Capitolul 35. Sentinta la moarte.

365 5 2
                                    

Holurile pustii ale sectiei de politie erau acum umplute de silueta unui barbat care se balansa pe picioare, reusind cu greu sa-si mentina echilibrul. Umbra, care se imprastia pe peretele din fata sa, se clatina frecvent, parca incercand sa se desprinda de corpul barbatului. Acesta se apropie incet de usa biroului pe care scria “Olivia Spears”, dupa care astepta pret de cateva clipe. Se uita in gol la cleanta argintie din fata sa, realizand ca odata intrat pe usa aceea, nu mai are scapare. Trase aer puternic in piept, observand cum i se umfla cutia toracica, dupa care apasa curajos pe clanta care se deschise imediat.

-Paul? intreba Olivia, incercand sa se asigure ca nu a gresit numele.

Fara sa raspunda, Paul se aseza pe scaunul din fata biroului ei, dupa care scoase un plic din buzunarul interior al jachetei sale de piele si i-l intinse Oliviei.

-Doar priveste-le! ii spuse comisarul pe un ton stins, fara sa-si ridice privirea.

Olivia lua incet plicul in mainile ei aspre, dupa care il privi atenta. Il deschise cu grija, scotand cateva fotografii din acesta. Privirea femeii ramase fixa asupra celor doua fotografii, care surprindeau atat momentul in care cele doua Sonya se aflau fata in fata, cat si sarutul dintre Sonya si Jane.

O tacere mormantala se lasa in incapere, Paul inchizand ochii pentru cateva secunde, incercand sa isi imagineze ceea ce va urma.

-Cand s-a intamplat asta? intreba Olivia cu o voce ragusita de emotii, indicand cu aratatorul spre cele doua poze.

-Ieri, chiar dupa ce s-a terminat procesul Mirandei, raspunse Paul pe acelasi ton.

-Cum ai ajuns acolo? mai intreba Olivia, cu toate ca era aproape sigura ca stia raspunsul.

Paul dadu sa raspunda prompt, dar se opri chiar la timp.

-Am urmarit-o pe Sonya, relua acesta, pe acelasi ton caracteristic.

Olivia se aseza pe scaunul de la biroul ei, privind stupefiata pozele. Nu putea sa creada ca Jane avea acea orientare sexuala si, cu atat mai putin nu putea sa creada ca exista doua Sonya in acelasi timp.

-Este imposibil! repeta femeia in gand de cateva ori, incercand sa inteleaga realitatea covarsitoare.

Paul o asculta impietrit, fara sa spuna nimic. Privirea-i goala si mainile-i reci indicau faptul ca barbatul era de-a dreptul stupefiat, simtind cum realitatea il sugruma.

Deodata, mimica Oliviei se schimba brusc, aceasta indicand acum o noua descoperire facuta.

-Ea este femeia care l-a atacat pe Kolm! exclama Olivia stupefiata.

-Cum? intreba Paul, revenindu-si din starea in care intrase.

-Kolm, Richard Kolm! Barbatul a fost victima criminalului nostru, dar a scapat cu viata. A declarat ca l-a impuscat o femeie si ne-a dat portretul robot al Sonyei. Erau cateva mici detalii care nu se potriveau, dar parea a fi clar Sonya, explica femeia, gesticuland cu mainile. In cele din urma, Sonya s-a dovedit a fi intr-un club la ora la care s-a intamplat accidentul, ancheta ramanand in aer. Dar acum totul capata sens! Ea este femeia care l-a impuscat pe Kolm, sunt sigura!

Paul privi inca uluit mainile Oliviei, care pareau sa nu mai inceteze din a se zbate in aer.

-Trebuie sa o arestezi! spuse Paul sigur pe el, ridicandu-se in picioare.

-Ma duc imediat sa cer un mandate de arestare, spuse Olivia strangand pozele aduse de Paul. Totodata, o sa cer si un ordin prin care Sonya si Jane sa nu poata parasi tara, avand in vedere faptul ca nu avem suficiente informatii pentru a le aresta. Ah, sa-mi dai adresa din fotografii! ii aminti femeia lui Paul. Nu stim cu se cheama individa asta!

Blood from womenWhere stories live. Discover now