MAVİŞ....

56.3K 1.6K 159
                                    


Multimedia : Çınar  ( Pendejos Forros ) 

Adımı birinin seslenmesi ile arkamı döndüm ve karşımdaki kişiyi görünce şoka uğradım . Ve o an gözümden bir damla yaş düştüğünü hissettim . 

Yok hayır bu Çınar ' a benziyordu ama o olamazdı . Hemen gözümün yaşın sildim ....

O an  elim ayağım tutuşmuştu . Hareket edemiyor gibiydim... Karşımdaki  Çınar ' a çok benziyordu hatta o bile diyebilirdim . Ama o değildi ... Ve  ben hala inanmakta zorluk çekiyordum .  Ben Çınar ' ı en son küçükken bile görsem de onun o ağız yapısını  ve gökyüzü gözlerini asla unutmazdım ! Ama karşımdaki o da değildi . 

FLASHBACK ( GEÇMİŞE DÖNME ) 

Zaman geçmek bilmiyordu . Ben  ne yapacağımı bilemiyordum . Maviş ' imi kaybedemezdim ben . Uyanmalıydı o . Beni bırakmamalıydı . En son hatırladığım şey Maviş ' imin babasının annesi ile kavga etmesiydi ve biz de Maviş ' le  babasının nereye gittiğini öğrenmek için peşine takılmıştık . Babası tam ara sokağa girmişti ki... Siyah büyük bir jipin önünü kesmesiyle durdu . Ben ve Mavişim çok korkuyorduk . Maviş bana gidelim demişti ama ben Kenan Amca ya ( Çınar ın babası ) ne olacağını çok merak ediyordum . Ve Çınar ' a kalmak istediğimi söyledim . Çınar ' da babası için çok endişeleniyordu ama benim yanımda güçlü durmaya çalışıyordu . 

Arabadan inen adamlardan biri koşup Kenan amcayı yakaladı ve bir diğeri de silahını doğrulttu .

-Biz sana boynundan büyük işlere karışmamanı söylemiştik Kenan !!

- Lan yapmadım bir şey yemin ederim yapmadım . 

Ben ağlamaya başladım . Mavişim elimi tutup korkma sevgilim ağlama ben yanındayım dedi .Ya Kenan Amca ya bir şey olursa diye fısıldadım . Merak etme polisi aradım ben deyince rahatladım . Silahı doğrultan adam bunu sen istedin deyip tetiğe basınca ağzımdan istemsizce bir çığlık kaçtı . Adamlardan biri kim var orada diye bağırınca Maviş elimi tutup koş Burcu koş diye bağırdı . Adam arkamızdan koşmaya başladı . Durmazsanız ateş edeceğim diye bağırdı . Biz hala koşuyorduk ve en son kurşun sesini duymamla durmam bir oldu . Maviş ' im .... Mavişim vurulmuştu . Hem de kalbinin altından ....Adama elime gelen bir taşı alıp fırlattım . Ve daha sonra ben de karnımda bir ağrı hissettim .

********

Uyandığımda hastanedeydim ve bana  ne olmuştu hiç hatırlamıyordum . Ben vurulduktan sonra sanırım polis gelmiş ve adamlar da kaçmıştı . Zaten ondan sonrasını bilmiyordum . Zorlukla gözlerimi açtığımda annem çığlık attı ve uyandı diye bağırdı . Anneme gülümsedim ve babam gelip sarıldı .

-Çok korkuttun bizi kızım .

- Baba !! Çınar ve Kenan amca nasıl ? İyiler mi ?

Annem ve babam bakışınca kötü bi şey olduğunu anlamıştım . 

 - Ne oldu anne söylesenize !!

- Kızım Kenan amca .... Öldü ve Çınar ' da yoğun bakımda çok kan kaybetmiş. 

Duyduklarımla beynimden vurulmuşa döndüm . Kenan amca nasıl ölmüştü ? Mavişim komada mıydı ?

******

Aradan 2 hafta geçmişti , ben artık ayağa kalkıp yürüyebiliyordum . Her gün Mavişimin uyanmasını bekliyordum . O uyanmalıydı ... Bana söz vermişti ... Liseyi , üniversiteyi beraber okuyacaktık ve evlenecektik . O uyanmalıydı  . Her gün gece 1 e kadar  yoğun bakımın önünde bekleyip sonra kendi odama geçiyordum . Ama Mavişim uyanmak bilmiyordu .

*********

Aradan 1 ay geçmişti ve yok !! Mavişim gözlerini açmıyordu . Ben de artık ağlayacak hal de kalmamıştı . Şu an doktorlar yoğun bakımdaydı ,Mavişim için ameliyathaneyi hazırlamışlardı ve şu an Mavişim ameliyattaydı . İçerideydi .

Umudumuz var demişti doktor ..... Evet olmalıydı zaten . Yaklaşık 6 saat yoğun bakımın önünde bekledikten sonra doktor çıktı . Herkesten önce ben koştum doktorun yanına .

- Nasıldı , ameliyat nasıl geçti? Söylesene doktor , hadi , HADİ !! 

Ve doktorun ağzından çıkan 2 kelime benim mahvolmama yetmişti . 

- BAŞIMIZ SAĞOLSUN ! 

RETURN TO CORRECT TİME ( ŞİMDİKİ ZAMANA DÖNÜŞ ) 

- Burcu diyorum sabahtan beri güzelim .

- Ha Cenk ? Kusura bakma ya daldım . 

- Ne var şu ilerideki çocukta ? O seni nerden tanıyor ? 

- Be- ben bi -bilmiyorum Cenk .

O sırada mavi gözlü genç yanıma geldi . Ellerimi tuttu.

- Burcu , hatırlamadın mı ? 

- Hayır , siz kimsiniz ?

Cenk ' in yumruklarını sıktığını görünce ellerimi indirdim.

- Burcu , ben işte ...

Hayır tahmin edebiliyordum ne diyeceğini .

-Ben işte ... Çınar ...

- Hayır inanmıyorum sana !! O öldü bi kere tamam mı ?

- Ah , Burcu ah . Neler oldu bir bilsen ! Neden senin beni ölü olarak bilmek zorunda olduğumu , nereye gittiğimi her şeyi anlatıcağım . Oturalım mı bir yere ?Seni bulmak için götümü yırttım resmen..

- Ben ... Ben sana nasıl inanayım ki ? O öldü . Gözümün önünde morga götürüldü ceseti . Çınar , öldü tamam mı ?

- Hayır ölmedim karşındayım..

- Nereden bileyim Çınar olduğunu senin ! 

- Tamam , bence de Burcu .Haklısın..Tamam mı ? Hadi bir kafeye gidelim her şeyi anlatacağım Burcu Evren ... Sana Maviş olarak söz veriyorum dedi . 

Ah . Yalandı . Benim Mavişim ölmüştü ki . 

Kızım salak mısın acaba ? Bu kim o zaman ? Nereden biliyor senin Çınar ' a Maviş dediğini? Unutma sen Çınar ' a sadece baş başayken Maviş derdin .

Defol , iç ses !!

Tamam tamam . Doğrular da senin işine gelmiyor . Bay kaçtım ben ...

Şimdi ne olacaktı ? Eğer bu Çınar ' sa ?

- Maviş

- Cenk 

- Psikopat ....

Ne yapacaktım ben ? 

RÜZGAR  ARIYOR...

Bu nereden  çıktı şimdi !?

*******************


PSİKOPAT ÇOCUK (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin