Evden Bir Süre Uzaklaşmak

37 4 0
                                    


Gece yıldızları seyredetmek için açtığım perdeler yüzünden sabahleyin güneşin ilk kızgın hali gözlerimi kamaştırdığı esnada uyandım. Belki güne pozitif başlama sebebim buydu. Hissedebiliyordum bugün güzel bir gün olacaktı. Bu pozitif halimle kahvaltıya indim. En sevdiğim kayısı kıvamında yumurtayı görünce bile sevindim. Özene bezene hazırlanılmıştı masa. Her şey mükemmel derecede lezzetli görünüyordu. Beyaz masa örtüsünün masaya kattığı şıklık sayesinde iştahım kabarmıştı.Beyaz ne asil bir renkti. Koray'ın söyledikleri geldi aklıma. 'Sen beyaz olansın.' Gerçekten de öyle miydim? Devamli aklımın bir kenarında olan Koray vardı. Hayatımı tamemen ele geçirmiş ama bundan şikayet etmediğim bir Koray. Tüm bu pozitif halimi bozacak tek kişi olan Neşe:

-Derin dün Cengiz'le kötü mü ayrıldınız?

-Nereden çıktı bu şimdi?

-Cengiz seni eve bıraktığında gördüm sizi. Suratına bakmadan indin. O da hayli üzgün görünüyordu. Buna rağmen gayet pozitif görünüyorsun.

Sinirli bir ses tonuyla:

-Ne yapsaydım depresyona girip yatağımdan üç gün çıkmasa mıydım? Ya da ne isterdin acaba?

Söylediklemi saygısızca bulan babam da:

-Derin, bu ne demek oluyor? Bu iş ciddiye gidiyor sanıyordum. Beni şaşırtıyorsun.


Neşe ise hemen lafa atlamıştı:

-Sinirlenme hayatım, ilişkilerin inişli çıkışlı zamanları olur. Sonuçta bu kadar seçkin aileririz. Basit sebeplerle ayrılmaya kalkmazlar.

Kızgın gözlerimle Neşe'ye bakarak 'Herkes lütfen kendi hayatıyla ilgilensin. Benimki sadece beni ilgilendirir anladın mı?' dedim. O da bana 'Terbiyesizleşme lütfen Derin. Cengiz değilse biri mi var? Niye çocuğa umut veriyorsun.'

-Sen kim oluyorsun da bana bunları söyleyebiliyorsun. Sen nesin ki? Babamın annemi altattığı kadın. Sen mi bana karışıyorsun.

Elini masaya vurarak bana nefretle bakan babam:

'Derin bu ne demek oluyor? Söyle.' Babama dönerek:

-Baba ben Cengiz'le sadece arkadaşım. Öyle de kalacak. İlişki falan diyorsunuz. Yapmayın, bunun olmadığını siz de biliyorsunuz. Ben hayatıma karşı bu müdahalenizden hoşlanmadım. Neşe senin karın olabilir. Benimse hiçbir şeyim. Ben birkaç akşam annemde kalmak istiyorum. Birazdan çıkarım. Bu konu hakkında daha fazla konuşmayı doğru bulmuyorum baba. Kusura bakma, kalkıyorum.

Boğazımda bir düğüm, ağlamamak için kendimi zor tutar bir vaziyette odama koştum. Belki 5 belki 10 dakikada hazırlandım. Ağlamayacağıma söz vermiştim kendime. Küçük bir valiz hazırlamıştım kendime. Kapıma bile gelip benimle konuşmaya çalışmamıştı babam. Hemen taksiye atlayıp anneme gitmek üzere kafamda binlece düşünce yola koyulmuştum. O esnada Sude beni aradı. O kızgınlık ve telaşla evden çıktığımda Sude'yi aramak bile gelmemişti aklıma. Öğrendiği için telaşlıydı sesi. 'Lütfen Sude benim için telaşa kapılma, gayet iyiyim. Bir süre uzaklaşmalıyım o evden. '

 '

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
İHTİRAS  GÜNLÜĞÜHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin