UYAN GÜZELİM...

38.7K 1.1K 145
                                    

Multimedia : Ayaz ve Burcu 

**************************

AYAZ ' DAN ...

 Bir ay olmuştu o uyanmayalı. Her gün onu bekliyodu herkes . Rüzgar , Aras , Derin , Deniz , Alya , Hakan , Ben , Mert , annesi - babası ve Cenk  tabi olmazsa olmazımız Cenk de onu bekliyordu .Neymiş ? Arkadaşıymış anasını satayım .  Bugün ziyaret sırası bendeydi . Yoğun bakımdan çıkmıştı ama hala hayati tehlikesi vardı . Her gün biri yanına gidip ziyaret ediyordu sırayla . Ve bugün de benim sıramdı .

- Bugün ziyaret sırası kimde ?

- Ben de hemşire hanım diyerek ayağa fırladım.  

- Buyurun beni takip edin . Önce elbiselerinizi giymeniz gerek .

Başımı sallayarak hemşireyi takip ettim . Bana verdiği elbiseleri giydim ve odanın önüne geldim . Şu an sadece kapıyı izliyordum .Mert bana seslenince kendime geldim .

- Oğlum , tamam anladık . İlk kez görüceksin ama mal gibi dikilme orda.

Başımı sallayıp yavaşça kolu indirdim. Ve kapıyı açtım . İşte orda uzanmıştı melek gibi . Hemen yanına gidip elini tuttum ve sandalyeye de oturdum .

- Güzelim .

Elini öptüm .

- Bak güzelim ben geldim . Bak edebiyat yapamam ama sana şunları söylemek istiyorum . Biliyorum  sen bizi bırakmazsın di mi ? Bırakamazsın ! Bırakırsan ben yaşayamam çünkü . Ben sensiz bir hiçim ! Anladın mı ? Meğer ben şimdiye kadar yaşamıyormuşum be ! Sen geldin girdin ya hayatıma . İşte o zaman anladım yaşamaya yeni başladığımı .  Daha senle yapacak çok şeyimiz var be ! Daha ne yaptık ki biz ha ? Ne yaptk senle , sen beni bırakıp gidiceksin ? İşte bu yüzden gidemezsin , anladın mı gidemezsin ! Eğer , eğer gidersen ben de ben de arkandan gelicem güzelim . Ben de senle beraber gelicem . Uyan... Yetmez mi ha bu kadar ayrılık ? Uyan güzelim , uyan artık. Seni bekliyeceğim ben .

- Efendim , süreniz doldu .

- Tamam . 

Son bir kez daha elini öpüp kalktım . Ve dışarı çıktım .

- Vay , oğlum ağlıyorsun la ?

Ağladığımı fark etmemiştim . Hemen elimle yaşları sildim . Zaten akşamdı . Uykum geldiği için uyumayı düşünüyordum . 

- Ayaz ..

- Buyrun İnci Hanım. (Burcu nun annesi )

- Bütün gün yatmadın uykusuzsun bi kaç gündür . Git yat oğlum sen .Hadi canım . Fazla yorma kendini ... 

- Peki deyip uzaklaştım . Annesinde çözemediğim bir şey vardı . Nedense bana sürekli çok yakın davranıyordu , oğlu gibi ...Ve sanki beni tanıyormuş gibi bakıyordu bana ....Değişik ...Her neyse bunları düşünecek değildim . Uyku beni almaya gelince ben de teslim oldum . 

**********

(AYAZ ' IN RÜYASI )

El eleydik Burcu ile . Gülüyorduk nedenini bilmiyordum .  Ama gülmemiz yetiyordu . Sonra birden yer sallanmaya başladı . Korkup sarıldı hemen . Toprağa baktığımda çatlıyordu .  Ve yukarıdan toprak, taş yağmaya başladı . Burcu'nun kafasına gelecekken hemen onu ittim kendimden ve aramıza düştü taş .  O sırada yer çatladı ve yavaş yavaş bölünmeye başladı . Olamaz ! Burcu ile aramızdaki yer yavaş yavaş uçuruma dönüşüyordu . Yavaş yavaş toprak bölünüyordu . Hala el eleydik . 

- Burcu , atla gel yanıma güzelim ! 

- Yapamam Ayaz .! Korkuyorum ben ...

( AYNI ANDA BURCU ' NUN RÜYASI ) 

- Atla güzelim gel hadi !

- Ayaz yapamam diyorum . Korkuyorum ben . 

Korkuyordum ama o beni anlamıyordu . Şimdi eğer elini bırakırsam sonsuza kadar göremeyecektim onu . Ama tutarsam hep onla kalacaktım . Birden Ayaz'ın arkasında ailem , arkadaşlarım belirdi . Hepsi karşı taraftaydı . Ben tektim .

- Hadi güzelim gel bak aradaki uçurum artmadan !

Birden cesaretlenerek atlamaya çalıştım ama ayağım kaydı ve iç tarafa düştüm .Ayaz hala elimi tutuyordu . 

- Çekiyorum seni  güzelim ! Gel hadi ! Dayan .

Birden aklıma nereden geldiğini bilmediğim ama sesi Ayaz ' ın olan cümleler kafamda belirdi .

   - Bak güzelim ben geldim . Bak edebiyat yapamam ama sana şunları söylemek istiyorum . Biliyorum sen bizi bırakmazsın di mi ? Bırakamazsın ! Bırakırsan ben yaşayamam çünkü güzelim . Ben sensiz bir hiçim ! Anladın mı ? Meğer ben şimdiye kadar yaşamıyormuşum be ! Sen geldin girdin ya hayatıma . İşte o zaman anladım yaşamaya yeni başladığımı . Daha senle yapacak çok şeyimiz var be güzelim ! Daha ne yaptık ki biz ha ? Ne yaptık senle , sen beni bırakıp gideceksin ? İşte bu yüzden gidemezsin , anladın mı gidemezsin ! Eğer , eğer gidersen ben de ben de arkandan geleceğim güzelim . Ben de senle beraber gelicem . Uyan ... Yetmez mi ha bu kadar ayrılık ? Uyan güzelim , uyan artık. Seni bekleyeceğim ben .   

Ve kendimi yukarı ittim . Sımsıkı sarıldım Ayaz ' a ...

MERT ' TEN __

Allah ' a şükürler olsun ki geri hayata dönmüştü Burcu . Yarım saat önce yani Ayaz uyumaya gittikten bi beş dk sonra doktorlar odaya dalıp kalbi durdu demişlerdi . Hemen herkes ağlamaya başlamıştı . Bana Ayaz ' a haber ver dediklerinde vermem demiştim . Çünkü eğer haber verseydim cidden sinir krizi geçirirdi ve kurtulamazdı. Her ne kadar uyandığında dayak yiyecek olsam bile :) söylemedim . Kalbi tekrar atmaya başlamıştı ve zaten şimdi gözlerini açmıştı . Geri dönmüştü . Şu an herkes ona pencereden bakıyordu o da gülümsüyordu bize..Sonra gülümsemesi soldu . Etrafa bakmaya başladı . Elimle camdan bi dakika işareti yapıp Ayaz'ın odasına fırladım . 

-Ayaz , Ayaz ,oğlum ! Ayazzzzzz !

- Ebenin şeyi ! Oğlum düzgün uyandırsana lan ! Kulağımın ırzına geçtin resmen !

- Oğlum Burcu uyandı ! 

- Siktir ! 

Çocuk benden önce çıkıp gitti . Aşık işte ...

BURCU ' DAN __

Tamam uyanmıştım , mutluydum ama Ayaz yoktu . Neredeydi o ? Hem Mert neden bi dakika yapıp gitti ?

Tam bunları düşünürken Ayaz ' ı pencerede görünce kendimi tutamayıp ağlamaya başladım . Özlemiştim hem de çokkk ... Tam 1 ay 1 haftadır görmemiştim . O da ağlamaya başladı . Ve daha fazla dayanamadan kapıyı açıp içeri girdi . Yasak olmasına rağmen ... 

Gelip önümde durdu . Gözlerimin içine baktı ve sımsıkı sarıldı . Bırakmayacakmış gibi. Şu an ikimiz de ağlıyorduk .Ben çok özlemiştim onu .

- Tamam ağlama güzelim . Kavuştuk bak :)

-Sen de ağlama şapşik..

- Seni çok özledim . O gün ara verelim dedim ya ... Demez olaydım . Bir daha bırakmam seni güzelim . Seni seviyorum BURCU EVREN...

-Ben de seni seviyorum AYAZ  GÜNGÖR :)

Ve alnıma öpücük kondurup dışarı çıktı . Uçurumun karşısına atladığım için mutluydum.

******************

PSİKOPAT ÇOCUK (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now