Capitolul 25. Disperare fara limite.

486 10 4
                                    

(doua zile mai tarziu)

Un miros incarcat umplea incaperea in care se afla Paul. Oricum, era ceva normal avand in vedere ca se afla la morga, gandea barbatul. Astepta asezat pe scaun venirea unuia dintre medicii legisti, chiar acela care a primit corpul lui Evan While. Paul incepu sa investigheze discret biroul barbatului. Observa diploma inramata pe peretele din fata sa, diploma ce dovedea calitatile de medic legist ale barbatului. In partea stanga a incaperii se afla o fereastra cu privire la strada principala, cu toate ca prin aceasta nu intra suficienta lumina cat pentru a lumina intregul cabinet. Pe pervaz, Paul observa o planta uscata ce nu a mai fost udata de mult timp. Florile uscate inca mai aveau un pigment rozaliu, dar nu era suficient de contrastant cat pentru a imbunatati aspectul deja sobru al camerei. Pe biroul barbatului se aflau cateva teancuri de documente, alaturi de alte hartii si stampile. Niciodata nu a putut sa inteleaga Paul cum de le place unor oameni sa-si petreaca opt ore pe zi semnand si stampiland documente.

 Deodata, un barbat scund si usor indesat intra in incapere, avand grija sa inchida usa in spatele sau.

-Kevin Andersen, se prezenta barbatul, intinzandu-i mana lui Paul si asezandu-se comfortabil pe scaunul din piele neagra.

-Paul Thimoty, raspunse Paul, intinzand si el la randul sau mana.

-Mi-a spus secretara mea ca doriti sa vorbiti despre ceva foarte important. Spuneti-mi va rog, zise barbatul incrucisandu-si mainile, cu ce va pot ajuta?

-In urma cu cateva luni, dumneavoastra ati primit corpul unui barbat, Evan While. A fost victima unui accident rutier si a murit din cauza arsurilor suferite, zise Paul aruncandu-i doctorului pe birou dosarul lui Evan While. Am inteles ca nu s-a facut vreun examen de recunoastere ADN datorita faptului ca Sonya While, singura sa ruda, nu a dorit acest lucru.

-Da, replica incet Kevin. Imi amintesc de acest caz, continua acesta indicand cu degetul fotografia lui Evan. Infioratoare moarte! Arsuri de gradul doi si trei pe mai bine de 80% din suprafata corpului. Era absolut imposibil de recunoscut corpul.

-Stiti, eu sunt comisar, zise Paul aratandu-I barbatului insigna aurie. Am primit cazul criminalului in serie care terorizeaza orasul de o luna cu crimele sale infioratoare. Investigatiile aferente anchetei ne-au condus la descoperirea unor urme de ADN la doua dintre locurile crimelor. Dupa cateva investigatii, am descoperit ca aveam de-a face cu Evan While, care, in mod misterios, chiar in acea dimineata a avut accidentul in care si-a pierdut viata. Evident ca am dorit sa verificam veridicitatea examenelor ADN si sa confirmam faptul ca era vorba de aceeasi persoana: Evan While. Nu s-a putut din cauza dorintei surorii lui gemene, care a decis sa nu efectueze aceast examen. Dupa cum bine stiti, crimele au continuat, cu toate ca sexul victimelor s-a schimbat. Nu si modul de operare. In toate cazurile, eu am motive intemeiate sa cred ca Evan While si-a inscenat moartea pentru a scapa de puterea legii, care il urmarea de ceva timp. Exact din acest motiv, am decis sa fac niste investigatii mai amanuntite si sa confirm faptul ca Evan While este mort.

-Inteleg, aproba Kevin. Ei bine, mie mi-ar face o deosebita placere sa pot colabora cu politia, dar, din pacate, nu vad cum. Eu nu am nicio mostra de sange sau de ADN a barbatului, deci imi este imposibil sa va pot ajuta.

-Mi-ati putea da o copie dupa examenele post-mortem ale barbatului? intreba Paul pe un ton usor dezamagit.

-Desigur, zise barbatul ridicandu-se de pe scaun, cand se opri brusc. Stiti, mi se pare ca este ceva foarte ciudat in spatele acestui barbat.

-De ce spuneti asta? intreba Paul, prinzand din nou incredere.

-Acum cateva zile a mai trecut un avocat pe la mine, intrebandu-ma exact acelasi lucru. Evident ca nici lui nu i-am putut da mai multe informatii, dar mi s-a parut ciudat.

Blood from womenWhere stories live. Discover now