Capitolul 11. Descoperire socanta.

544 10 12
                                    

Paul impreuna Amanda, Daniel si alti cativa politisti se perindau prin apartamentul Angelei While. Gresia din hol care a fost odata alba si curata, acum era rosie si plina de sange. Trupul femeii era intins pe jos, intr-o pozitie destul de anormala. Sangele se vedea clar ca a fost imprastiat prin camera tarand cadavrul femeii. Paul se gandea ca persoana care a ucis-o a incercat sa scoata cadavrul, dar aglomeratia din bloc l-a impiedicat. In cealalta parte a holului, cativa politisti analizau arma crimei, luand amprente.

-Ce parere ai despre asta? il intreba pe Paul comisarul Harry, cel care a primit cazul Angelei.

-Nu stiu ce sa zic despre asta! zise Paul ingandurat. A anuntat-o cineva pe fiica ei?

-Nu inca, replica comisarul. Daca vrei iti las tie aceasta onoare, ii spuse ironic Harry.

Paul lua telefonul si forma numarul Sonyei. Nu stia cum ii va spune toate acestea. Barbatul se gandea la durerea ce ii va provoca femeii pe care o iubeste inca, dar nu putea face nimic pentru a remedia situatia. Isi pastra sentimentele pentru el si apela.

-Ce faci Paul? intreba vesela Sonya din cealalta parte a firului.

-Sonya...vad ca esti fericita, replica Paul si mai melancolic decat era la inceput.

-Da! Cum sa nu fiu? Am sa-ti dau o veste Paul, ii zise femeia in timp ce se uita pe foaia cu analizele.

-Da, si eu am una pentru tine.

-Sunt sigura ca a mea este mai buna, ii zise Sonya.

-Asculta,...

-Vei fi tatic! il intrerupse Sonya.

Paul se opri brusc, fixandu-si privirea pe peretele din fata lui. Gandirea lui incepea sa se distorsioneze. Tocmai primise cea mai neasteptata veste din ultimul timp. Nu putea crede ceea ce tocmai auzise de la Sonya. Ecoul vocii Sonyei care ii spunea ca va fi tata ii rasuna si acum in cap. Barbatul incerca sa iasa din starea in care tocmai intrase, dar nu reusea. Intra intr-o complet alta lume de unde nu isi mai dorea sa iasa. Nu isi mai dorea sa revina vreodata la realitate. Gandul ca va avea un copil il tulbura profund pe Paul, care incepu sa-si aminteasca visele sale de a avea o familie cu Sonya. Pe de alta parte, barbatul se gandea la cat de nefericita va fi viata acelui copil. Stia prea bine ca va suferi mult cu un tata ca el. Niciodata nu i-au placut copii si a incercat sa-i evite de cand era mic.

-Ma mai auzi Paul? il intreba Sonya, trezindu-l din amorteala in care intrase.

-Da, zise Paul parca hipnotizat. Sonya, esti sigura de ceea ce imi zici? o intreba pe femeia foarte serios. Pentru ca eu trebuie sa stiu sigur daca informatia pe care tocmai am auzit-o este...

-Sunt foarte sigura! Tocmai am venit de la medic si acesta mi-a confirmat vestea. Cat despre paternitatea copilului...tu esti singurul barbat cu care am fost in tot acest timp! Dar sa lasam asta deoparte zic eu. Mai bine ne intalnim maine si vorbim pe indelete despre asta, nu e mai bine? Tu ce veste aveai sa-mi spui? intreba Sonya, incercand sa schimbe subiectul.

Paul isi aminti brusc motivul pentru care o sunase de fapt pe Sonya. Isi drese vocea, isi limpezi gandirea si continua:

-Sonya, tocmai acum ma aflu in apartamentul mamei tale si...

-Mamei male? intreba Sonya socata. Si ce faci tu acolo? Adica credeam ca ea...

-A murit Sonya! ii zise Paul, luandu-si inima in dinti. Cineva a omorat-o!

Sonya tacu pret de cateva secunde. Paul isi imagina ca incearca sa asimile vestea si astepta cateva secunde dupa care continua:

-Stiu ca iti este greu, dar trebuia sa afli la un moment dat. Am preferat sa iti zic eu decat sa afli de la necunscuti. Mama ta este moarta Sonya!

Blood from womenWhere stories live. Discover now