Capitolul 4. Misterele Sonyei.

616 17 6
                                    

Privelistea ce se asternea in fata lui Paul nu era una tocmai placuta. Corpul lui Charlotte statea intins in baie, fara viata. Nu a fost nevoie de prea multe indicii pentru ca Paul sa isi dea seama ca este vorba de acelasi criminal. Singurul detaliu interesant este locul unde a fost impuscata victima: fruntea. Sa isi fi schimbat criminalul modul de operare incercand sa ii induca in eroare pe politisti?

-Imi imaginez ca nici de aceasta data nu avem vreun indiciu, spuse Paul dezamagit.

-Da, cam asa este, replica Daniel pe un ton la fel de posomorat.

-Eu zic sa nu va pripiti domnilor, sugera Amanda intrand pe usa. Sunt sigur ca la un moment dat, criminalul va face o greseala.

-Chiar, ca veni vorba...Ce s-a intamplat cu cercelul gasit langa corpul uneia dintre victime? intreba  plin de interes Daniel

-Nimic, raspunse Amanda fara sa arate vreo reactie. Din pacate, cercelul era al victimei. De ce era in baie? Nu stim, dar una dintre prietenele ei ce a fost interogata a recunoscut cercelul. L-a cumparat impreuna cu ea dintr-un mall.

-Nu am mai avut un asemenea caz de foarte multa vreme, ofta Paul. Ar trebui sa incercam sa descoperim vreo legatura intre victime. Este clar ca nu alege la intamplare. Toate victimele sunt femei, sunt singure in casa la momentul crimei, deci inseamna ca le-a supraveghat. Toate crimele au fost premeditate, observa Paul intrigat.

-Am incercat sa gasim vreo legatura si nu este. Victimele nici macar nu se cunosc intre ele, replica Amanda sobra. In toate cazurile, aceasta crima a fost mai brutala decat deobicei, exclama Amanda aplecandu-se peste cadavrul lui Charlotte. Cu siguranta criminalul a dorit ca aceasta victima sa sufere mai mult.

-Si despre barbatul pe care l-a omorat Kate ce imi poti spune? intreba Paul.

-Nu este criminalul cautat, explica Amanda gesticuland cu mainile. Nu avea cum sa fie el. La realizarea primei crime barbatul se afla in spital inca, dupa ce a fost operat de apendicita.

-Dar Kate? Ce se va intampla cu ea? intreba Daniel

-Probabil ca va fi dusa in fata unui judecator, dar daca are un avocat bun, va scapa fara inchisoare. In fond si la urma urmei, a fost vorba de o crima in legitima aparare, nu? intreba retoric Amanda

-Ce se va intampla cu fiul acesteia? intreba Daniel

-Cel mai probabil este sa fie dat in custodie tatalui lui, replica Paul fara sa schiteze vreun gest. Baieti, va rog sa ma iertati, dar eu ma duc sa o vizitez pe Sonya, spuse Paul in timp ce ii batea pe umar pe Daniel si pe Amanda.

-Doar sa o vizitezi? intreba Daniel ridicand din spranceana.

Avea dreptate. El nu mergea doar sa o viziteze. Mergea cu speranta ca vor petrece o dupa-amiaza placuta impreuna si cu speranta ca seara trecuta se va repeta din nou. Nu a anuntat-o ca vine la ea, dar este sigur ca Sonya este mereu pregatita pentru el. In plus, vedea in aceasta vizita o ocazie perfecta pentru a-l cunoaste pe baiatul Sonyei.

Paul tocmai se cobori din masina si tranti usa cu putere, cum face deobicei. Este foarte probabil ca usa de la masina sa se rupa intr-o buna zi, dar Paul nu parea sa fie afectat din acest motiv. Isi aranja putin parul, dupa care porni agale spre blocul Sonyei. Vantul batea cu putere, ceea ce il impiedica sa vada bine, dar nu pentru asta nu a recunoscut-o pe Sonya, care tocmai iesise din bloc.

-Oare unde merge? se intreba Paul.

Nu astepta niciun raspuns. Stia ca nu va primi unul. Nu avea cine sa ii raspunda la intrebare. Cu toate acestea, a decis sa o urmareasca, nedorind sa se intalneasca cu ea. Isi dorea sa afle unde merge si stia prea bine ca, daca va aparea aceasta isi va schimba planurile imediat. Asa a facut mereu de altfel.

Blood from womenUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum