaman İnsanlarının Anlayışsızlıkları ve Ahmaklıkları Göz Önünde Bulundurularak Kabaca, "Cennet Ehli 33 Yaşında Olacaktır." Demektedirler. Çünkü Eğer Cennet Kadınlarının 16 yahût 18 Yaşlarında Olacaklarını Yazmış Olsalar, Biçâre Âhir Zaman Ahmakları Olarak Birçokları Olayı Hiç Alâkasız ve Anlamsız Yerlere Çekeceklerdir. Bu Misâller Çoğaltılabilir ve Lâkin Gerek Yoktur ve Gerçek de Budur. Art Niyetli Yazar Çizer Takımının Neşrettikleri ise Zaten Ehl-i Sünnet Âlimlerinin Bildirdiklerine Uymuyorsa Net Olarak Görülebilir, Bunu Ayrıca Örneklendirmeye Lüzûm Yoktur Ama Art Niyetlileri Görüp Anlayıp Kendilerinden Uzak Durmak İçin Ehl-i Sünnet Bilgilerine ve Çok Olmasa da İlmî Noktada Malûmat Sahibi Olmaya Elbette Lüzûm Vardır.

Herşeyi en iyi bilen ve bildiren Rabbimiz(cc)dir.

BİR OKU BİN DÜŞÜNHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin